Pontokat ajándékoztunk a Monornak és a Vasasnak is 2018 október 08Beszámoló 208

Az mögöttünk hagyott szűk egy hétben kettő bajnoki mérkőzést már lejátszott csapatunk, míg az előttünk álló hétvégén még egy hátra van, mielőtt a válogatott miatt szünetet tartana a bajnokság.

Előző hétvégén a Monor vendégeként léptünk pályára a Óbudán. A Pest megyei riválisunk egy védelmi hiba miatt már a 8. percben gólt szerzett. Sajnos egész mérkőzésen futnunk kellett az eredmény után. Hiába birtokoltuk többet a labdát, hiába támadtuk végig szinte az egész mérkőzést, a vendégek egy véleményes szöglet után a második félidőben megduplázták előnyüket. Ezután már csak a szépítésre futotta, amely Dlusztus fejesgóljával sikerült is, azonban a megérdemelt egyenlítés elmaradt.

 

Szerdán, a hétközi fordulóban szintén Óbudán játszottunk, ezúttal a mi pályaválasztásunk mellett, ellenfelünk a tavalyi szezonban még az első osztályban szereplő Vasas FC volt. Elmondható, hogy talán a szezon legjobb játékával rukkolt elő csapatunk, a győzelemhez, a pontszerzéshez azonban ez is kevés volt, az egyébként gyenge játékot nyújtó angyalföldi alakulat ellen. Elég volt egy hiba (Halasi rövid felszabadítása), melyet Balajti könyörtelenül megbüntetett, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Folytatás vasárnap a Siófok otthonában.

Hajrá Vác!

BSS Monor – Vác FC 2-1 (1-0)

Budapest, Hévízi út, 400 néző. Vezette: Horváth Tibor (Bede Tamás, Bertalan Dávid)

Monor: Bozsó – Sági, Karacs, Tóth F., Fülöp N. – Bori (Szabó T., 91.), Májer G. – Szuhodovszki (Szabó D., 77.), Palincsár (Ficsor, 90.), Szerencsi – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid

Vác: Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N., Földi, Búrány (Borvető, 67.) – Kákonyi, Tóth G., Zsolnai R., Varga Sz. (Csillag D., 60.) – Murai. Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Szerencsi 8., Fülöp N. 70. ill.:  Dlusztus 84.

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Horváth Dávid: – A legutóbbi mérkőzéseken is tették a dolgukat a fiúk, csak az eredményességen ez nem látszódott meg. Régen volt alkalmunk megízlelni a győzelem ízét, nagyon örülök, hogy ezúttal sikerült.

Zoran Szpisljak: – Az edző feladata, hogy a játékost és a csapatot „hozza be” a helyzetig, onnan viszont már minden a labdarúgók döntésén múlik. Sajnos a kialakított helyzeteket nem tudtuk értékesíteni, pedig nem játszottunk rosszul.

 

Vác FC – Vasas FC 0-1 (0-0)

Budapest, Hévízi út, 570 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Kepe Arnold)

Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Görgényi, Dlusztus, Földi M. – Durso – Tóth G. (Szekszárdi, 89.), Csillag D. (Murai, 58.) – Kákonyi, Varga Sz. (Borvető, 84.) – Zsolnai R. Vezetőedző: Zoran Spisljak

Vasas: Bese B. – Szivacski, Vaskó, Kelemen D., Rokszin – Murka (Birtalan B., a szünetben), Hinora, Szatmári L. – Ádám M. (Hajdú Á., 31.), Balajti, Hrepka (Szilágyi Z., 85.). Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Balajti 58.

Mestermérleg (forrás: nso.hu)

Zoran Szpisljak: – Aki látta a mérkőzést, tudja, hogy csak egy csapat volt a pályán. Végig mi irányítottunk és domináltunk, de a Vasas az egyetlen hibánkat megbüntette. Hozzáállásunk és teljesítményünk is dicséretes volt, ezen az úton kell tovább haladnunk.

Kis Károly: – Megtört a jég, rendkívül fontos három pontot szereztünk. A második félidőben lehetett látni, hogy nagyon akarjuk a sikert, és bár nem játszottunk jól, egy szemfüles góllal nyertünk.

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
 •  
 •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

Góllövőlista 2018/19

 • Zsolnai Richárd (11 + 2 MK)
 • Csillag Dárius (6)
 • Murai Sándor Márk (6)
 • Sóron Tibor (5)
 • Kákonyi Dániel (3)
 • Tóth Gergely (3)
 • Szabó Norman (2)
 • Görgényi Dávid (2)
 • Varga Szabolcs (1 + 1 MK)
 • Gyürki Gergely (1)
 • Balajti Ádám (2)
 • Borvető Áron (1 MK)
 • Dlusztus András (1)

 

FACEBOOK