Kiküzdöttük, kiharcoltuk 2019 március 06Beszámoló 304

Az NB II. Merkantil Bank Liga hétközi, 27. fordulójában a korábbi edzőnk Nagy Tibor vezette Ceglédi VSE csapatát fogadtuk a Városi Stadionban.

Küzdelmes, harcos mérkőzésre számítottunk, hiszen a vendégcsapat élet-halál harcot vív, hogy a bajnokság végén elcsípje az egyik bentmaradást jelentő pozíciót.

Ennek ellenére a 9. percben megszerezhettük volna a vezetést, ha Sóron egy kicsit jobban koncentrál. Búrány jobboldali beadására Sóron érkezett, de fejese nem volt pontos, így elszállt a kapu mellett.

Tibor a 23. percben aztán már nem hibázott. Bal oldali akció végén Zsolnai passzolt  a középen érkező Sóronhoz, aki a védők gyűrűjében, közelről a léc alá bombázott.

A 31. percben aztán megduplázhattuk volna az előnyünket, a vendégek kapusa azonban bravúrral hárított. Pallagi adta el a labdát a saját térfelén, Zsolnai megszerezte, megindult, majd 18 méteres lövését Mursits szögletre ütötte.

A 35. percben aztán Halasi bravúrjaira volt szükség, hogy kapunkat megőrizzük a góltól. Először Fejes baloldali lövésszerű beadását "szedte ki" a bal felsőből, majd Preklet távoli, 18 méteres ismétlését tornázta kapu fölé, így egygólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A szünet után mindent egy lapra téve próbált támadni, egyenlíteni a vendégcsapat. A legmelegebb pillanatot talán a 78. percben éltük át. Egy jobboldali szöglet után a hosszúról Varjas fejelte vissza a labdát, a védők gyűrűjében Preklet fejelt kapura, próbálkozását azonban Halasi bravúrral hárította.

Aztán a hosszabbítás első percében végleg lezárhattuk volna a mérkőzést. Egy kontraakció során Wieland indította Kákonyit, aki balról beadott, de Kárász önfeláldozóan vetődött bele a labdába. Újabb gól már nem született, így 1-0-ra megnyertük a mérkőzést. A tavasz során zsinórban ez volt a negyedik győzelmünk.

Folytatás vasárnap Zalaegerszegen. A ZTE elleni mérkőzésünket az M4 Sport 18 órától élőben közvetíti.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Ceglédi VSE 1-0 (1-0)

Vác, 250 néző. Játékvezető: Berényi Tamás (ifj. Varga Gábor, Máyer Gábor).

Vác FC: Halasi - Búrány, Szekszárdi, Szabó N., Hegedűs Cs. -  Durso, Tóth G. - Gyürki, Zsolnai R., Csillag - Sóron.

Cserejátékosok: Abu (k), Kákonyi, Murai, Lami, Mátyás Zs., Wieland, Földi M.
Vezetőedző: Horváth Károly
 
Cegléd: Mursits - Kárász, Pallagi, Preklet, Farkas A. - Sigér Á., Fejes - Rétyi T., Szilágyi P., Földi B. - Oldal.

Cserejátékosok: Trepák (k), Póti, Ágoston D., Csirmaz, Wild, Varjas Z., Lukács R.
Vezetőedző: Nagy Tibor

Gólszerző: Sóron (23.)

Csere: Durso helyett Wieland, Gyürki helyett Kákonyi (mindkettő a szünetben), Csillag helyett Mátyás Zs. (90.) ill. Oldal helyett Varjas Z. (26.), Szilágyi P. helyett Csirmaz (58.), Fejes helyett Póti (62.)

Sárga lap: Zsolnai R. (41.), ill. Preklet (52.), Csirmaz (83.), Sigér Á. (86.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Horváth Károly: – Nagyon örülünk, mert sorozatban a negyedik mérkőzésünket is megnyertük. Ma a szívünknek köszönhetjük a győzelmet.

Nagy Tibor: – Hiába játszunk jól, hiába dolgozunk ki helyzeteket és próbálunk mindent megtenni, egyszerűen gólképtelenek vagyunk. A helyzetek alapján ezt a meccset meg kellett volna nyernünk.

Fotógaléria

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
 •  
 •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

Góllövőlista 2018/19

 • Zsolnai Richárd (11 + 2 MK)
 • Csillag Dárius (6)
 • Murai Sándor Márk (6)
 • Sóron Tibor (5)
 • Kákonyi Dániel (3)
 • Tóth Gergely (3)
 • Szabó Norman (2)
 • Görgényi Dávid (2)
 • Varga Szabolcs (1 + 1 MK)
 • Gyürki Gergely (1)
 • Balajti Ádám (2)
 • Borvető Áron (1 MK)
 • Dlusztus András (1)

 

FACEBOOK