Győzelem a Kozármisleny ellen 2016 november 20Beszámoló 2305

A bajnoki szünet után Pécsett lépett pályára csapatunk a Kozármisleny vendégeként. Szerencsére a pécsi csapat idegenben játszotta soros bajnoki mérkőzését, így a körülményekhez képest jó pálya fogadta a csapatokat.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés. Ugyan az első negyed órában nem forogtak veszélyben a kapuk, mégis lüktetett a játék. Fokozatosan átvettük a játék irányítását, a labdabirtoklást tekintve is egy kicsit felénk kezdett el billeni a mérleg. Ennek eredményeképpen a 22. percben csapatunk előtt adódott az első komoly helyzet a mérkőzésen. Tóth B. lövése Helesfayról kipattant, azonban Hegedűs ismétlését is sikerült hárítania a hazai kapusnak.

Fölényünk aztán a 28. percben góllá érett. Balajti nagyszerűen indította a mélységből érkező Tóth B.-t, akinek első lövését Helesfay bravúrral védte. A lecsorgó labdát Tóth B. kotorta újra a kapu felé, Helesfay azonban ismét tisztázott, azonban Mátyás érkezett a lecsorgóra és 7 méterről a kapu jobb oldalába bombázott.

Szerencsére a gól után sem nagyon változott a játék képe. A váci szurkolók pulzusa a 44. percben emelkedhetett meg először, amikor egy lecsorgó labda került Beke elé, aki közelről próbálkozhatott, azonban lövésébe Tóth F. önfeláldozóan belevetődött. (mint később kiderült a Mislenynek ez volt a legveszélyesebb helyzete a mérkőzésen.)

A második játékrészben aztán szerkezetet váltott a Kozármisleny, mindent egy lapra téve próbált egyenlíteni. Azonban támadásaikban nem volt elég átütő erő, főként ívelgetésekkel próbálkoztak, melyeket védőink legtöbb esetben könnyedén hárítottak, melynek eredményeképpen több kontrát is vezetettünk, melyek sajnos megint kimaradtak. Pedig volt olyan szituáció, mikor Balajti egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, de lövése keresztben elment a kapu előtt.

A mérkőzés végén, a 83. percben Hegedűs harcolt ki tizenegyest, melyet azonban Rusvay a kapufára lőtt. Szerencsére azonban több meleg pillanatot már nem kellett átélnünk a hátralévő pár percben.

Összességében teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Végig veszélyesebben, több helyzetet kialakítva játszottunk, melyekből egyet gólra váltottunk.

Folytatás jövő héten ismét idegenben Zalaegerszegen.

Hajrá Vác

HR-Rent Kozármisleny FC – Vác FC 0-1 (0-1)
Pécs, 200 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kis Zoltán, Máyer Gábor)


Kozármisleny FC: Helesfay – Pajor, Causic, Kocsis A., Dinjar (Nagy K., 70.) – Csábi (Tóth M., a szünetben), Nagy E. – Beke, Wittrédi, Szinanovics – Városi (Kirchner, a szünetben). Vezetőedző: Kovács Zoltán


Vác: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Görgényi, Tóth F., Gulyás M. – Tóth G., Tóth B. – Kákonyi (Majoros, 58.; Rusvay, 72.), Niedermüller, Mátyás Zs. – Balajti (Rása, 81.). Vezetőedző: Nagy Tibor


Gólszerző: Mátyás 28’


Mestermérleg: (forrás: nso.hu)


Kovács Zoltán: Sajnos ezen a mérkőzésen nem az NB II-es szinthez méltóan futballoztunk, ezért veszítettünk.
Nagy Tibor: Ideges vagyok, mert ezt a mérkőzést három-négy góllal kellett volna megnyernünk, ezzel szemben magunknak tettük nehézzé.

Varga Péter

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK