Fájó pontvesztés a hajrában 2018 október 22Beszámoló 744

A siófoki mérkőzés után újabb idegenbeli mérkőzés várt csapatunkra, ezúttal Csákváron.

A hazai csapat jó formában várt minket, így tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Már a mérkőzés elejétől kezdve a csákvári együttes lépett fel kezdeményezőbben. Többet birtokolták a labdát, mi kontrákból próbáltunk veszélyeztetni, sajnos azonban az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, ezért a kapura igazán veszélyt nem jelentettünk. Kivételt volt ez alól a 40. percben Csillag által elvégzett szabadrúgás, melyre Dlusztus remekül robbant be és fejelt kapura, kísérletét  azonban Tóth B. hatalmas bravúrral hárította, így 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után a játék képe nem sokat változott. A hazaiak próbálkoztak, próbálkoztak, de vagy elhibázták a helyzeteket, vagy Halasi védett bravúrral. Mi továbbra is a kontrákra építettünk, melynek eredményeképpen a 62. percben megszereztük a vezetést. Varga forgatta meg a bal szélen Csillust, lágyan középre ívelt, ahol az egyedül érkező Csillag öt méterről a kapuba fejelt. A 84. percben aztán újabb sikeres kontrát vezetett csapatunk. Murai szerzett labdát a félpályánál, remekül indította a jobb szélen Kákonyit. Dani remekül centerezett a középen érkező Murai elé, aki 5 méterről a hálóba helyezte a labdát.

A hazaiak azonban nem adták fel, mindent egy lapra feltéve támadásban maradtak. A 87. percben először Nagy Zsolt szépített, majd a 91. percben Sejben sarkazásába Dlusztus lépett bele szerencsétlenül, így a labda a kapunkban landolt, egalizálva ezzel a mérkőzés eredményét.

Több lehetőség már egyik csapat előtt sem adódott a mérkőzésen, így maradt a 2-2-s döntetlen.

Hajrá Vác!

Aqvital FC Csákvár – Vác FC 2-2 (0-0)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző, Játékvezető: Molnár Attila (Medovarszki János, Horváth Zoltán)

Aqvital FC Csákvár: Tóth B. – Csilus Á. (Sándor Gy., 67.), Csonka, Kiprich D., Baranyai Á. (Simon M., 71.) – Farkas A., Mészáros D. – Tamás N., Daróczi, Nagy Zs. – Bobál G. (Sejben, 64.). Vezetőedző: Szijjártó István

Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Földi – Durso – Kákonyi (Szekszárdi, 91.), Tóth G., Csillag (Murai, 76.), Varga Sz. – Zsolnai R. Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Nagy Zs. 87., Dlusztus (ög) 91. ill.: Csillag 62., Murai 84.

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Szijjártó István: – Egy mérkőzés időnként kilencvenöt percig tart, kár, hogy erre csak az utolsó tíz percben jöttünk rá, pedig korábban is bőven volt lehetőségünk a gólszerzésre.

Zoran Szpisljak: – Csapatként ismét bizonyítottuk karakterünket, mert heteken keresztül helyzetig is alig jutottunk, most pedig két gólt is szereztünk. Egy pontból akár három is lehetett volna, kár, hogy a végén bepánikoltunk.

Fotó: aqvitalfc.hu

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK