Az akarat diadala 2017 október 22Beszámoló 1651

Az előző hétvégi békéscsabai derbi után újabb nehéz feladat előtt állt csapatunk, hiszen a tavalyi szezonban még NB I-ben vitézkedő Gyirmót gárdáját fogadtuk Óbudán.

Tulajdonképpen nem indult rosszul a mérkőzés, hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, sokat birtokoltuk a labdát, próbáltuk irányítani a játékot. Ezért is jött, mint derült égből a villámcsapás a 14. percben a gyirmóti vezető gól: „Németh Zsolt hatalmas bedobását a középen érkező gyirmóti játékos tovább csúsztatta és a hosszú oldalon érkező Szegi Vince pedig hat méterről fejelt a váci kapuba. Halasi kapus még bele tudott ütni a labdába, de az így is védhetetlenül jutott a váci kapu bal felső sarkába.”

Bár megszerezték a vezetést a vendégek, a félidő hátralévő részében a játék képe nem sokat változott. Mi birtokoltuk többet a labdát, mi irányítottuk a játékot, azonban nem volt átütő erő a játékunkban, így a kisebb lehetőségeink is sorra kimaradtak.

A szünet után továbbra is nyomás alatt tartottuk a vendégeket. Nagyon akartunk, ekkor már érződött, hogy benne van a játékunkban a gól, ami a 66. percben meg is „érkezett”: „D’urso passzolta ki jobbra a labdát a jobb szélen érkező Zsolnaihoz, aki kettőt tolt rajta, majd 5 méterről a léc segítségével a rövid felsőbe lőtt!”

Az egyenlítés után továbbra is támadásban maradtunk, mentünk előre a győzelemért, látszott a fiúkon, hogy nagyon akarják az újabb sikert. Erőfeszítésünket a 82. percben siker koronázta: „egy visszagurított labdát, Gulyás Máté rúgott kapura, olyan  22 - 23 méterről. A lapos lövése erős volt és nagyon jól helyezett, ráadásul megpattant Sebők előtt, mely után a kapu bal sarkában kötött ki.”

A vezető gólunk után a gyirmóti csapat már nem tudott újítani, így nagyot küzdve, de összeségében megérdemelten gyűjtöttük be az újabb három pontot.

Szerdán Salgótarjánba utazunk Magyar Kupa mérkőzésre, míg a bajnoki szereplésünket jövő hét vasárnap Szolnokon folyatjuk.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Gyirmót FC Győr 2-1 (0-1)

Hévízi út, 400 néző. Játékvezető: Lovas László (Csatári Tibor, Bornemissza Norbert)

Vác FC: Halasi - Görgényi, Szabó N., Króner, Hegedűs Cs. - Gulyás M., Tóth G. - Zsolnai, Nagy R., Major - Balajti. 

Cserejátékosok: Abu (k), Nagy S., Durso, Tóth F., Kákonyi, Rása, Búrány. 

Vezetőedző: Horváth Károly  

Gyirmót: Sebők Zs. - Achim Z., Lengyel D., Lázár P., Présinger - Kiss M., Varga P. - Szegi, Nagy P., Németh Zs. - Simon A. 

Cserejátékosok: Rengel (k), Szőcs, Stieber A., SzalánszkiPaku, Czár, Sandal. 

Vezetőedző: Molnár László 

Gólszerző: Zsolnai (66.), Gulyás M. (82.), ill. Szegi (14.)

Sárga lap: Szabó N. 8., Hegedűs 84. ill.: Sandal 79., Simon A. 84.

 

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Horváth Károly: – Ez volt a legnehezebb győztes mérkőzésünk. Külön dicséret illet mindenkit, hiszen hátrányból fordítottunk, amihez megfelelő ész, erő és hit kellett.

Molnár László: – Ezt a mérkőzést művészet volt elveszíteni, mert a hazai csapatnak nem is volt igazi gólhelyzete, azonban két nagy hibánk pontokba került.

-VP-

Fotó: Sipos Hajnalka

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK