Győzelem Tiszakécskén a Cegléd ellen 2018 szeptember 19Beszámoló 1062

A válogatott szünet után Tiszakécskén a Ceglédi VSE csapata ellen folytatta bajnoki szereplését csapatunk.

Szép idő, remek pálya fogadta a csapatokat. Csapatunk már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, az irányítást. A 14. percben Kákonyi lőtt tizennyolc méterről kapura, próbálkozása alig kerülte el a hosszú felső sarkot. Két perccel később Zsolnai próbálkozott húsz méterről, ezúttal már Mursitsnak kellett védenie, hogy megóvja kapuját a góltól.

A 20. percben a hazai együttes végezhetett el szögletet. Nyilas félmagas beadása után a kapu előtt tömörülő védőkről Farkas elé került a labda, aki azonban nem tudott erőt adni a lövésbe, így a gólvonalon álló Földi kirúgta a labdát.

A 27. percben ismét csapatunk veszélyeztetett. A tizenhatos előterében ezúttal Csillag játszotta tisztára magát, tizenhét méterről lőtt, kísérletét azonban Mursits bravúrral hárította.

A második félidő veszélyes hazai helyzettel indult. A 47. percben Albert a csereként pályára lépő Oldalhoz fejelt, aki kapura bólintotta a labdát, ami kevéssel a felső léc felett hagyta el a játékteret.

A 65. percben aztán csapatunk megszerezte a vezetést, és mint utóbb kiderült a győztes gólt. Kákonyi oldal szabadrúgását Zsolnai mindenkit megelőzve kapásból a kapu bal sarkába lőtte.

A 83. percben Murai is helyzetbe került, rövidre tartó lövésénél azonban a hazaiak kapusa résen volt, és hárította.

A mérkőzésen több gól már nem született, így csapatunk összességében megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Ezen a héten bajnoki mérkőzést nem játszunk, ugyanis hétvégén csapatunk is bekapcsolódik a Magyar Kupa küzdelmeibe, melynek keretében szombaton Hódmezővásárhelyre látogatunk.

Hajrá Vác!

Ceglédi VSE – Vác FC 0–1 (0–0)
Tiszakécske, 250 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Garai Péter, Punyi Gyula)

Cegléd: Mursits – Farkas A., Nánási, Preklet, Wild – Rétyi (Kitl K., 69.), G. Bíró, Nyilas, Lukács R. (Oldal, 35.) – Asztalos (Nagy T., 35.), Albert I. Vezetőedző: Klausz László

Vác: Halasi – Búrány, Dlusztus, Szabó N., Földi – Kákonyi, Tóth G., Szekszárdi, Zsolnai R., Varga Sz. – Csillag (Murai, 63.). Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Zsolnai R.  65.

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Klausz László: – Gyenge színvonalú mérkőzés volt. Nekünk is akadtak helyzeteink, de nem értékesítettük ezeket. Sajnos a támadásainkat nem úgy fejezzük be, ahogyan szeretnénk. Győzelmet nem érdemeltünk, de legalább egy pontot szerezhettünk volna.

Zoran Szpisljak: – Amit terveztünk, megvalósítottuk. Több helyzetünk volt az első félidőben, már akkor eldönthettük volna a mérkőzést.

-VP-

Fotó: facebook.com/cegledfociofficial

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK