A pihenő előtt győzelem 2017 március 19Beszámoló 1757

Egy héten belül már a harmadik mérkőzést játszották a csapatok a Merkantil Bank Liga NB II-ben. Csapatunk a feszített hét zárásaként a Budaörs SC gárdáját fogadta Dunaújvárosban.

Együttesünkből ezúttal Hegedűs Csaba betegség, míg Tóth Barnabás Balmazújvárosban összeszedett kisebb sérülése miatt hiányzott.

Ugyan mi irányítottunk az első félidőben, sőt a vezetést is megszereztük, ettől függetlenül gyenge játék és sok technikai hiba jellemezte ezt a játékrészt.

Már a 11. percben megszerezhettük volna a vezetést. Egy szöglet után Pethő rántotta le Balajtit a tizenhatoson belül, Barna sporttárs sípja azonban néma maradt.

A 40. percben azonban már megszólalt az a bizonyos síp. Major kapott labdát a bal szélen a tizenhatos magasságában. Egy csel után elindult befelé, betört a tizenhatoson belülre, ahol Menyhárt lerántotta, tizenegyes! A megítélt büntetőt Balajti magabiztosan értékesítette, így egy gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész elején a játék képe nem sokat változott. Továbbra is támadásba maradtunk, melynek eredményeképpen az 50. percben megdupláztuk góljaink számát. Gulyás szerzett labdát a felezővonalnál. A megszerzett labdával Zsolnait indította a bal szélen, aki visszagurított az érkező Niedermüller elé, aki futtából, 20 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba! 2-0

A második kapott gól azonban felébresztette a vendégcsapatot, játékuk sokkal bátrabbá, kezdeményezőbbé vált. Úgy tűnt, hogy a csütörtöki, kőkemény mérkőzés most jött ki a csapaton. A védekezésünkkel továbbra sem volt probléma, azonban az előre játékunkba túl sok hiba csúszott, hosszabb időn keresztül nem igazán tudtuk megtartani a labdát.

A 86. percben aztán szépítettek a vendégek. Papp adott be a bal szélről, amit Zsolnai könnyedén kifejelte volna, azonban a budaörsi támadó jól láthatóan két kézzel meglökte a levegőben őt, így a labda Horváth elé került, aki a léc alá bombázott.

A bekapott gól után egy perccel, egy újabb budaörsi beívelés után kísértetiesen hasonló szituáció alakult ki, mint a gólnál, de végül sikerült mentenünk.

A mérkőzésből hátralévő pár perc már eseménytelenül telt, így 2-1-es győzelemmel zártuk a mai találkozót. A megszerzett újabb három ponttal tovább stabilizáltuk helyünket a tabella 4. helyén.

Folytatás április 2-án Soroksáron.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Budaörs SC 1924 2-1 (1-0)

Dunaújváros, 90 néző, Játékvezető: Barna Gábor (Iványi István, Kiss Balázs)

Vác FC: Halasi - Görgényi, Dlusztus, Tóth F., Gulyás M. - Tóth G. - Niedermüller, Nagy R., Zsolnai R., Major - Balajti.

Cserejátékosok: Szentpéteri (k), Majoros Á., Rusvay, Bőgér, Rása, Kákonyi, Nyilas E.

Vezetőedző: Nagy Tibor

Budaörs: Vajda - Menyhárt, Tányéros Á., Kinyik, Papp M. - Csobánki - Marques-Airosa, Csillag, Stieber A., Sajbán Máté - Pethő.

Szakmai igazgató. Bognár György

Gólszerző: Balajti (40., 11-esből), Niedermüller (50.)., ill. Horváth R. (86.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Nagy Tibor: A győzelemnek örülök, mert ez az akarat diadala volt. A játékunkra viszont nem vagyok büszke, van két hetünk, hogy visszatérjünk a helyes útra. Sokkal bátrabban kell futballoznunk, ha nálunk van a labda.

Nagy Tibor videónyilatkozata

Bognár György:  Nem kellett futballozniuk a váciaknak ahhoz, hogy meg tudják nyerni a mérkőzést. Kaptak egy kis segítséget, legközelebb talán mi…

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK