Egygólos vereség Zalaegerszegen 2019 március 11Beszámoló 763

A vasárnapi fordulóban a feljutásra pályázó Zalaegerszeg otthonába látogatott csapatunk.

Mindkét együttes jó formában várta a találkozót, így igazi rangadóra számíthattak a stadionba kilátogató nézők.

Csapatunkból sérülés miatt ezúttal Görgényi, Hegedűs, Varga hiányzott, míg sajnos a mérkőzés 30. percében Búrány is megsérült, így le kellett cserélni.

A hazai csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, a 20. perc környékére kiegyenlítettebbé vált a játék. Mindkét együttes jól megszervezte a védekezését, így a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 23. percben jegyezhettük fel az első helyzetet, Bolla léc alá tartó lövését tolta ki Halasi. A 39. percben Zsolnai egy bedobás után három embert is kicselezett a tizenhatoson belül, passzolás közben azonban Bedi egy bodicsekkel eltakarította, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Nem úgy a túloldalon, ahol a hosszabbítás első percében, egy véleményes szituációban szólt a síp és tizenegyest ítélt a hazaiak javára a játékvezető. Babati találkozott a tizenhatoson belül Tóthtal és miközben belerúgott Tóth lábába, majd homorított hozzá elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett Babati állt, aki erősen középre rúgta a labdát. Halasi balra vetődött, így nem volt esélye hárítani a próbálkozást.

A második félidőben sem adtuk fel. Becsülettel mentünk előre, mindent megpróbáltunk az egyenlítés érdekében. Azonban hiába birtokoltuk többet a labdát, sajnos igazán nagy helyzetet nem tudtunk kidolgozni. Az utolsó tíz percben a rutinos hazaiak ápolásokkal tördelték a játékot, szépen lepörgetve ezzel a hátralévő perceket, így maradt az egygólos hazai siker, melynek –és a Gyirmót vereségének- köszönhetően a tabella élére ugrottak.

Javítási lehetőség jövő héten hazai pályán a Monor csapata ellen.

Hajrá Vác!

ZTE FC – Vác FC 1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1914 néző. Játékvezető: Radványi Ádám (Király Zsolt, Kovács II Gábor)

ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati (Hudák M., 59.), Grumics (Novák, 76.), Farkas II B. (Gajdos, 55.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna

Vác FC: Halasi – Búrány (Gyürki, 32.), Szekszárdi, Szabó N., Földi M. – Durso (Murai, 85.), Tóth G. – Kákonyi (Mátyás, 80.), Zsolnai R., Csillag – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerző: Babati (11-esből) 45.

Mestermérleg (forrás:nso.hu):

Dobos Barna: – Ez a Vác sokkal jobb csapat, mint az őszi volt, de szerencsénkre támadásaikat nem fejezték be eredményesen. Miután vezettünk, az ellenfél kockáztatott, ekkor eldönthettük volna a meccset, de hibáztunk.

Horváth Károly: – A második félidőben játékban felülmúltuk a ZTE-t, ezzel azonban nem sokra mentünk, mert nem szereztünk gólt. Az egygólos vereségek mindig a legfájóbbak, mert közel álltunk a pontszerzéshez.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK