Egy felmérés lesz Csank János szerint az MTK II elleni meccs 2021 szeptember 12Általános 342

Az NB III Közép-csoportjának 7. fordulójában a Vác FC vasárnap 16 órától az MTK II együttesét fogadja a váci stadionban.

Egy olyan csapat ellen játszik a Vác vasárnap, amely az elmúlt években nem szerepelt a harmadosztályú bajnokságban. Az MTK II együttese korábban – amíg lehetett – az NB II-ben, majd az NB III-ban szerepelt, de a klub vezetői ezt követően úgy döntöttek, hogy megszüntetik második csapatukat. Idén nyáron aztán újraalakult a gárda, az MLSZ pedig – máig tisztázatlan módon – engedélyezte indulásukat az NB III-ban. Az együttes edzője az MTK legendája, Kanta József lett, és nem is rajtoltak rosszul, 6 bajnoki után 7 ponttal a 14. helyen állnak.

Csapatunk, a Vác FC három ponttal van lemaradva a vasárnapi riválistól, mi 5 bajnokinkon 4 pontot szereztünk, ami egyelőre a 16. pozíciót jelenti. Fontos lenne tehát a győzelem, mert azzal pontszámban beérnénk a kék-fehéreket.

Ez a mérkőzés a mi ifjú játékosainknak egy felmérés, mivel az MTK fiataljai, pontosabban akadémistái ellen játszanak, így közvetlen közelről fel tudjak mérni magukat, majd le tudják szűrni a következetéseket – mutatott rá Csank János szakmai igazgató. – Az MTK játékosai közül többen az NB I-es kerettel is edzenek, illetve már az első osztályban is szerepet kaptak és nagy kérdés, hogy látszik-e majd különbség labdabirtoklásban, passzpontossagban, illetve gondolkodásban. A feszültség bennünk volt a korábbi meccsekben, nekünk lazábbnak kell lenniük! A héten apróbb sérülések „zavartak be”, de Csaba Dániel már felépült és bevethető, így csak Balázs Simon van a sérültlistán.”

A találkozót Juhász Bálint vezeti majd, míg segítői Urbán Richárd és Holpár Gergely lesznek.

Várjuk kedves – védettségi igazolvánnyal rendelkező – szurkolóinkat a vasárnapi mérkőzésre, a váci stadionba!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK