Gyenge teljesítménnyel kikaptunk Szekszárdon 2021 március 22Általános 821

Az NB III Közép-csoportjának 25. fordulójában a Vác FC 1–0-ra kikapott a Szekszárdi UFC otthonában.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 25. FORDULÓ

Szekszárdi UFC–Vác FC 1–0 (1–0)
Szekszárd, Szekszárdi UFC Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Gáspár András (Keszthelyi T., Blum D.)
Szekszárd: Pomozi – Fekete M., Tratnyek, Arena, Béla D. – Rácz Á., Budai (Lékó, 71.), Wirth (Mayer M., 71.) – Horog Á., Németh K., Borbély Á. (Aszalós, 63.). Vezetőedző: Turi Zsolt.
Vác: Halasi – Nagy G., Kasza B., Koval, Sorecz – Lukács K. (Rusvay, 70.), Zámbó D. (Cemal, 87.), Gergely P. – Magos, Sóron (Szenes, 87.), Szalánszki (Nagy Z., a szünetben). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Horog Á. (17.)

Csank János a terveknek megfelelően már leülhetett a kispadra a Szekszárd elleni találkozón, de szakmai igazgatónk sérülés miatt nem számolhatott Ódé Norbert, Tóth Bálint, Bonivárt Erik, illetve Hegedűs Csaba játékával.
Kezdeményezően léptünk fel a találkozó elején és igyekeztünk mielőbb vezetést szerezni. A 10. percben Sóron Tibor esett el védője mellett a 16-oson belül, de Gáspár András játékvezető nem látott okot tizenegyes megítélésére. Hét perccel később azonban gyors kontrát vezettek a hazaiak, melynek során Horog Ádám kapott egy remek indítást, két védőnket is lehagyva kapura tört, és bár úgy tűnt, hogy Kasza Balázs utoléri őt, 15 méterről el tudta lőni a labdát, amely a bal alsó sarokba kötött ki (1–0). A játékvezető ráadásul mezhúzásért sárgát adott Kaszának.
A 24. percben aztán hatalmas egyenlítési lehetőséget hagytunk ki: Magos ment le az alapvonalig a jobb szélen, laposan beadott, a középen teljesen üresen érkező Zámbó laposan kapura lőtt, de a közeli lövést a már fekvő Pomozi óriási bravúrral kivédte. Három perccel később Sóron lövése ment mellé, majd a 37. percben Sorecz védőről magasan felpattanó lövése szállt fölé.
A szünet után növelhette volna előnyét a Szekszárd: az 51. percben egy újabb gyors kontra során Horog kapott megint remek indítást, egyedül kapura tört, tekerése viszont kevéssel ment el a bal sarok mellett, így ezt megúsztuk… Negyedórával később kísértetiesen hasonló szituációban ismét Horog került 100 %-os ziccerbe, rávezette Halasira a labdát, de szerencsénkre mellé lőtt. A 70. percben végre mi is veszélyeztettünk, egy szabadrúgás-variáció után Gergely Péter lőtt kapura, lövését kiütötte a kapus, a kipattanót Koval szedte össze, de lövését a hazai védelem blokkolta! A 92. percben aztán ellőttük utolsó puskaporunkat is, Sorecz 22 méteres szabadrúgása fölé szállt.
Bár az első félidőben végig irányítottuk a játékot, egy védelmi hiba után gólt kaptunk, a második játékrészben pedig már hiányzott az igazi átütőerő a játékunkból, így nem lehetett más a vége, mint vereség. Csapatunk ezzel visszacsúszott a táblázat 15. helyére – ez még bentmaradó pozíciót jelent –, de szerdán 15 órától máris itt a javítási lehetőség a Hódmezővásárhely elleni, elhalasztott mérkőzésen.

Turi Zsolt: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de örülök, hogy hosszú nyeretlenségi sorozat után győzni tudtunk egy időnként jól futballozó Vác ellen. Döntő volt, hogy ki szerzi az első gólt – ez megnyugtatta a csapatot és felszabadultabban játszottunk, sőt, kihagytunk még két ziccert is. Bár a váciaknak is volt gólszerzési lehetősége, az összkép alapján közelebb álltunk a sikerhez és megérdemelten nyertünk.
Csank János: – Keveset éreztem ma a csapatban, nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. Gyakorlatilag nem tudtunk jót csinálni egy megye I-es színvonalú találkozón. Tudtam, hogy a hazaiak szervezetten fognak játszani. A gólt egy nagy védelmi hiba után kaptuk, amelynek során mindkét középhátvédünk hibázott. Gratulálok a Szekszárdnak, mi pedig felejtsük el ezt a találkozót, a heti hazai meccseinken viszont javítani kell!

(Fotó: teol.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK