Fontos győzelem 2016 november 06Beszámoló 2107

A 16. forduló mai mérkőzésén Dunaújvárosban a forduló előtt még három pont előnnyel a tabellán előttünk álló Aqvital FC Csákvár csapatát fogadtuk. Tudtuk, hogy fontos lenne győzni, hiszen így továbbra is tapadhatnánk a középmezőny elejére.

Szakadó esőben kezdődött a mérkőzés. Sajnos a pálya talaja nem volt ideális, hiszen tegnap is esett az eső Újvárosban, illetve a helyi csapati is bajnoki mérkőzést játszott tegnap este a stadionban.

Az első félidőben a csapatok főként a középpályán gyűrték egymást. Ment a bruszt, a birkózás, a pálya talaja sem kedvezett a lapos, rövid passzos játéknak. Mindkét csapat próbálkozott, igazi helyzetet azonban nem sikerült kialakítanunk. A 9. percben mégis mi álltunk közelebb a gólszerzéshez, hiszen Gulyás bal oldali beadása után Tóth B. teljesen üresen fejelhetett kapura, sajnos azonban középre bólintott, így Kovács kezében landolt a labda.

Lélektanilag aztán a legjobbkor, az első félidő lefújása előtt egy perccel megszereztük a vezetést. A jobb oldalról Hegedűs tekert középre. Mátyás a labda átvétellel lerázta magáról a védőjét, majd hat méterről higgadtan a jobb sarokba lőtte a labdát.

A szünetben mindkét csapat cserélt: a Csákvárnál Nyilasi helyett Oldal, míg a együttesünkben Nagy Richárd helyett Kákonyi állt be.

Még tíz perc sem telt el a második félidőből, mikor már kettő-nullás vezetést mutatott az eredményjelző. Sarokrúgáshoz jutott csapatunk. A szögletet Gulyás adta be balról, az ötösön álló Görgényihez pattant a labda, aki jobbal a kapu bal oldalába helyezett.

Sajnos túl sokáig nem örülhettünk, hiszen bő tíz perccel később szépített a vendégcsapat egy könnyű síppal befújt büntetővel. Gulyás becsúszásánál Molnár esett el a lábában. A tizenegyest Paudits vágta a jobb felső sarokba.

A bekapott gól után a csákváriak egy kicsit ránk jöttek, percekig alig tudtuk megtartani a labdát, aztán a 76. percben jött a mezőny legjobbja Tóth Barnabás és eldöntötte a mérkőzést, megnyugtatva ezzel a váci szurkolókat. Tóth B. szerzett labdát a csákvári tizenhatos bal oldalánál, majd két lépés után 14 méterről a kifutó kapus mellett jobbal a kapu bal oldalába gurított.

A hátralévő időben már egyik kapu sem forgott veszélyben, így maradt a 3-1-es végeredmény. Összességében elmondhatjuk, hogy végre gólokat rúgva –megérdemelten- ismét győztünk.

Online tudósítás

Vác FC - Aqvital FC Csákvár 3-1 (1-0)

Dunaújváros, 100 néző, Játékvezető: Lovas László (Medovarszki János, Csatári Tibor)

Vác FC: Szentpéteri - Hegedűs Cs., Tóth F., Görgényi, Gulyás M. - Tóth G., Tóth B. - Niedermüller, Nagy R., Mátyás Zs. - Rusvay.

Cserejátékosok: Halasi (k), Majoros Á., Kákonyi, Rása, Bőgér, Szenes, Balajti.

Vezetőedző: Nagy Tibor

 

Csákvár: Kovács D. - Kékesi, Póti K., Dulló, Baranyai - Mészáros D., Kiprich D., Bakos, Lőrincz - Nyilasi B., Paudits.

Cserejátékosok: Dániel (k), Szalai, Erdei, Kocsis G., Molnár T., Oldal, Horváth R.

Vezetőedző: Toldi Gábor

 

Gólszerző: Mátyás (44.), Görgényi (54.), Tóth Barnabás (76.) ill.: Paudits (tizenegyesből, 66.).

Csere: Nagy R. helyett Kákonyi (szünetben), Rusvay helyett Majoros (62.), Mátyás helyett Bőgér (92.),  ill.: Nyilasi helyett Oldal (szünetben), Bakos helyett Molnár (56.), Lőrincz helyett Erdei (84.).

Sárga lap: Görgényi (18.), Nagy R. (31.), Kákonyi (68.),  ill.: Dulló (30,), Mészáros (55.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Nagy Tibor:  Nem játszottunk úgy, ahogyan szoktunk, de most az eredmény volt az elsődleges, az, hogy felzárkózzunk a mezőny első feléhez. Ezt teljesítettük, de szeretném, ha az eredményesség jó játékkal párosulna.

Toldi Gábor:  Sajnos ma nagyon rossz napot fogtunk ki. Kettő-egy után még lett volna lehetőségünk az egyenlítésre, ám a harmadik váci találat mindent eldöntött, gratulálok az ellenfélnek.

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK