Fontos és szép győzelem Nyíregyházán 2018 november 08Beszámoló 271

A Merkantil Bank Liga szerdai 16. fordulójában Nyíregyházán lépett pályára csapatunk.

Ugyan a játéknapot megelőző négy fordulóban veretlen, de egyben nyeretlen is maradt együttesünk, így tudtuk, nagyon kellene a három pont, hogy ne szakadjunk le a közép mezőnytől. Ugyanakkor biztosak voltunk benne, hogy a nyírségi csapat is mindent meg fog tenni a győzelemért, hiszen ők egy esetleges vereséggel –ha a többi mérkőzés is úgy alakul- akár kieső helyre is kerülhettek volna.

Ennek megfelelően nem is kezdtek rosszul a hazaiak. Az első percekben nekünk esetek –ahogy az várható is- volt. Szögleteket rúgtak (veszélytelenül), távoli átlövéssel próbálkoztak (Halasi védte). Ugyanakkor már a 6. percben már mi is jeleztük, hogy a pályán vagyunk. Egy baloldali akció végén Varga centerezett középre, Pejovic röviden szabadított fel, így Muraihoz került a labda, aki átvétel után rögtön „tüzelt”, azonban Fadgyas ekkor még bravúrral védett. A 15. perc végén azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Ismét Pejovic és Murai volt a főszerepben. A felezővonalnál Pejovic rosszul passzolt, melyre Tóth csapott le és megindult a kapu felé, majd remek ütemben ugratta ki az akciót kísérő Murait, aki a kifutó Fadgyas mellett higgadtan a hálóba helyezte a labdát.

A 17. percben közel állt az egyenlítéshez a hazai csapat. Polényi forgatta meg a jobb oldalon Földit, majd középre adott, ahol az érkező Hornyák becsúszva mellé lőtt. A 22. percben Fadgyas hosszú kirúgása után ismét Hornyák került helyzetbe, lövését azonban Halasi lábbal hárította.

A 28. percben csapatunk kétgólosra növelte előnyét. Jó 28 méterről Csillag végezhetett el szabadrúgást. Erős, jól eltalált lövése a kapu bal alsó sarkában kötött ki.

A 32. percben ismét a jobb oldalunkon veszélyeztetett a hazai csapat, azonban a középre érkező beadásról Polényi ha nem is sokkal, de lemaradt, így az eredmény az első játékrészben már nem változott.

A második félidő első tíz percében, először Murai, majd Varga zárhatta volna le végképp a mérkőzést, azonban a helyzeteink kimaradtak. A 65. percben szépítettek a hazaiak. Polényi távoli lövését a levegőbe bokszolta Halasi, a lehulló labdát Hornyák egy méterről a kapuba fejelte. A szépítő gól után próbálkozott a hazai csapat, de igazán átütő erő nem volt ezekben a próbálkozásokban. A 76. percben aztán ismét lezárhattuk volna a találkozót. Kákonyi bal oldali szögletét Dlusztus fejelte kapura, Fadgyas a gólvonalon állva óriási bravúrral kiütötte a labdát, amely éppen Csillag elé került, lövése azonban Forróban elakadt.

A mérkőzés hosszabbításában még zsinórban négy szögletet végezhetett el a hazai csapat, ezeket azonban mind hatástalanítottuk, így az eredmény már nem változott, csapatunk győztesen hagyta el a játékteret.

Folytatás vasárnap hazai pályán a Kaposvár csapata ellen.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Nyíregyháza Spartacus FC – Vác FC 1-2 (0-2)

Nyíregyháza, Városi Stadion 500 néző, Játékvezető: Ducsai J. (Varga Zs., Varga G.).

Nyíregyháza: Fadgyas – Nagy J. (Starosta, 78.), Fodor, Pejovic (Dragóner, 42.), Forró – Végső, Bakos (Ötvös, 56.) – Polényi, Kártik, Pekár – Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland

Vác FC: Halasi – Hegedűs, Dlusztus, Szabó N., Földi – Szekszárdi – Kákonyi, Csillag (Pintér, 78.),Tóth G., Varga Sz. (Mátyás, 85.) – Murai (Borvető, 92.). Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gól: Hornyák (65.), illetve Murai (15.), Csillag (28.).

Mestermérleg (forrás:nso.hu):

Lengyel Roland: – Néhány játékosunk mintha nem tudta volna, milyen színű mezben játszunk. Saját magunkat építettük le, később pedig csak egy gólt szereztünk, ami kevés volt a pontszerzéshez.

Zoran Szpisljak: – Hétről hétre fejlődik a játékunk, helyzeteket dolgozunk ki, amelyekből az első félidőben kettőt értékesítettünk is. Ennek ellenére számunkra nehéz volt a második félidő, de nem engedtük, hogy a Nyíregyháza lendületből vezessen támadásokat.

A mérkőzés összefoglalója

Fotó: facebook.com/nyiregyhazaspartacusfc

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
 •  
 •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

Góllövőlista 2018/19

 • Zsolnai Richárd (11 + 2 MK)
 • Csillag Dárius (6)
 • Murai Sándor Márk (6)
 • Sóron Tibor (5)
 • Kákonyi Dániel (3)
 • Tóth Gergely (3)
 • Szabó Norman (2)
 • Görgényi Dávid (2)
 • Varga Szabolcs (1 + 1 MK)
 • Gyürki Gergely (1)
 • Balajti Ádám (2)
 • Borvető Áron (1 MK)
 • Dlusztus András (1)

 

FACEBOOK