"Három félidő” után sem sikerült nyernünk 2017 május 04Beszámoló 2011

Győzelmi reményekkel utaztunk szerdán Szegedre, ahol a sereghajtó SZEOL SC vendégeként léptünk pályára.

A meccs előtt köszöntötték László Attilát, aki kereken 50 éve állt munkába, mint a SZEAC, majd később a SZEOL szövetségi képviselője, illetve aki később technikai igazgatóként magyar bajnoki címhez segítette csapatunkat is.

Fülledt, meleg, nyomasztó időben kezdődött a mérkőzés. Látszott, hogy csak idő kérdése, és megérkezik a vihar.

Már a mérkőzés elejétől kezdve az egész szegedi csapat teljesen visszaállt saját térfelére, koncentrálva a védekezésre, bízva a kontratámadás lehetőségében. Nem is igazán találtuk ennek a játéknak az ellenszerét. Labdabirtoklásban hiába billent fel a pálya felénk, fáradtan, tompán, enerváltan fociztunk, igazi gólhelyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítania, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészben a játék képe nem sokat változott, az időjárás viszont egyre rosszabbra fordult. A 60. percben egy szöglet után Dlusztus fejelhetett teljesen tisztán, azonban fejese középre ment, így Prokop hárítani tudott.

Aztán lassan, de biztosan a vihar –villámlott, dörgött- is megérkezett a stadion fölé, így a 69. percben a játékvezető megszakította a mérkőzést, és az öltözőbe rendelte a csapatokat.

Körülbelül 20 perces pauza után a játékvezető a folytatásra alkalmasnak ítélte a pályát, így rövid bemelegítés után folytatták a csapatok. Alig kezdődött el a „harmadik félidő” egy szöglet után máris gólt szerezhetett volna csapatunk. Egy jobb oldali beadás után Kákonyi fejesét a léc alól sikerült kitolnia a hazai kapusnak. Óriási helyzet, óriási lehetőség volt. Utóbb kiderült, hogy ezzel el is lőttük a maradék puskaporunkat.

A hátralévő időben egyik csapatnak sem sikerült helyzetet kidolgozni, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Folytatás vasárnap a Cigánd ellen.

Hajrá Vác!

SZEOL SC – Vác FC 0-0 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Veizer Roland (Buzás Barnabás, Medovarszki János)

SZEOL: Prokop – Buzási, Gál, Ikonomu, Grünvald, Búrány, Rácz, Nagy I R. Harsányi, Kéri, Mihály. Vezetőedző: Zoran Kuntic

Vác: Szentpéteri – Rása, Dlusztus, Görgényi, Major – Gulyás, Tóth G. – Kákonyi (Nagy R. 73’), Niedermüller, Zsolnai- Balajti (Majoros, 63’) Vezetőedző: Nagy Tibor

Sárga lap: Mihály (81′)

Mestermérleg: (forrás: szegedma.hu)

Zoran Kuntic: “Az időjárás viharos volt, a meccs azonban nem. A vendégek labdabirtoklásban jobban voltak, de nem adódott előttük és előttünk sem. Pontot szereztünk egy olyan csapattól, amelyik az első négyben végezhet, ezúton is gratulálok a kollégám munkájához. Bosszantó, hogy ötödik meccs óta nem rúgtunk gólt. A játékosokon már pár héttel ez előtt nem szabadott volna, hogy látszódjon a teher. Most már jó a pálya is, ezúton is köszönöm a pályamunkások munkáját. Sportemberként fogjuk lejátszani a bajnokságot, szeretnénk meglepetést okozni a hátralévő meccseken.”

Nagy Tibor: Nagyon fáradtan mozogtunk, a csereként beállók sem tudtak lendíteni a játékon. Hozzá kell tenni, a Szeged nagyon jól lezárta a területeket. Azt látjuk, sokan megszenvedtek itt, így mi is. Az egyéni kvalitások hiányoztak játékunkból.

-VP-

Fotó: szegedma.hu

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

(A 2017/2018-as bajnoki szezonban a hazai mérkőzéseinket a budapesti III. kerületi TVE sporttelepén játszuk, ugyanis a Vác Városi Stadion nem felel meg az NB II licenc követelményeinek.)

Góllövőlista

 • Balajti Ádám (14)
 • Zsolnai Richárd (6 + 1-MK)
 • Kákonyi Dániel (4)
 • Nagy Richárd (4 + 1-MK)
 • Gulyás Máté (4)
 • Tóth Gergely (4 + 1-MK)
 • Króner Martin (2 + 2-MK)
 • D'urso Giuliano (2)
 • Borvető Áron (1)
 • Havasi Dániel (1-MK)
 • Major Máté (1)

 

FACEBOOK