Hullámzó játék - döntetlen 2019 április 16Beszámoló 588

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában az Aqvital FC Csákvár együttesét fogadtuk Vácon.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött. A jelenlévők egy perces néma felállással emlékeztek a hét elején 54 éves korában elhunyt ifj. Somogyi Lászlóra, aki 28 évig motorja volt a váci sportéletnek. A fiatalon elhunyt sportember biztonsági vezetőként, főrendező-helyettesként, hangosbemondóként segítette a váci futballklubot, emellett a női kézilabdacsapatnál is tevékenykedett. Temetésére május elején, az alsóvárosi temetőben kerül majd sor. Emlékét megőrizzük!

A mérkőzés első tíz percében ismerkedtek a csapatok egymással. Aztán az ismerkedés után a félidő egyes szakaszaiban hol mi, hol a vendégcsapat uralta a mérkőzést, bár igazából egyik csapat sem játszott jól, túl sok hiba tarkította a játékot. A negyvenedik percben a vendégcsapat jutott előnyhöz.

Skribek Alen cselezte ki Szabó Normant a jobbösszekötő helyén, majd majd nagy erővel a lécet találta el, de a kipattanó után nem tudtunk tisztázni, a szabadon érkező Baracskai Roland pedig a tehetetlenül fekvő Halasi mellett a jobb alsóba gurított.

A második félidőben maradt a hullámzó játék, bár a félidő elejét megnyomta csapatunk, melynek eredményeképpen sikerült az egyenlítés. Kákonyi baloldali lövése lepattant az egyik csákvári védőről, Hegedűs szedte össze a lepattanót, majd lövés helyett nagyon okosan befelé cselezett, majd a "lefagyott" védők között 10 méterről laposan a bal alsó sarokba gurított!! Az egyenlítő gól után a csákvári csapat ragadta magához a kezdeményezést, többször Halasi bravúrjaira volt szükség, hogy érintetlen maradjon a hálónk. Ugyan a játékrész vége felé közeledve kontrákból mi is többször veszélyeztettünk, az eredmény már nem változott.

Folytatás a héten ismét hazai pályán a WKW ETO FC Győr csapata ellen.

Hajrá Vác!

Online közvetítés

Vác FC – Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-1)

Vác, 250 néző. Játékvezető: Dolnegó Bálint (Szalai Dániel, Horváth Zoltán)

Vác FC: Halasi - Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. - Pintér B., D'urso - Varga Sz., Zsolnai R., Kákonyi - Murai M.

Cserejátékosok: Abu (k), Gyürki, Földi M., Sóron, Szekszárdi, Wieland, Mátyás Zs.

Vezetőedző: Horváth Károly
 
Csákvár: Markek - Csilus Á., Dulló M., Baranyai, Deutsch L. - Farkas A., Mészáros D. - Skribek, Sándor Gy., Galambos - Baracskai.

Cserejátékosok: Tóth B. (k), Molnár Cs., Papp M., Sejben, Csonka, Nándori, Szabó M.

Vezetőedző: Szijjártó István

Gólszerző: Hegedűs Cs. (61.), ill. Baracskai (40.)

Csere: Murai M. helyett Sóron (a szünetben), Varga Sz. helyett Gyürki (77.), Kákonyi helyett Mátyás Zs. (85.)., ill. Sándor Gy. helyett Molnár Cs. (69.), Skribek helyett Szabó M. (79.), Galambos helyett Sejben (83.)

Sárga lap: Pintér B. (28.), Murai (39.), ill. Molnár Cs. (89.)

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Horváth Károly: – Gyenge iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született, amivel feltehetően egyik fél sem elégedett – mi biztosan nem.

Szijjártó István: – Lomhán és kissé vontatottan játszottunk. A bátorságot hiányoltam, ha ez megvan, eldönthettük volna a mérkőzést. Egy-egy után volt két-három nagy ziccerünk, de ezeket sajnos gyermeteg módon oldottuk meg.

fotó: aqvitalfc.hu

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
 •  
 •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

Góllövőlista 2018/19

 • Zsolnai Richárd (11 + 2 MK)
 • Csillag Dárius (6)
 • Murai Sándor Márk (6)
 • Sóron Tibor (5)
 • Kákonyi Dániel (3)
 • Tóth Gergely (3)
 • Szabó Norman (2)
 • Görgényi Dávid (2)
 • Varga Szabolcs (1 + 1 MK)
 • Gyürki Gergely (1)
 • Balajti Ádám (2)
 • Borvető Áron (1 MK)
 • Dlusztus András (1)

 

FACEBOOK