Győzelem Tatabányán a Budaörs ellen 2017 november 12Beszámoló 1088

A hétvégi fordulóban Tatabányára, a Budaörs ideiglenes otthonába látogatott csapatunk.

Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen ellenfelünk hazai pályán korábban már gurított egy hatost a bajnokságban eddig meglepően jól szereplő Kazincbarcikának.

Sajnos a pálya talaja sem volt túl jó, a mérkőzés előtt nem sokkal ráadásul még esett is, így nem igazán alakult ki szép játék a mérkőzésen.

A mérkőzés azonban jól indult számunkra. Egy szabadrúgás után már az első percben a gólvonalról mentettek a hazai védők, négy perc múlva azonban már kapituláltak. Hazai labdavesztés után Nagyhoz került a labda, aki kitűnően ugratta ki a bal szélen induló Balajtit, aki egy remek csel után a középen üresen érkező Kákonyihoz passzolt, aki senkitől sem zavartatva a hálóba rúgta a labdát.

A bekapott gól után magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, többet birtokolták a labdát, ugyanakkor igazi helyzetet nem sikerült kialakítaniuk az első félidőben, így egygólos vezetésünkkel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után aztán alig telt el negyedóra, amikor csapatunk megduplázta az előnyét. A bal szélről Major passzolt a középen érkező Nagyhoz, aki a védők mögül remek ütembe kilépő Tóth elé passzolt, aki a kifutó Bese mellett higgadtan gurította el a labdát.

Ugyan a hazai csapat próbálkozott derekasan, hogy szépítsen, esetleg egyenlítsen, azonban egészen a 80. percig kellett várni az első igazi helyzetükig. Ekkor Czvitkovics szabadrúgásból ívelt középre, ahol Horváth Roland csúsztatta meg a labdát, a hosszún Deli fejelhetett üresen, Halasi bravúrral védett, a kipattanót Horváth Roland a kapu szájából rúgta fölé.

Mint később kiderült ezzel a budaörsi csapat előtte az összes puskaporát.

A hátralévő időben még Balajti előtt adódott két lehetőség, azonban ezek kimaradtak, így az eredmény már nem változott. Összességében, ha nem is túl jó játékkal, de mégis megérdemelten nyertünk, és hoztuk el a három pontot Tatabányáról.

Folytatás jövő héten Óbudán a Nyíregyháza ellen.

Hajrá Fiúk! Hajrá Vác!

Budaörs SC 1924 – Vác FC 0-2 (0-1)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Takács János (Becséri Gergely, Bertalan Dávid)

Budaörs: Bese B. – Menyhárt A., Kékesi, Tányéros Á., Medgyes S. – Csobánki, Sajbán Miklós (Lengyel B., 72.) – Czvitkovics, Horváth E. (Deli, 60.), Sajbán Máté – Horváth R. Szakmai igazgató: Bognár György

Vác FC: Halasi – Görgényi, Szabó N., Króner, Hegedűs Cs. – Tóth G., Gulyás M. (Búrány, 77.) – Kákonyi, Nagy R., Major (Durso, 72.) – Balajti (Havasi, 90.). Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerző: Kákonyi 5., Tóth G. 59.

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Bognár György: – Jó felfogásban játszottunk, sokat támadtunk, de minőségileg ezúttal ez kevésnek bizonyult, hiszen alig alakítottunk ki helyzetet. Jobban játszott a Vác, s megérdemelt győzelmet aratott.

Horváth Károly: – A Budaörs megnehezítette a dolgunkat, nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. Ettől függetlenül úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

-VP-

Fotó: facebook.com/BSC1924

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
 •  
 •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

Góllövőlista 2018/19

 • Zsolnai Richárd (11 + 2 MK)
 • Csillag Dárius (6)
 • Murai Sándor Márk (6)
 • Sóron Tibor (5)
 • Kákonyi Dániel (3)
 • Tóth Gergely (3)
 • Szabó Norman (2)
 • Görgényi Dávid (2)
 • Varga Szabolcs (1 + 1 MK)
 • Gyürki Gergely (1)
 • Balajti Ádám (2)
 • Borvető Áron (1 MK)
 • Dlusztus András (1)

 

FACEBOOK