Ismét a szív és az akarat diadala! 2022 április 04Általános 826

Az NB III Közép-csoportjának 28. fordulójában a Vác FC remek, 2–1-es győzelmet aratott a Szekszárd vendégeként.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 28. FORDULÓ

Szekszárdi UFC–Vác FC 1–2 (0–1)
Szekszárd, 50
néző. Vezette: Altorjay Á. (Nagy M., Török B.)
SZEKSZÁRD: Pomozi – Temesi, Tratnyek, Arena, Béla – Horog (Sütő, 73.), Lékó (Aszalós, 65.), Gellér, Budai – Wirth, Péter A. (Juhász L., 65.). Vezetőedző: Turi Zsolt
VÁC: Nacsa – Stefán (Vén B., 82.), Lukács, Mertse – Zámbó, Héjjas, Nagy Z., Szunyog, Sorecz – Tóth M. (Molnár L., 90.), Torda (Konkoly, 89.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Wirth (55.), ill. Sorecz (40.), Tóth M. (64.)

Erős szélben kezdődött a találkozó, amelyet a szekszárdiak kezdtek jobban, az első tíz percben két-három lehetőségük is akadt, de Nacsa Péter a helyén volt. Ezt követően sokáig a pálya közepén ment a játék, majd a 40. percben megszereztük a vezetést: a félpályától Tóth Milán remek keresztpasszt adott Sorecz Szabolcsnak, aki kissé kiszorított szögből, 15 méterről, kapásból a hálóba lőtt (0–1)!
A szünet után nem sokkal egyenlítettek a hazaiak, egy baloldali támadás végén a beadást Wirth közelről a hálóba lőtt (1–1). A 64. percben azonban már újra nálunk volt az előny, Nagy Zoltán jól fordult le a belső védőről, de a labda elpattant tőle, azonban Tóth Milán összeszedte azt a 16-oson belül és remekül lőtt a hálóba (1–2)! A 75. percben Lukács Kelemen rossz ütemben lépett be a hazai csatárnak a tizenhatoson belül, ezért a Szekszárd tizenegyest kapott, de a bal alsó sarokba tartó 11-est Nacsa megfogta! A hajrában végül Tóth Milán újabb gólt szerezhetett volna, de kimaradt a helyzet. Érdekesség, hogy a 90. percben cserekapusunk Molnár László is pályára lépett, Tóth Milán helyett a mezőnybe érkezett! Emellett pedig a 89. percben Konkoly Leon állt be csereként, az U19-es csapat tagja első felnőtt meccsén játszott.
Az eredmény viszont már nem változott, így remek 2–1-es sikert arattunk a Szekszárd vendégeként! Sikerünkkel előreléptünk a 15. pozícióba, a Ceglédet megelőztük 30 pontunkkal. Folytatás vasárnap 16 órától a Hódmezővásárhely ellen.

Turi Zsolt: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első 10 percben kis túlzással eldönthettük volna a találkozó sorsát. Sajnos nagyobbnál nagyobb helyzeteket puskáztunk el, de ez jellemző volt az egész mérkőzésre, ráadásul egy büntetőt is rontottunk a meccs végén. Végig irányítottuk a játékot, kreatívan játszottunk, megfelelő mennyiségű helyzetet tudtunk kialakítani, de sajnos ezeket nagyrészt nem tudtuk értékesíteni. Hátul pedig olyan egyéni hibákat követtünk el, amiből elég volt az ellenfélnek 3-szor eljönni a kapunkig és 2 gólt szerzett.
Csank János: – A szív és az akaraterő újabb diadala volt ez. Brusztolós, harcos mérkőzést játszottunk, de az váratlanul jött, hogy az utolsó pillanatban betegség miatt kilenc hiányzó pótlását kellett megoldanunk. Végig fegyelmezetten játszottunk, megérdemelt győzelmet arattunk, amelyet nem a szerencsének köszönhetünk.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK