Nem nyerhettünk 2017 augusztus 21Beszámoló 1917

„Quod licet Iovi, non licet bovi.” – „Amit szabad Jupiternek, nem szabad a (kis)ökörnek.” Tulajdonképpen akár ezzel az egy mondattal össze lehetne foglalni, hogy mi történt szombaton az MTK elleni idegenbeli mérkőzésünkön.

Azonban sajnos nagyon hamar kiderült, hogy ezen a napon mi leszünk a „kisökrök”, mi leszünk azok, akiknek semmit sem lehet. Már a mérkőzés elején nagyon gyorsan kiderült –az értésünkre adták- hogy mi itt nem nyerhetünk. Amellett, hogy nem is nyertünk, sajnos a mérkőzés „áldozatokkal” is járt, hiszen kiállítás miatt Gulyás Mátéra és Görgényi Dávidra egészen biztos, hogy a következő fordulóban nem számíthat a szakmai stáb. De mielőtt olyat írnánk, aminek esetleg következményei lehetnének, nézzük inkább meg dióhéjban, mi történt a mérkőzésen.

A 13. percben az egyértelműen lesről induló Lencsét – a partjelző jó másfél méterre le volt maradva az akciótól- akit Tóth F. a tizenhatoson belül ért utol, becsúszva próbálta megakadályozni Lencse centerezését, ami nem sikerült, ugyanis a csatár középre tudta adni a labdát, ami mindenki előtt elszállt. Ám a játékvezető tizenegyest ítélt, mivel Tóth F. a becsúszás közben elérte Lencsét is. Torghelle büntetőjét Halasi azonban bravúrral hárította.

A 32. percben Gulyás Mátét könyöklésért kiállította a bíró. Innentől kezdve hősiesen védekeztünk, ugyanakkor a félidő legnagyobb helyzetét még így is mi alakítottuk ki. A 44. percben egy szögletet követően Görgényi fejesét a gólvonalról rúgták ki az MTK védők.

Aztán emberhátrányban a második félidő elején is gólt szerezhettünk volna. Borvető léphetett ki egyedül félpályánál, és vihette kapura a labdát, ugyanakkor a visszaérő Gengeliczki becsúszva szerelni tudott.

A 70. percben aztán egy ismét könnyű síppal befújt büntető után egyrészt tovább fogyatkoztunk, –heves reklamálásért Görgényit is kiállította a bíró- másrészt a vezetést is megszerezte a hazai csapat. Lencse büntetőjét Halasi ezúttal nem tudta hárítani.

Sajnos ez már teljesen megtörte a csapatunkat, így a 86. percben szabadrúgásgóllal, míg a 90. percben egy kontra végén tovább növelte előnyét a hazai csapat, kialakítva ezzel a három nullás végeredményt.

Összességében elmondható, hogy több lett volna ebben a mérkőzésben, ha mások is úgy akarták volna.

Javítási lehetőség szerdán a Sopron ellen a III. kerületben.

Hajrá Vác!

MTK Budapest – Vác FC 3-0 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1202 néző Játékvezető: Pintér Cs. (Ring, Tóth II., Gaál)

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Gera, 58.), Vass Á., Schäfer, Takács R. (Korozmán, 64.) – Torghelle (Hrepka, 84.), Lencse Vezetőedző: Feczkó Tamás

Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Tóth F., Görgényi, Gulyás M. – Tóth G. Szabó N. (Borvető 46.) – Kákonyi, Nagy R. (Búrány, 36.), Major – Balajti (Zsolnai, 46.) Vezetőedző: Horváth Károly

Sárga lap: Balajti (24.), Gulyás M. (31., 32.), Kákonyi (62.),

Kiállítva: Gulyás M. (32.), Görgényi (69.)

Gól: Lencse László (70., büntetőből), Gera Dániel (87.), Hrepka Ádám (90.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Feczkó Tamás: – A mai meccset, bár meg kellett küzdenünk érte, de megnyertük. Ezért a mérkőzésért is három pontot kaptunk. A kispadról beszálló játékosok nagyon sokat tudtak hozzátenni a játékhoz. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb jobban kiszolgáljuk majd közönségünket.

Horváth Károly: – A találkozón történtek után felesleges bármit is mondanom. Ennek egyébként következményei lehetnek.

Fotó: mtkbudapest.hu

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

(A 2017/2018-as bajnoki szezonban a hazai mérkőzéseinket a budapesti III. kerületi TVE sporttelepén játszuk, ugyanis a Vác Városi Stadion nem felel meg az NB II licenc követelményeinek.)

Góllövőlista

 • Balajti Ádám (14)
 • Zsolnai Richárd (6 + 1-MK)
 • Kákonyi Dániel (4)
 • Nagy Richárd (4 + 1-MK)
 • Gulyás Máté (4)
 • Tóth Gergely (4 + 1-MK)
 • Króner Martin (2 + 2-MK)
 • D'urso Giuliano (2)
 • Borvető Áron (1)
 • Havasi Dániel (1-MK)
 • Major Máté (1)

 

FACEBOOK