Hoztuk a kötelezőt 2017 május 08Beszámoló 603

Vasárnap az újabb három mérkőzésből álló hét befejezéseként a Cigánd SE csapatát fogadtuk Dunaújvárosban.

Mindkét csapat bátran, nagy elánnal kezdte a játékot. Bár hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a cigándi csapat labda birtokban megpróbált játszani, járatni a labdát. A kapunkra ugyanakkor veszélyt nem jelentettek, bár az első szűk fél órában mi is csak kisebb helyzeteket tudtunk kidolgozni. A 29. percben egy bedobás után Major tört be a tizenhatoson belülre, ahol a már csak lerántani tudták, ezért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Balajti magabiztosan értékesítette. Két perccel később megduplázhattuk volna az előnyünket: „egy gyönyörű összjáték után Nagy Richárd adta be jobbról a labdát, a középen érkező Major a védője szorításában kapura fejelt, miközben fejen rúgták! A labda végül a kapu felett szállt el, de kimondhatjuk, hogy elmaradt egy újabb tizenegyes!” – olvasható honlapunk online tudósításában.

Az első félidő utolsó szűk negyedórájában egyik csapat sem dolgozott ki helyzetet, így csapatunk egy gólos vezetésével vonultak pihenni a küzdő felek.

A második félidőt a cigándi csapat kezdte jobban. Az első 15 percben többet birtokolták a labdát a vendégek, lelkesen küzdve, mindent egy lapra feltéve próbáltak egyenlíteni, azonban gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 60. perctől azonban fokozatosan újra átvettük a mérkőzés irányítását. A mérkőzés utolsó felében Kákonyi percei következtek: először a 79. percben került ziccerbe, azonban kicsit hosszan vette át a labdát, 86. percben kapura tartó lövését az utolsó pillanatban blokkolta Raducu. A 92. percben azonban Dani hathatós közreműködésével megszületett a második váci gól: „Tóth B. ívelte át balról a labdát a jobb oldalon érkező Kákonyihoz, aki az ötös jobb sarkáról bepasszolta azt Zsolnainak, támadónk pedig a menteni igyekvő kapus mellett az üres kapuba passzolt!”

A gól után a játékvezető lefújta a mérkőzést, melyet összességében teljesen megérdemelten nyertünk meg.

Hajrá Vác!

Online közvetítés

Vác FC – Cigánd SE 2-0 (1-0)

Dunaújváros, 100 néző. Játékvezető: Takács János (Iványi István, Kis Zoltán)
 

Vác FC: Szentpéteri - Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Gulyás M. - Tóth G., Zsolnai - Niedermüller, Nagy R., Major - Balajti.

Cserejátékosok: Halasi (k), Földi, Kákonyi, Rása, Tóth F., Szenes, Rusvay

Vezetőedző: Nagy Tibor

 
Cigánd: Sánta - Molnár R., Raducu, Oltean, Kasza - Balogh A., Sándor T., Baksa - Angyal, Nicorec - Katona Gy.  

Cserejátékosok: Balogh T. (k), Csicsvári, Kuti, Oláh L., Barcsay, Popescu. 

Szakmai igazgató: Szénay Péter

Gólszerző: Balajti (29., 11-esből), Zsolnai (92.)

Csere: Nagy R. helyett Tóth B. (55.), Balajti helyett Kákonyi (69.), Major helyett Földi (78.), ill. Balogh A. helyett Csicsvári (38.), Baksa helyett Barcsay (a szünetben), Kasza helyett Kuti (62.)

Sárga lap: Molnár R. (79.), Raducu (91.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Nagy Tibor: – Egy-két játékosomnak meg kell értenie, hogy a fiatalszabály betartása érdekében sokszor jól futballozó csapattársat kell lecserélnem.


Szénay Péter: – Ha bátrabban játszunk és támadunk, pontot is szerezhettünk volna. Megbeszéltük, mire kell vigyáznunk az ellenfél támadásainál, erre összehoztunk egy tizenegyest. Szünet után kapura lövésig, de veszélyes helyzetig sem jutottunk.

Nagy Tibor videónyilatkozata

(fotó: Cigánd SE)

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

(A 2017/2018-as bajnoki szezonban a hazai mérkőzéseinket a budapesti III. kerületi TVE sporttelepén játszuk, ugyanis a Vác Városi Stadion nem felel meg az NB II licenc követelményeinek.)

Góllövőlista

 • Balajti Ádám (11)
 • Zsolnai Richárd (6 + 1-MK)
 • Kákonyi Dániel (4)
 • Nagy Richárd (4 + 1-MK)
 • Gulyás Máté (4)
 • Tóth Gergely (4 + 1-MK)
 • Króner Martin (2 + 2-MK)
 • Borvető Áron (1)
 • D’urso Giuliano (1)
 • Havasi Dániel (1-MK)
 • Major Máté (1)

 

FACEBOOK