Nagy küzdelemben győzelem a Békéscsaba ellen 2017 május 01Beszámoló 701

Vasárnap ismét egy három mérkőzésből álló hét első derbijét tudtuk le Dunaújvárosban.

Ellenfelünk ezúttal az a Békéscsaba volt, aki még a feljutásra is jó eséllyel pályázik.

Ugyan remekül kezdtük a mérkőzést, hiszen már az első percben Nagy Richárd bal oldali szabadrúgása után Dlusztus fejesét Ribánszki csak nagy bravúrral tudta védeni, a folytatás már nem alakult ilyen jól, ilyen izgalmasan. A félidő hátralévő részében a csapatoknak igazi helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Enyhe csabai mezőnyfölény jellemezte a játékrészt, a csapatok a középpályán gyűrték egymást. Említésre méltó esemény mindössze a 29. percben a békéscsabai tizenhatoson belül Nagy ellen elkövetett szabálytalanság volt, mely után azonban Szabó sporttárs sípja néma maradt. Így bár küzdöttek a felek, egy nem túl izgalmas első félidő után nulla-nullás döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben a játék képe nem sokat változott. A brusztolás, a küzdelem megmaradt, a 67. percig igazi helyzet nélkül. A 67. percben aztán megtört a jég, egy szép szöglet variáció után megszereztük a vezetést. Zsolnai ívelt remekül középre, a röviden érkező Görgényi tovább csúsztatta a labdát, melyet a középen érkező Rása a hálóba fejelt.

A bekapott gól után nem sokkal, kettős cserével próbálkozott Boér Gábor a vendégek mestere. Ugyanakkor mi továbbra is stabilan védekeztünk, sőt kontráink folyamatos veszélyt hordoztak magukban. A játékrészből hátralévő időben azonban egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie, így nagy küzdelemben csapatunk nyert a békési együttes ellen.

Folytatás szerdán Szegeden! Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)

Dunaújváros, 150 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (Kepe Arnold, Aradi József)

Vác FC: Halasi - Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Major - Tóth G., Rása - Kákonyi, Nagy R., Zsolnai - Niedermüller.

Cserejátékosok: Szentpéteri (k), Földi, Nyilas, Tóth F., Szenes, Rusvay, Balajti

Vezetőedző: Nagy Tibor

 

Kisvárda: Ribánszki - Bényei, Szalai D., Kelemen D., Juhász Gy. - Viczián, Babinyecz - Birtalan B., Nagy I., Gyurján - Tóth D.

Cserejátékosok: Máthé (k), Fabio, Spitzmüller, Urbin, Fehér Zs., Gránicz, Pilán

Szakmai igazgató: Boér Gábor

 

Gólszerző: Rása (67.)

Csere: Nagy R. helyett Tóth F. (80.), Kákonyi helyett Rusvay (93.), ill. Tóth D. helyett Urbin (74.), Juhász Gy. helyett Gránicz (74.), Gyurján helyett Fabio (81.)

Sárga lap: Hegedűs Cs. (13.), Major (83.), Halasi (91.), ill. Birtalan B. (86.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Nagy Tibor: – Nagyon nagyot játszottunk! Sikerült egy gólt szereznünk. Kiemelkedő fegyelmezettséggel védekeztünk, az ellenfélnek nem volt gólhelyzete.

Boér Gábor: – Van hiányérzetünk, hiszen egygólos mérkőzést buktunk el. Várható volt, hogy egy pontrúgás dönt majd. A nagyon rossz talaj mindkét csapat dolgát megnehezítette, az ívelgetés, a küzdés jellemezte a találkozót. Nem tudtuk azt a színvonalat hozni, mint az elmúlt hetekben.

Rása Gergő videónyilatkozata

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

(A 2017/2018-as bajnoki szezonban a hazai mérkőzéseinket a budapesti III. kerületi TVE sporttelepén játszuk, ugyanis a Vác Városi Stadion nem felel meg az NB II licenc követelményeinek.)

Góllövőlista

 • Balajti Ádám (14)
 • Zsolnai Richárd (6 + 1-MK)
 • Kákonyi Dániel (4)
 • Nagy Richárd (4 + 1-MK)
 • Gulyás Máté (4)
 • Tóth Gergely (4 + 1-MK)
 • Króner Martin (2 + 2-MK)
 • D'urso Giuliano (2)
 • Borvető Áron (1)
 • Havasi Dániel (1-MK)
 • Major Máté (1)

 

FACEBOOK