Fontos győzelem az ETO ellen 2017 szeptember 03Beszámoló 841

Ugyan a fordulót megelőzően már két mérkőzés óta veretlen volt csapatunk, tudtuk, hogy a hárompontos rendszerben az ikszekkel nem megyünk sokra, ezért mindenképpen nyerni szerettünk volna a hétvégi fordulóban az ETO FC Győr csapata ellen.

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, az egykori NB I-es játékosok sokaságával teletűzdelt, a feljutásról ábrándozó győri csapat ellen. A mérkőzés előtt egy pont előnnyel a tabellán megelőzött minket az ETO, a cél azonban nem is lehetett más, mint a három pont megszerzése, hogy továbbra is tapadjunk a középmezőnyre.

A vendégcsapat kezdte jobban a mérkőzést, az első tíz percben sikerült ránk erőltetnie az akaratát, azonban veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

Jó tízpercnyi játék után aztán elkezdtünk ébredezni. A 12. percben előbb Nagy került helyzetbe, lövését azonban Gyagya az utolsó pillanatban blokkolta, majd a 15. percben egy jobb oldali szöglet után Szabó csak centikkel pörgette kapu mellé a labdát.

A 18. percben aztán megszereztük a vezetést: „Zsolnai lehelet finom átadása után Nagy Richárd emelt 12 méterről a bal sarokba, Gyurákovics tehetetlen volt.”

A bekapott gól után ismét a győri csapat vált aktívabbá, melynek eredményeképpen tizenegyest sikerült kiharcolniuk. A 23. percben Tóth F. szabálytalankodott a tizenhatoson belül Zamostny-val szemben. Beliczky büntetőjét azonban Halasi bravúrral hárította.

A kivédett büntető ismét felhozta csapatunkat. Előbb Balajti fejelhetett tisztán kapura, majd Zsolnai lövését tudta csak üggyel-bajjal hárítani a vendégek kapusa.

A félidő végére kiegyenlítettebbé vált a játék, azonban gólt már egyik csapat sem szerzett, így váci vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után mezőnyfölénybe került az ETO, csapatunk azonban rendkívül taktikusan védekezett, kontráink folyamatos veszélyt jelentettek. A győri próbálkozásokat vagy a védelmünk hatástalanította, vagy Halasi állt rendkívül magabiztosan a lábán.

A mérkőzés vége is tartogatott még izgalmakat. A vendégcsapat elkeseredetten próbált egyenlíteni, a felíveléseket azonban védőink kifejelték, míg kontráink továbbra is újabb gólszerzési lehetőségeket hordoztak magukban.

Ennek eredményeképpen a 93. percben végleg eldöntöttük és ezzel lezártuk a mérkőzést: „egy gyors előre ívelés után Borvető passzolt a mellette ziccerben érkező Tóth Gergelyhez, aki a kapus lábai között, 10 méterről a hálóba lőtt!”

Összességében egy jó iramú, változatos, élvezetes mérkőzésen, nagy küzdelemben megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Folytatás jövő héten Zalaegerszegen!

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – WKW ETO FC Győr 2-0 (1-0)

Hévízi út, 400 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Medovarszki János, Máyer Gábor)  

Vác FC: Halasi - Hegedűs Cs., Tóth F., Szabó N., Gulyás M.  - Tóth G., Búrány – Zsolnai, Nagy R., Major - Balajti. Vezetőedző: Horváth Károly  

Cserejátékosok: Abu (k), Durso, Kákonyi, Havasi, Rása, Borvető, Króner. 

ETO: Gyurákovics – Boszorád, Nagy Á., Gyagya, Rokszin – Szimcso, Bagi, Szatmári L., Pongrácz – Beliczky, Zamostny. Vezetőedző: Bekő Balázs 

Cserejátékosok: Szatmári Z. (k), Tajthy, Magasföldi, Erdélyi, Kabát, Zeke, Kovács K. 

Gólszerző: Nagy R. (18.), Tóth G. (93.)

Csere: Major helyett Borvető (53.), Balajti helyett Kákonyi (62.), Nagy R. helyett Rása (70.), ill. Boszorád helyett Kabát (55), Beliczky helyett Magasföldi (55.), Rokszin helyett Erdélyi (66.)

Sárga lap: - ill. Szimcso (73.), Bagi (87.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Horváth Károly: – Az első félidőben megmutattuk, hogy tudunk jól is játszani, a szünet után pedig bizonyítottuk, hogy van szívünk ehhez a játékhoz. Teljesen megérdemelten nyertünk.

Bekő Balázs: – Sokadszor léptünk ugyanabba a folyóba, sürgősen változtatnunk kell, mert ez így nem vezet sehová. 

-VP-

Fotó: eto.hu

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

(A 2017/2018-as bajnoki szezonban a hazai mérkőzéseinket a budapesti III. kerületi TVE sporttelepén játszuk, ugyanis a Vác Városi Stadion nem felel meg az NB II licenc követelményeinek.)

Góllövőlista

 • Balajti Ádám (14)
 • Zsolnai Richárd (6 + 1-MK)
 • Kákonyi Dániel (4)
 • Nagy Richárd (4 + 1-MK)
 • Gulyás Máté (4)
 • Tóth Gergely (4 + 1-MK)
 • Króner Martin (2 + 2-MK)
 • D'urso Giuliano (2)
 • Borvető Áron (1)
 • Havasi Dániel (1-MK)
 • Major Máté (1)

 

FACEBOOK