Döntetlennel kezdtünk hazai pályán 2018 november 05Beszámoló 339

Vasárnap -889 nap után- újra hazai pályán, saját otthonunkban, Vácon fogadta csapatunk a Békéscsaba 1912 Előre együttesét.

Közel 900 nap után újra futball lázban égett a város, szép számmal látogattak ki a stadionba a focit szerető nézők, szurkolók, az ultrák pedig csodálatos élőképpel készültek a mérkőzésre. Ezúton is köszönjük szépen mindenkinek, aki kilátogatott a mérkőzésre és buzdította csapatunkat, nagyon sokat jelentett ez csapatunk számára.

A fiúk is izgatottan várták már, hogy újra hazai közönség előtt léphessenek pályára. Ennek szellemében, agilisan, határozottan kezdték a mérkőzést, hamar magunkhoz ragadtuk a mérkőzés irányítását, sorra dolgozva ki a ziccereket. A 7. percben Varga robogott el a bal szélen, majd laposan beadott, a középen berobbanó Murai pedig kapura lőtt, de Ribánszki óriási vetődéssel, ujjheggyel hárított! Jó tíz perccel később, 16. percben Görgényi ugratta ki remek labdával Zsolnait, aki ziccerbe került, de lövés helyett el akarta tolni a labdát Ribánszki mellett, aki belenyúlt a labdába, így Zsolnai nem tudott kapura lőni! A 18. percben Varga ugratta ki remek labdával Zsolnait, aki tolt egyet a labdán, majd a balösszekötő helyéről, 15 méterről kapura lőtt, az erős lövés centikkel ment el Ribánszki kapuja felett! A 27. percben Varga baloldali beadását az egyedül hagyott Murai előrevetődve fejelte centikkel a bal sarok mellé! Ez már a negyedik nagy gólszerzési lehetőségünk volt! A 36. percben Varga cselezte ki gyönyörűen a jobboldalon Vicziánt, betört a 16-oson belülre, alálöbbölt a labdának, majd a középen érkező Csillag kapura fejelt, de Ribánszki ezt is védte, majd Tóth kipattanóját is hárította a csabai portás! Aztán ahogyan az a labdarúgásban lenni szokott a sok elpuskázott helyzet a félidő végén majdnem megbosszulta magát. A 44. percben gyors csabai kontra végén Szatmári tette vissza a labdát Urbinnak, aki estében kapura lőtt, a bal sarokba tartó lövést Halasi nagy bravúrral kitenyerelte, majd Hegedűs „eltakarította” a kapu előteréből a labdát.

Ezzel a vendég helyzettel véget is ért az első félidő.

A második félidő jól indult, hiszen Szalai a 49. percben megkapta második sárga lapját, így a játékvezető kiállította, azaz emberelőnybe kerültünk. Ugyanakkor alig telt el valamivel több mint tíz perc a játékrészből, úgy tűnt, mintha a kiállítás minket zavart volna meg. A vendégcsapat fegyelmezetten visszazárt, lezárta a területeket, bízva gyors emberiben és a kontrákban. Ilyen támadásokkal többször is veszélyes helyzeteket teremtettek a kapunk előterében. Mi próbálkoztunk, próbálkoztunk, de nem sok sikerrel, túl sok volt a könnyen eladott labdát. Erőfeszítéseinket azonban 85. percben siker koronázta. Borvető passzolt Mátyás Zsolthoz, aki a 16-oson belül elesett a csabai védő mellett, a játékvezető 11-est ítélt! A büntetőt Zsolnai Richárd a bal alsó sarokba gurította!

Sajnos azonban a csattanó még csak ezután következett. A 91. percben Szélpál kapott egy indítást, majd belépett a 16-oson belülre és kíméletlenül a jobb alsó sarokba lőtt.

Összességében megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből, így fájó két pontot veszítettünk a hosszabbításban elkövetett figyelmetlenség miatt. 

Sok időnk nincs a kesergésre, hiszen már szerdán Nyíregyházán újabb nehéz feladat vár csapatunkra.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (0-0)

Vác, Városi Stadion, 1100 néző. Játékvezető: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Punyi Gyula)

Vác FC: Halasi - Hegedűs Cs., Dlusztus, Szabó N., Földi M. - Görgényi, Tóth G. -  Csillag, Zsolnai R., Varga Sz. - Murai.


Cserejátékosok: Abu (k), Mátyás, Durso, Borvető, Pintér B., Búrány, Szekszárdi

Vezetőedző: Zoran Spisljak
 
Békéscsaba: Ribánszki - Nagy S., Viczián, Zahorán - Szélpál N., Hursán, Lustyik, Szatmári I. - Gránicz, Urbin, Szalai D. 

Cserejátékosok: Uram (k), Dávid Z., Mezei, Máris, Szinanovics.

Vezetőedző: Boér Gábor


Gólszerző: Zsolnai R. a 86., ill. Szélpál a 91. percben


Csere: Görgényi helyett Mátyás (54.), Csillag helyett Borvető (63.), Varga Sz. helyett Szekszárdi (89.), ill.Gránicz helyett Mezei (4.), Urbin helyett Máris (54.), Mezei helyett Szinanovics (77.)

Sárga lap: Zsolnai R. (46.), Dlusztus (89.), ill. Szalai D. (22.)

Piros lap: Szalai D. (49.)

 

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Zoran Szpisljak: – Először is köszönjük szépen a szurkolók segítségét, nagy élmény volt ilyen közönség előtt újra Vácon futballozni. Sajnos a jó játékért nem adnak három pontot – ha nem tanuljuk meg, hogyan kell egy olyan meccset megnyerni, amelyen öt-hat nagy lehetőségünk van, akkor ilyen érzéssel fogjuk befejezni a meccset. Persze sok pozitívumot láttam, de a lényeg, hogy megtanuljunk nyerni.

Boér Gábor: – Sajnos elfogytunk, főleg a fiatal játékosaink fáradtak el, nem tudtunk megfelelően frissíteni. Az első félidő katasztrofális volt, szünet után közelebb álltunk a győzelemhez, ám a végén mégis mi örülhetünk a döntetlennek.

Fotógaléria

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
 •  
 •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

Góllövőlista 2018/19

 • Zsolnai Richárd (11 + 2 MK)
 • Csillag Dárius (6)
 • Murai Sándor Márk (6)
 • Sóron Tibor (5)
 • Kákonyi Dániel (3)
 • Tóth Gergely (3)
 • Szabó Norman (2)
 • Görgényi Dávid (2)
 • Varga Szabolcs (1 + 1 MK)
 • Gyürki Gergely (1)
 • Balajti Ádám (2)
 • Borvető Áron (1 MK)
 • Dlusztus András (1)

 

FACEBOOK