Egy pontot szereztünk otthon a Vásárhely ellen 2022 április 11Általános 510

Az NB III Közép-csoportjának 29. fordulójában a Vác FC hazai pályán 1–1-re végzett a Hódmezővásárhellyel.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 29. FORDULÓ

Vác FC–Hódmezővásárhelyi FC 1–1 (0–0)
Vác, 150 néző. Vezette: Juhász Bálint (Bőhm Ármin, Turi Miklós).
Vác: Nacsa – Zámbó, Kasza B., Stefán, Földi M. (Fazakas, 61. perc) – Szunyogh, Tölgyes (Purzsa, 61. perc) – Nagy Z., Torda (Vén B., 67. perc), Tóth D. (Konkoly, 83. perc) – Tóth M. Szakmai igazgató: Csank János
Hódmezővásárhely:Weszelovszky  – Pilán, Ondrejó, Molnár B., Mezei – Antman, Povázsai – Molnár Á. (Bartyik, 77. perc), Kiss K. (Hegedűs M., 62. perc), Bata – Németh K. Megbízott edző: Antal Krisztián
Gólszerző: Tóth M. (67. perc), illetve Povázsai (47. perc)
Sárga lap: Szunyogh (30. perc), Fazakas (83. perc), illetve Povázsai (44. perc), Kiss K. (59. perc), Pilán (89. perc).

Az elmúlt két győztes meccs után, ezúttal is a pontszerzés céljával léptek pályára a mieink. A tizenhárom ponttal előttünk álló vendégek nem ígérkeztek könnyű ellenfélnek, ráadásul Csank János dolgát nehezítette, hogy Mertse Ábel sárga lapok, Lukács Kelemen betegség miatt hiányzott, ráadásul a bemelegítés előtt Sorecz Szabolcs is jelezte, hogy lázas és nem tudja vállalni a játékot.

Napos, áprilisi időben kezdődött a játék és a vendégek egyből nekiestek csapatunknak. Gyors támadásokat vezetve veszélyeztették kapunkat, a 4. percben mégis mi szerezhettünk volna vezetést. Balról szállt be a labda és Tóth Milán a legmagasabbra ugorva fejelt a jobb alsó sarokba, a baj csak az volt, hogy egyedül a játékvezető látta úgy, hogy ezt lesről tette meg, így érvénytelenítette a találatot. A 15. percben a vendégek jutottak szabadrúgáshoz, kissé balról, huszonegy méterről. A labdát Bata Kristóf alig lőtte a jobb felső sarok mellé. A 23. percben Torda Patrik kapott jó labdát jobbról betörve a tizenhatosra, tizenegy méterről megpróbált átemelni a kapuson, ám külsővel rosszul találta el a labdát, így az a balról érkező Tóth Milán elé került, aki kissé kisodródva kapura lőtt, de egy visszaérkező védőnek sikerült a gólvonalról felszabadítania. A 28. percben Povázsai Zsolt lőtt középről, a tizenhatosról, Nacsa Péternek nagy védést kellett bemutatnia, hogy a jobb felső sarok elől kiüsse a labdát.

A cserék nélküli szünet után hamar vezetés szerzett a Vásárhely. A 47. percben egy jobbról elvégzett szöglet után szállt a labda a középen helyezkedő Povázsaihoz, aki a tizenhatos vonala előtt kapásból, félfordulattal kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). Az 50. percben Bata kapott jó labdát, középre cselezte magát és a tizenhatosra belépve alig lőtt a jobb alsó sarok mellé. A 67. perc meghozta az egyenlítést. Tóth Milán cselezett jobbról balra haladva a tizenhatos előtt, majd ballal visszalőve a bal alsó sarokba bombázott (1–1)! A hátralévő időben mindkét csapat szerette volna megszerezni a három pontot, helyzeteket is kialakítottak, de a végén mindig hiányzott valami a gólszerzéshez, egyszer Nacsának egy támadásban kétszer is óriási bravúrral kellett védenie. Így a végén maradt a döntetlen, így egy ponttal ismét messzebbre kerültünk a kieső helyektől.

Csank János: Jó erőkből álló Hódmezővásárhely várt ránk, ráadásul az előző heti csapatból hárman is kimaradtak kényszerből. Sajnos a védelmünkön minden héten változtatni kényszerülök, Kasza Balázs most egy orrtörés után, védőfelszerelésben játszott. Az első félidőben kifejezetten jók voltunk, ekkor több gólt is szerezhettünk volna, de fiatal csapatunkból még hiányzik az a rutin, ami ilyenkor döntő lenne. A szünet után gyorsan gólt kaptunk egy elkerülhető szituáció után, de sikerült egyenlítenünk és megérdemelten szereztünk egy pontot.

(F. Gy.) (Fotó: HFC Facebook)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK