Kiküzdött győzelem 2018 március 12Beszámoló 1137

Egy hét kényszerszünet után Sopronban, a sereghajtó otthonában folytatta szereplését csapatunk a bajnokságban.

A kiesés elől menekülő hazai csapat Bekő Balázs személyében új edzőt, illetve vele együtt több új játékost is igazolt a téli szünetben.

A soproni pálya még mindig nem volt ideális állapotban, így a feleknek nem csak egymással, de a talajjal is meg kellett küzdeniük, így nem volt meglepő, hogy mindkét csapat játékába sok hiba csúszott, sok volt a pontatlan átadás, inkább a küzdelem dominált. A soproni csapat igyekezett minél hamarabb megszerezni a vezető gólt, azonban védelmünk jól állta a sarat, így az első játékrészben nem esett gól.

A szünet után pontosabbá vált a játékunk, ennek köszönhetően egy szép baloldali akció végén Kákonyi találatával megszereztük a vezetést. Sajnos Danit a gólszerzés közben megrúgták, megsérült, le kellett cserélni, rá valószínűleg több hét pihenő vár.

Ráadásul a vezető gólunknak sem sokáig örülhettünk. Tulajdonképpen a középkezdésből, egy megpattanó lövés után egyenlített a hazai csapat. Sokáig aztán a hazaiak sem örülhettek, hiszen öt perccel az egyenlítő találatuk után D’urso találatával ismét nálunk volt az előny. Zsolnai lövése pattant ki Kunságiról, melyet a kapu előtt ólálkodó D’urso pofozott a hálóba.

A hátralévő időben mindent megpróbált a hazai csapat az egyenlítés érdekében, komolyabb veszélyt azonban nem jelentettek Halasi kapujára, így az eredmény már nem változott.

A Szeged elleni vereség után fontos három pontot szereztünk Sopronban.

Hajrá Vác!

Soproni VSE – Vác FC 1–2 (0–0)

Sopron, 550 néző. Játékvezető: Kovács Gergely (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)

Soproni VSE: Kunsági – Angyal Zs., Varga R., Fehér Z. (Garda, 84.) – Tóth D. – Czingráber, Szabó Á. (Gyürki, 43.), Hadházi (Kitl K., 64.) – Horváth P., Szabó V., Batizi-Pócsi B. Szakmai igazgató: Bekő Balázs

Vác FC: Halasi – Görgényi, Szabó N., Tóth F., Kiliti (Búrány, 74.) – Kákonyi (D' urso, 50.), Varga Sz. (Major M., 91), Tóth G., Gulyás M. – Balajti, Zsolnai R. Edző: Nagy Tibor

Gólszerző: Batizi-Pócsi B. 50. ill.: Kákonyi 49.,D'urso 56.

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Bekő Balázs: – Mindent megtettünk, hogy jól kezdjük a szezont, de elkövettünk két nagy hibát, amelyekből gólokat kaptunk. Nem ilyen kezdésre számítottam, de még többet kell dolgoznunk.

Nagy Tibor: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, támadó játékban még javulnunk kell, plusz az új játékosok beilleszkedése még folyamatban van. Nagy skalpot szereztünk, mert tavasszal nem sok csapat győz majd Sopronban.

Fotógaléria

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK