Kikaptunk a Taksonytól 2020 szeptember 14Általános 617

Az NB III Közép-csoportjának 10. fordulójában a Vác FC pályaválasztóként 2–1-re kikapott a Taksonytól.

Vác FC–Taksony SE 1–2 (0–1)
Budapest, BVSC-pálya, 150 néző. Vezette: Horváth Patrik (Nagy Alex, Nagy Petra)
Vác: Halasi – Sárosi (Hegedűs Cs., 75. perc), Lukács K., Ódé, Tóth B. – Bonivárt, Zámbó (Rusvay, 75. perc) – Magos M., Sorecz Sz. (Szenes B., 61. perc) – Szalánszki, Sóron. Edző: Burzi Attila
Taksony: Palásthy D. – Szalai A., Tóth F., Gulyás M., Pesti D. – Búrány – Fodor D., Tóth L., Balázs R., Kun L. (Félegyházi, 93. perc) – Simon A. Vezetőedző: Schőn László
Gólszerző: Simon A. (0–1, 41. perc), Simon A. (0–2, 46. perc), Sóron (1–2, 11-esből, 68. perc)
Sárga lap: Tóth F. (45. perc), Pesti D. (54. perc), Palásthy D. (90. perc)
Kiállítva: Tóth F. (67. perc, második sárga lap után

Az NB III 10. fordulójában a Taksony SE látogatott a „hazai” BVSC pályára. A vendégeknél edzőváltás történt a héten és néhány játékos is távozott, köztük Hegedűs Csaba, aki éppen Vácra tért vissza. Azért maradt még a vendégeknél ismerős játékos: Palásthy Dávid, Gulyás Máté, Búrány Zoltán, mindannyian hosszabb-rövidebb ideig viselték a Vác mezét. Szurkolóink kiírással és transzparenssel emlékeztek a közelmúltban elhunyt Füle Antalra (képünkön). 

Az utóbbi időben pályaválasztóként jól teljesített csapatunk, ezért most is jó játékban és pontszerzésben bizakodtak a nézőtéren helyet foglalók. A nagy melegben a vendégek kezdtek aktívabban, de csak mezőnyfölényt sikerült elérniük, igazi helyzetet nem. Negyedóra után kiegyenlítődött a játék, majd a 17. percben a Vác előtt adódott gólszerzési lehetőség, tapsra késztetve a nézőket. Sóron Tibor jobboldali beadását Szalánszki Gergő remek mozdulattal, a levegőben úszva húzta kapura, a labda alig kerülte el a jobb felső sarkot. A 23. percben ismét Szalánszki volt a főszereplő, balösszekötőben remekül lépett ki, az ötös bal sarkánál, négy méterről ballal kívülről találta el a kapufát és a merevítő vasat. A 25. percben Magos Mátyás jobbról eresztett meg egy lövést, Palástynak azonban sikerült hárítania. A 34. percben nagy lehetőség maradt ki, Sorecz Szabolcs baloldali beadása után Magos elé került a labda, aki egy pattanás után tizenegy méterről a kapu mellé lőtt. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A 41. percben egy gyors taksonyi kontra futott a jobb oldalon, az alapvonaltól középre szálló labda Simon Attilát találta egyedül, ő pedig két méterről a kapu közepébe bólintott (0–1). A 43. percben Sóron lőtt tizenkét méterről, Palásthy azonban kiütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát.

A szünet utáni középkezdésből növelte előnyét a Taksony. Védőink talán még az öltözőben elhangzottakon elmélkedtek és nem vették komolyan a vendégek előrerúgott labdáját, rosszul helyezkedtek, így a rutinos Simon Attila középen elmehetett és tizenegy méterről, Halasi mellett a háló jobb oldalába helyezett (0–2). A váciak észhez is kaptak, hogy itt baj lesz és egyre több támadást vezettek a védekezni kezdő taksonyiak ellen. A 67. percben ez eredményre is vezetett, szépített csapatunk. Szenes Bence forgolódott az ötösön, a védők közös erővel buktatták és a földre vitték, a játékvezető pedig sípolt és a büntetőpontra mutatott, majd Tóth Ferencnek felmutatta a második sárga lapot, utána pedig a pirosat. A büntetőt Sóron végezte el, és a jobbra vetődő Palásthy mellett a kapu közepébe helyezett (1–2). A 69. percben Szenes lépett ki nagyszerűen, kicsit balról, hét méterről leadott lövését Palásthy remek mozdulattal hárította. Az emberelőnyben lévő Vác kapujához szegezte ellenfelét, egy térfélen folyt a játék, ám alig akadt vállalkozó kedvű váci, aki gólveszélyt jelentett volna a kapura. Hiába küldte pályára Burzi Attila az utolsó tizenöt percre két rutinos játékosát, Rusvay Gergelyt és Hegedűs Csabát, ez sem vezetett eredményre. A 82. percben Magos lőtt tizenkét méterről, pont Palásthy kezébe. A 90. percben Szalánszki tizenöt méteres nagy lövését védte Palásthy.

A jövő hétvégén kupameccset játszik csapatunk, szombaton 15 órakor az NB II-es Békéscsabát fogadjuk a BVSC-pályán.

Burzi Attila: – Feltámasztottuk a halottat. Ilyen mentalitással, hozzáállással egy játékos sem léphet többet pályára a Vác mezében.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK