Egyéni hibák okozták a vereségünket Újpesten 2021 május 03Általános 381

Az NB III, Közép-csoportjának 33. fordulójában a Vác FC 3–2-re kikapott az Újpest II vendégeként.

NB III, Közép-csoport, 33. forduló

Újpest FC II–Vác FC 3–2 (2–0)
Tábor utcai sporttelep, 100 néző. Vezette: Horváth Patrik (Nagy Alex, Domján Dávid)
Újpest: Tomori – Kovács D., Hajnal B., Fehér Cs., Benyó – Kálnoki-Kis Zs. (Kenyeres 67.), Török L. – Hegedűs M. (Szűcs Á., 78.), Katona M. (Pusztai, 61.), Nagy Zs. – Mucsányi (Ajanah-Chinedu, 60.). Edző: Mundi Viktor
Vác: Halasi – Nagy Z., Kasza, Bonivárt, Ódé – Nagy G. (Sorecz, 80.) – Zámbó, Gergely P. (Lukács K., 87.) – Magos (Rusvay, 87.), Sóron (Torda, a szünetben), Szalánszki (Cemal, 80.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Mucsányi (39.), Katona M. (43), Kenyeres (75.), ill. Gergely P. (54. – 11-esből), Rusvay (93. – 11-esből)

Hosszú idő után első alkalommal rendeztek nézők előtt bajnoki mérkőzéseket ezen a hétvégén, igaz, Újpesten kis létszámú közönség volt kíváncsi a két együttes bajnokijára – persze, a nagy szél és az ezzel járó hűvös időjárás sem volt kimondottan szurkolóbarát.  
Több ismerőst köszönthettünk az Újpest II keretében, hiszen a kezdőcsapatukban szereplő Hajnal Balázs, Katona Mátyás, míg a cserék közül Lefler Benjamin az előző szezonban még a Vác FC-t erősítette.
Sóron lövése volt az első, amit feljegyezhettünk a találkozón, támadónk lövése nem sokkal ment fölé a 3. percben. Két perccel később Hajnal kotort kapura közelről egy labdát, Halasi bravúrral tolta ki azt a sarokból. A 19. minutumban Sóron ugratta ki remekül a leshatáron Magost, jobboldali támadónk kapura tört, de hosszan tolta meg a labdát, így odalett a nagy helyzet. Hiába játszottunk ekkor mezőnyfölényben, sajnos a vezetést a hazaiak szerezték meg a 39. percben. Hegedűs Márk indította Katona Mátyást, aki befelé tolta a labdát, majd közelről a lécre lőtt, a kipattanót azonban Mucsányi szedte össze, a támadó egy csel után pedig a hálóba bombázott (1–0). Négy perccel később Nagy Gábor veszítette el a labdát, Mucsányi passzával aztán Katona ugrott ki és 14 méterről, ballal Halasi kapujába lőtt (2–1). A játékrész végén még Sóron távoli lövése ment el nem sokkal a kapu mellett.
A szünet után viszonylag gyorsan sikerült szépítenünk. Az 53. percben Magos kényszerítőzött Tordával, a visszakapott labdával nagy helyzetbe került a büntetőterületen belül, amikor Fehér fellökte. A jogos büntetőt Gergely Péter a jobb alsó sarokba lőtte (2–1). Sajnos a szépítés nem hozott fel minket, az újpestiek kontrái hordoztak veszélyt magukban – elsőként Mucsányi lövését hárította Halasi, majd Nagy Zsombor vétette el a labdát nagy helyzetben, végül Hegedűs szabadrúgását hárította kapusunk. Aztán sikerült kiszabadulnunk a szorításból, a 68. percben Nagy Zoltán szögletét Szalánszki fejelte nem sokkal fölé. Egy hiba aztán megpecsételte sorsunkat, a 75. percben Hajnal jobbról előreívelt labdájára Halasi kimozdult, de megtorpant, miközben Nagy Gábor is kapusára várt – a meg nem értésből az lett, hogy a csereként beállt Kenyeres odaugrott és az üresen maradt hálóba emelt (3–1). A szépítésre még futotta erőnkből a hajrában, a 92. percben Cemal tört be a 16-oson belülre a bal szélen, az egyik hazai védő buktatta – az ismételten jogos 11-est Rusvay a jobb sarokba lőtte (3–2).
A vereség miatt szerencsére nem kerültünk sokkal rosszabb helyzetbe, a többi eredmény alakulása miatt a bajnokság 14. helyén állunk. Nincs megállás, szerdán újabb mérkőzés vár ránk, amikor a korábbról elhalasztott meccsen a Körösladányt látjuk vendégül – az hamarosan eldől, hogy hol.

Csank János: – A nagy szélben lejátszott mérkőzés első félidejében voltak lehetőségeink, de háromszor is sajnos hibáztunk. A szünet után újabb gólt kaptunk egy megértési hibából – összességében nem éreztem azt, hogy itt nyerhetnénk. Jönnek azonban a további meccsek, olyanok, amelyeken pontot, pontokat kell szereznünk.

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK