Négygólos siker a Csákvár ellen 2017 október 01Beszámoló 906

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában az utolsó helyen tanyázó Aqvital FC Csákvár együttesét fogadtuk Óbudán.

Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen mindig az ilyen kötelezőnek mondott mérkőzések sikerülnek a legnehezebbre.

Aztán szerencsére sima lett. Egy gyönyörű akció végén Zsolnai révén már a hatodik percben megszerezte csapatunk a vezetést: „Balajti passzolt vissza az alapvonaltól Zsolnaihoz, aki 9 méterről a kapus hasa alatt a kapu közepébe bombázott!”

A korai gól után is nálunk maradt az irányítás, Nagy Richárd került kétszer is helyzetbe, azonban nem sikerült betalálnia. Nem úgy, mint Balajtinak, aki a 25. percben megduplázta góljaink számát: „Nagy Zsolt hibája után Kákonyi szerzett labdát a jobboldalon, amelyet középretekert, az érkező Balajti pedig már a labda „átvétellel "megszédítette" a kapust, majd közelről az üresen maradt kapuba helyezett!

A szünet előtt még a 38. percben Nagy Zsolt szépített:  „Nagy Zsolt tört be a 16-oson belülre a bal oldalon, majd éles szögből, 10 méterről a hosszú sarokba bombázott.”

Majd a 41. percben Balajti hagyott ki egy óriási ziccert: „Kákonyi gyönyörűen előreívelt labdájával Balajti lódult meg, lerázta védőjét, már csak a kapussal állt szemben, de lövése elakadt a jól kijövő Markekben! Ez is hatalmas lehetőség volt.”

Ugyan a helyzet kimaradt, így is egygólos előnnyel vonult pihenőre csapatunk.

A második félidőt szerencsére most mi kezdtük úgy, mint két héttel ezelőtt a Kisvárda ellenünk. Alig telt el három perc a második játékrészből Kákonyi pazar góljával ismét kétgólosra nőtt az előnyünk: „Balajti ugratta ki középen Kákonyit, aki a kapusra vezethette a labdát, majd a kijövő Markek felett gyönyörűen emelt a hálóba.”

Ugyan a kétgólos vezetés tudatában talán egy kicsit megnyugodtunk, a csákvári csapat próbálkozott, igaz, támadásai veszélyt nem igazán hordoztak magukba. Sőt a 72. percben ismét gólt szereztünk, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést: „Kákonyi indította a bal oldalon kiugró Zsolnait, aki betört a 16-oson belülre, de a keresztező csákvári védő felvágta, tizenegyes! A büntetőt Balajti Ádám a kapu közepébe gurította!”

Ezzel azonban még nem volt vége a gólgyártásnak. Tíz perccel később egy remekbe szabott akció végén Zsolnai is újra eredményes volt, beállítva ezzel a végeredményt: „Búrány ívelt középről a bal oldalon meginduló Zsolnaihoz, aki 14 méterről gyönyörűen lőtt a bal alsó sarokba! 5-1, ez már kiütés!”

Bár ma is csúsztak hibák a játékunkba, összességében ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Aqvital FC Csákvár 5-1 (2-1)

Hévízi út, 400 néző. Játékvezető: Dolnegó Bálint (Bertalan Dávid, Kepe Arnold)

Vác FC: Halasi - Hegedűs Cs., Króner, Szabó N., Gulyás M. - Tóth G., Durso - Kákonyi, Nagy R., Zsolnai - Balajti. Cserejátékosok: Abu (k), Tóth F., Havasi, Görgényi, Borvető, Búrány, Major. Vezetőedző: Horváth Károly   

Csákvár: Markek - Horvat, Bokros, Tar, Fényes - Sándor Gy., Kiprich, Polonkai - Nagy Zs., Jelena, Máté J. Cserejátékosok: Horváth D. (k), Daróczi, Oldal, Papp M., Magyari, Galambos, Csonka. Vezetőedző: Szijjártó István   

Gólszerző: Zsolnai (6., 82.), Balajti (25., 73.), Kákonyi (49.), ill. Nagy Zs. (38.)

Csere: Nagy R. helyett Búrány (68.), Balajti helyett Borvető (75.), Durso helyett Major (83.), ill. Horvat helyett Csonka (19.), Jelena helyett Oldal (57.), Polonkai helyett Magyari (85.)

Sárga lap: Polonkai (32.), Tar (43.) Nagy Zs. (86.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Horváth Károly: – Az első forduló óta vártunk arra, hogy kiszakadjon a gólzsák, végre összejött és ezért mindenki dicséretet érdemel.

Szijjártó István: – Két döntő fordulópontja volt a meccsnek: az egyik, hogy a hatodik percben gólt kaptunk, majd a másik, hogy a második félidő elejét is kapott góllal nyitottuk, és ebből a hátrányból már nem bírtunk felállni.

-VP-

Fotó: Sipos Hajnalka (Sipafotó)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

(A 2017/2018-as bajnoki szezonban a hazai mérkőzéseinket a budapesti III. kerületi TVE sporttelepén játszuk, ugyanis a Vác Városi Stadion nem felel meg az NB II licenc követelményeinek.)

Góllövőlista

 • Balajti Ádám (14)
 • Zsolnai Richárd (6 + 1-MK)
 • Kákonyi Dániel (4)
 • Nagy Richárd (4 + 1-MK)
 • Gulyás Máté (4)
 • Tóth Gergely (4 + 1-MK)
 • Króner Martin (2 + 2-MK)
 • D'urso Giuliano (2)
 • Borvető Áron (1)
 • Havasi Dániel (1-MK)
 • Major Máté (1)

 

FACEBOOK