Nem csak rajtunk múlott 2019 március 18Beszámoló 651

A Merkantil Bank 29. fordulójában a sereghajtó Monor együttesét fogadtuk.

A mérkőzés előtt a szakmai stáb nem volt egyszerű helyzetben, hiszen Varga, Görgényi sérülés, Halasi betegség, míg Szekszárdi eltiltás miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére, míg a héten korábbi sérülése miatt Búrány és Hegedűs is csak könnyített munkát végzett. Emellett tudtuk, hogy mindig az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, mikor az ellenfél az életéért küzd, próbál belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba.

Bár Búrány és Hegedűs tudta vállalni a játékot, így is elég felforgatott összeállításban kezdett csapatunk. Ennek ellenére már az 5. percben nagyon nagy helyzetet puskáztunk el. Csillag baloldali szögletét Zsolnai sarokkal megcsúsztatta az alapvonal és az ötös találkozásánál, a labda átszállt a túloldali kapufához, ahol Tóth Gergely centiméterekkel maradt csak le róla.

A 10. percben aztán a vendégcsapat is jelezte, hogy pályán van. Farkas Norbert hozta fel a labdát, majd huszonhat méterről életerős lövést eresztett meg, Abunak tornáznia kellett a hárításhoz.

A 16. percben aztán a kapuba találtunk, de sajnos hiába látta mindenki –még a nézőtéren is- és hiába reklamáltak játékosaink is, a legfontosabb személyek nem vették észre, így sajnos nem lett érvényes a találat. Jobb oldali beadás után a hosszú kapufánál helyezkedő Sóron bólintotta a játékszert kapura, melyet Bozsó csak a gólvonal mögül tudott kihúzni, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

Szokták mondani, hogy szegény embert még az ág is húzza. Így van ez velünk is az utóbbi időben, hiszen a 32. percben Szabó is megsérült, nem tudta folytatni a játékot, Földi érkezett helyette.

A félidő utolsó percében aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Monor.  Egy szöglet utáni kipattanó labda Farkas elé került, aki huszonöt méterről lőtt, a labda megpattant egy váci védőn, így az a balra mozduló Abu mellett a kapu jobb oldalában kötött ki.

A második félidőben aztán mindent egy lapra feltéve rohamoztunk az egyenlítés érdekében, mentünk előre becsülettel, hogy legalább az egyik pontot itthon tartsuk. Néha talán túlságosan is kinyíltunk, így a vendégcsapat előtt is adódott lehetőség, Farkas egyszer a felsőlécet fejelte telibe.

A 62. percben erőfeszítésünket siker koronázta. Az ellenfél kapujától 25 méterre Zsolnai végezhetett el szabadrúgást, melyet ballal a bal alsó sarokba bombázott.

A 79. percben egy igen érdekes szituációt követően ismét megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A felezővonaltól Sóron indult meg a monori kapu felé, két játékost is kicselezett úgy, hogy az egyik lerántani sem tudta, míg a másik hátulról ugyan fel akarta rúgni, azonban neki sem sikerült, a bíró előnyszabályt próbált alkalmazni, azonban a szemből érkező vendégvédőnek sikerült szerelni. Mindenki azt gondolta, hogy mivel az előnyszabályból nem jöttünk ki előnyösen, ezért a bíró visszafújja a második szabálytalanságot, azonban nem így történt, és a monori kontra végén gólt kaptunk. Az egész szituációban az volt a legfurcsább és azért is volt teljes mértkében érthetetlen hogy gólt szerezhettek ebből az akcióból a vendégék, ugyanis a középkezdés előtt annak a Hunyának a játékvezető felmutatta a sárga lapot, azért, mert hátulról fel akarta rúgni Sóront!? Nem egészen érthető, hogy bár a játékvezető ugyan megpróbált előnyszabályt alkalmazni, végül mitől is lett előnyös ez a szituáció számunkra!?

Aztán még a 93. percben is lehetett volna esélyünk az egyenlítésre, sajnos a játékvezető azonban ezt a szituációt is másképpen látta. Hegedűs gurította vissza a labdát az alapvonalról a középen érkező Földi elé, akinek lövését blokkolták, a kipattanó azonban Búrány elé került, aki eltolta a labdát a rossz ütemben érkező Haragos mellett, akinek így már csak felrúgnia sikerült Búrányt. A teljesen jogos tizenegyes elmaradt, helyette védőnk kapott sárgát színészkedésért.

El kell ismerni, hogy ezúttal a felforgatott csapatunknak sem ment úgy a játék, mint ahogy az utóbbi időben, a döntetlent azonban mindenképpen megérdemeltük volna, de sajnos nem csak rajtunk múlott…

A válogatott szünet miatt bajnoki mérkőzésen legközelebb március 31-én a Szusza Ferenc Stadionban lép pályára csapatunk a Vasas vendégeként.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – BSS Monor 1-2 (0-1)

Vác, 300 néző. Játékvezető: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Máyer Gábor).

Vác FC: Abu - Búrány, D'urso, Szabó N., Hegedűs Cs. - Kákonyi, Tóth G., Pintér B., Csillag -  Sóron, Zsolnai R.

Cserejátékosok: Lőrincz (k), Gyürki, Földi M., Murai, Varjas, Mátyás Zs,, Wieland.

Vezetőedző: Horváth Károly
 
Monor: Bozsó - Bori, Fülöp N., Karacs, Farkas N. - Szabó D., Lázár Zs., Szuhodovszki, Pintér D. -  Asztalos D. - Tóth B.

Cserejátékosok: Paulovitz (k), Peszmeg, Hunya, Kovács B., Haragos, Hamar Á., Krizsán.

Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerző: Zsolnai (62. perc), illetve Farkas N. (45. perc), Tóth B. (79. perc).

Csere: Szabó N. helyett Földi M. (32. perc), Kákonyi helyett Mátyás Zs. (64. perc), Csillag helyett Murai (71. perc). illetve Szuhodovszki helyett Haragos (szünetben), Pintér D. helyett Hunya (63. perc), Asztalos helyett Hamar Á. (70. perc).

Sárga lap: Sóron (6. perc) Búrány (92. perc), illetve Lázár Zs. (75.perc), Fülöp N. (77. perc), Hunya (79. perc).

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Horváth Károly: – Minden hiányzó játékosunk sérülés miatt maradt ki, ezért teljesen szokatlan felállásban kellett kezdenünk, és ennek is lett következménye a mai eredmény.

Horváth Dávid: – Végre sikerült két mérkőzést is nyernünk egymás után. Ezt küzdőszellemünknek és agresszív játékunknak köszönhetjük, és ez reményt ad a most következő három egymás utáni hazai mérkőzésünk előtt.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

Góllövőlista 2020/21

FACEBOOK