Nem sikerült a bravúr a Kisvárda ellen 2017 szeptember 18Beszámoló 562

Ismét egy hosszú hét kezdődött csapatunk számára vasárnap, hiszen a következő egy hétben három mérkőzést is játszunk, kettő bajnokit, valamint egy kupamérkőzést.

A hét kezdeteként elsőként a Kisvárda csapatát fogadtuk bajnoki mérkőzésen. A szabolcsi csapat veretlenül érkezett Óbudára, így tudtuk, nem lesz könnyű dolgunk, ha szeretnénk itthon tartani pontot, vagy pontokat.

Jól kezdődött a mérkőzés, hiszen Gulyás gyönyörű szabadrúgás góljával már a 24. percben megszereztük a vezetést: „Zsolnai buktatásáért kapott szabadrúgást a Vác huszonegy méterre a kaputól, kissé balról. Gulyás Máté állt a labda mögé és ballal nagyszerűen csavart fejmagasságban a kapu jobb oldalába, Molnár-Farkas csak beleérni tudott, de hárítania nem sikerült.”

10 perc játék után azonban egalizált a várdai csapat: „Misics ívelt középről a tizenhatoson belül kilépő Olteanhoz, aki mellel maga elé tette a labdát, majd tíz méterről, jobbról, jobbal laposan a kapu jobb oldalába lőtt.”

A két góltól függetlenül jó iramú, színvonalas, közönségszórakoztató játékkal rukkoltak ki a csapatok, melynek eredményeképpen együttesünk a 40. percben újra megszerezte a vezetést, ezúttal is szabadrúgásból: „a szabadrúgást Zsolnai Richárd végezte el huszonhárom méterről, ballal, középről a kapu jobb oldalába helyezett, Molnár-Farkas ehhez is hozzáért, de hárítani nem tudott.”

Csapatunk így előnnyel vonulhatott szünetre. A második játékrészt azonban a vendégcsapat kezdte jobban, és alig telt el két perc a játékrészből Horváth ismét egyenlített: „Fodor Ákos baloldali beadását Horváth Zoltán három méterről birkózta a kapu jobb alsó sarkába.”

Ugyan egyenlített a Kisvárda, de csapatunk sem adta fel. Rövid időn belül Kákonyi veszélyeztetett kétszer is. Első lövését Molnár-Farkas bravúrral hárította, míg második kísérlete csak centikkel ment el a bal kapufa mellett.

Aztán ahogy az ilyenkor lenni szokott, ami az egyik oldalon kimaradt, az a másik oldalon bement. A 69. percben megszerezte a vezetést a szabolcsi csapat: „Horváth Zoltán ment el a bal oldalon, megforgatta Szabó Normant, majd hét méterről a felső léc alatt a kapu jobb oldalába lőtt.”

Csapatunk a hátralévő húsz percben mindent megtett az egyenlítésért, az utolsó tíz a kapujuk elé szegeztük a vendégeket, egyenlítenünk nem sikerült, így a vendégcsapat megszerezte a győzelmet, ezzel továbbra is veretlen a bajnokságban, és az MTK vereségének köszönhetően az élre ugrott.

Folytatás szerdán Magyar Kupa mérkőzésen Nagyatádon.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Kisvárda Master Good 2-3 (2-1)

Hévízi út,  300 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Bede Tamás)   

Vác FC: Halasi - Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth F., Gulyás M. - Tóth G., Durso - Kákonyi, Nagy R., Zsolnai - Borvető. Cserejátékosok: Abu (k), Rása, Búrány, Balajti, Króner, Niedermüller, Major. Vezetőedző: Horváth Károly   

Kisvárda: Molnár-Farkas – Hrihorij, Izing, Papucsek - Hej, Oltean, Lucas, Misics,Fodor Á. - Ilics, Horváth Z. Cserejátékosok: Zöldesi (k), Erdélyi, Vermes, Melnyik, Vári, Gosztonyi, Lukács. Vezetőedző: Kondás Elemér   

Gólszerző: Gulyás M. (24. perc), Zsolnai (40. perc), illetve Oltean (34. perc), Horváth Z. (47. perc, 69. perc).

Csere: Borvető helyett Major M. (78. perc), Durso helyett Búrány (86. perc), illetve Hej helyett Vári B. (szünetben), Ilics helyett Lukács (60. perc), Misics helyett Gosztonyi (76. perc).

Sárga lap: Hegedűs Cs. (21. perc), Borvető (78. perc), Major M. (83. perc), illeve Papucsek (40. perc), Oltean (58. perc), Horváth Z. (66. perc)

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Horváth Károly: – Korán elhittük, hogy már megnyertük a mérkőzést, ez a vesztünket okozta, amelyhez hozzájárult az is, hogy nem tudunk akcióból gólt szerezni.

Kondás Elemér: – Izgalmas mérkőzést láthatott a szép számú közönség, az első félidőben kicsit tompák voltunk, ezért a Vác előnnyel vonulhatott szünetre. Hamar sikerült egyenlítenünk, és végig nyílt volt a mérkőzés, mert a váciak jól játszottak.

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzésekVác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

(A 2017/2018-as bajnoki szezonban a hazai mérkőzéseinket a budapesti III. kerületi TVE sporttelepén játszuk, ugyanis a Vác Városi Stadion nem felel meg az NB II licenc követelményeinek.)

Góllövőlista

 • Balajti Ádám (14)
 • Zsolnai Richárd (6 + 1-MK)
 • Kákonyi Dániel (4)
 • Nagy Richárd (4 + 1-MK)
 • Gulyás Máté (4)
 • Tóth Gergely (4 + 1-MK)
 • Króner Martin (2 + 2-MK)
 • D'urso Giuliano (2)
 • Borvető Áron (1)
 • Havasi Dániel (1-MK)
 • Major Máté (1)

 

FACEBOOK