Bravúros győzelem a tavaszi nyitányon 2017 február 19Beszámoló 1413

A 2017-es év első bajnoki mérkőzésén Nyíregyházán lépett pályára csapatunk. Az ellenfél keretét böngészve (Rudolf, Tisza, Máté P.) nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei.

Ugyanakkor remekül indult a mérkőzés, hiszen már a harmadik percben megszereztük a vezetést. Egy jobb oldali szögletet Gulyás remekül tekert középre, ahol az érkező Dlusztus senkitől sem zavartatva a hosszúba fejelte a labdát. A bekapott gól után a hazai csapat magához ragadta a kezdeményezést, nyomás alá helyezte csapatunkat, melynek sajnos a 19. percben meg is lett az eredménye. Sinanovic ment el a jobb szélen, beadásába Hegedűs rosszul  ért bele, ami így Szécsi elé került, aki közelről a kapuba lőtte a labdát.

Az egyenlítő gól után kiegyenlítetteb lett a játék, visszajöttünk a mérkőzésbe, helyzeteket dolgoztunk ki. Rövid időn belül Tóth B. került kétszer helyzetbe, először Hermány a kapuból kifutva, majd Rubus az utolsó pillanatban becsúszva tisztázott középpályásunk elől. A félidő vége előtt pár perccel még Kákonyi is fejelt egy kapufát egy szöglet után. Több találat azonban egyik oldalon sem született a játékrészben, így döntetlen állással vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elejét újra megnyomta a hazai csapat, azonban védelmünk derekasan állta a sarat, kontrákkal próbáltunk operálni, sikerrel. Az 56. percben egy Nagy R.- Tóth G.- Tóth B. háromszögelés végén Tóth B. lépett ki teljesen egyedül a védők között, egyedül vezethette Hermányra a labdát, lövése azonban megpattant a becsúszó Rubus lábán, azonban így is túljutott Hermányon, a lecsorgó labdát az érkező Mátyás segítette a kapuba. Ezzel újra csapatunk került előnybe. Aztán a 63. percben már kettő volt közte a javunkra. Ezúttal Zsolnai használta ki a hazai kapus és védő hibáját, megszerezte a labdát, majd egyedül tört kapura, és a kimozduló Hermány mellett higgadtan elgurította a labdát.

A mérkőzés hátralévő szakaszában a hazai csapat mindent egy lapra feltéve rohamozott, mi visszaálltunk, továbbra is bízva a kontratámadás lehetőségében. Ugyanakkor egy kapufán kívül igazán veszélyes helyzetet a nem tudott kidolgozni a szabolcsi csapat, így az eredmény már nem változott.

Folytatás jövő héten szombaton Dunaújvárosban a Dorog ellen.

Hajrá Vác!

Nyíregyháza Spartacus FC Vác FC 1–3 (1–1)

Nyíregyháza, 800 néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Galán Roland)

Nyíregyháza: Hermány – Szokol, Úr, Rubus, Farkas M. – Tamási Zs. (Holdampf, 64.), Kártik – Szinanovics, Rudolf, Szécsi M. – Tisza (Vámos M., 64.). Vezetőedző: Véber György

Vác FC: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Gulyás M. – Tóth G., Tóth B. – Kákonyi (Zsolnai R., a szünetben), Niedermüller, Mátyás Zs. (Bőgér, 89.) – Balajti Á. (Nagy R., 55.). Vezetőedző: Nagy Tibor

Gólszerző:., Szécsi M. 19’ ill.: Dlusztus 3’, Mátyás 56’, Zsolnai 63’

Mestermérleg (forrás: nso.hu)

Véber György: A talaj nem nagyon tette lehetővé azt a fajta támadójátékot, amire törekszünk, míg a kapott gólok előtti hatalmas egyéni hibákkal egyszerűen kivégeztük magunkat. Borzalmas volt azt látni, hogy ilyen gólokat kapunk, ez egyik csapat életébe sem férne bele, pláne egy olyanéba, amelyik fel akar jutni.

Nagy Tibor: Nagyon fegyelmezetten játszottunk, vigyáztunk egymásra, és végig figyeltünk. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

Varga Péter

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK