Akár több góllal is nyerhettünk volna a Szekszárd ellen 2020 augusztus 27Általános 1076

Az NB III Közép-csoportjának 6. fordulójában a Vác FC Sóron Tibor góljával 1–0-ra legyőzte a Szekszárd együttesét.

NB III, Közép-csoport, 6. forduló

Vác FC–Szekszárdi UFC 1–0 (1–0)
Budapest, BVSC-sporttelep, S–
zőnyi út, 100 néző. Vezette: Dobai (Bereczki, Zahorecz)
Vác: Halasi – Sárosi, Ódé, Lukács K., Tóth B. – Magos (Szenes, a szünetben), Zámbó, Bonivárt, Sorecz (Niedermüller, 86.) – Szalánszki (Rusvay, 70.), Sóron. Vezetőedző: Burzi Attila
Szekszárd: Mityók – Fekete M. (Gellér, 37.), Márton, Arena, Rácz Á. – Királyházi, Budai, Wirth (Kvanduk J., 65.), Németh K. – Péter A., Mayer M. (Horog, 80.) Vezetőedző: Dienes Pál
Gólszerző: Sóron (19.)

Már a meccs elején támadólag léptünk fel, az első gólszerzési lehetőség a 14. percben adódott előttünk, amikor Sorecz Szabolcs passzolt középre Szalánszki Gergőhöz, aki egy csel után lőtt, de a 14 méteres lövés fölé szállt. Egy perccel később Magos Mátyás cselezte be magát a 16-oson belülre, a hosszú saroknál érkezett Sorecz, de ajtó-ablak helyzetben az ötösről mellé lőtt! A 19. percben Szalánszki robogott végig az ellenfél térfelén, több védőt is lerázott, majd jobbról bepasszolt középre és az akciót jól követő Sóron Tibor közelről a hosszú sarokba lőtt (1–0)! A 40. percben aztán Szalánszki 15 méteres lövése szállt ismét fölé.

A második félidőben a mieinknél a megsérülő Magos Mátyás helyett Szenes Bence folytatta a játékot, amelynek a képe nem változott. Nagyobbnál nagyobb helyzetek adódtak előttünk, Szenes mellett a szintén csereként beállt Rusvay Gergely is több gólt szerezhetett volna, de a lehetőségek kimaradtak. A szekszárdiak csak a hajrában tudtak eljutni a kapunkig, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Fontos három pontot szereztünk, ezzel 7 pontunk van és feljöttünk a tabella 11. helyére.

Burzi Attila: – Gratulálok a csapatnak, a mérkőzés összképe alapján hoztuk a kötelezőt. Akár több góllal is nyerhettünk volna.

Dienes Pál: – Az első 45 percben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Tipikus egygólos összecsapáson maradtunk alul.

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK