Kimaradtak a helyzetek, egy pontot szereztünk a Dabas ellen 2021 május 17Általános 670

Az NB III Közép-csoportjának 36. fordulójában a Vác FC hazai pályán 0–0-s döntetlent ért el az FC Dabas ellen.

NB III Közép-csoport, 36. forduló:

Vác FC–FC Dabas 0–0
Vác, 150 néző. Vezette: Szabó Levente (Balla Levente, Gordos Árpád Mihály).
Vác: Halasi – Kasza B., Bonivárt, Nagy G., Ódé (Sorecz Sz., szünetben) – Nagy Z., Zámbó (Hegedűs Cs. 62. perc) – Magos (Vén B., 90. perc), Gergely P., Szalánszki (Koval, 90. perc) – Sóron (Rusvay, 77. perc). Szakmai igazgató: Csank János
Dabas: Kersák – Dudás D., Forgács, Márton – Marsa – Kiss Á. (Földes, szünetben), Erdős (Ágoston, a szünetben), Lévai (Sziklási, 92. perc), Fritz – Busa (Kovács P., 72. perc), Horváth B. (Vladul, 57. perc). Vezetőedző: Szabó István László
Sárga lap: Gergely P. (72. perc), Sorecz Sz. (77. perc), illetve Ágoston (46. perc), Dudás D. (79. perc), Földes (87. perc).

A szerdai monori pontszerzés után az újabb pont(ok) megszerzése volt a legfőbb cél a mieink részéről, hiszen a kiesőzóna még mindig fenyegetően közel van csapatunkhoz. Ezúttal a tabella harmadik helyét elfoglaló FC Dabas vendégeskedett Vácott, ami nem ígért könnyű összecsapást.

A napközbeni esőzés elállt délutánra, így viszonylag kellemes időben mérkőzhettek a felek. Egymásnak feszültek a csapatok, de ez inkább a két tizenhatos közötti mezőnyjátékot jelentette, a kapuk nemigen forogtak veszélyben. Az első lehetőségre a 15. percig kellett várni, ekkor Ódé Norbert indult meg a bal oldalon, majd 28 méterről, futtából életerős lövést eresztett meg, de a kapu fölé célzott. A 27. percben a vendégek támadója, Horváth Bence a jobb szélen az alapvonalig futott, majd visszafordult és az ötös magasságából ballal megcélozta a hosszú sarkot, Halasi Péter azonban remek vetődéssel kitenyerelte a lövést. A 33. percben aztán a meccs helyzetét hagyta ki a Vác. Szalánszki Gergő iramodott meg a bal szélen, az alapvonalnál remekül lőtte keresztbe a labdát, mely Magos Mátyást találta a jobb kapufánál üresen, támadónk azonban, ahelyett, hogy egyből a hálóba passzolt volna, levette a labdát, majd befelé húzva megpróbálta a két visszazáró védőt kicselezni, de elakadt bennük, így odalett az óriási lehetőség. A 44. percben aztán meghűlt az ereinkben a vér. Egy dabasi előrevágott labdánál Kasza Balázs lyukat rúgott középen, Dudás Dániel lecsapott a labdára és egyedül vezette a kapura, majd tizenegy méterről lőtt, Halasi azonban szinte hihetetlen bravúrral megfogta a labdát.

A szünetben Ódé–Sorecz cserével próbált új fazont adni a játéknak Csank János. A 47. percben Bonivárt Erik rossz megmozdulása után Horváth Bence lépett ki, 14 méterről azonban Halasi kezébe emelte a labdát. A játék irányítását átvette a Vác, a vendégek csak arra ügyeltek, hogy érintetlen maradjon a hálójuk. A 63. percben ismét közel kerültünk a gólszerzéshez. Magos jobboldali szögletét a tizenegyespont környékén helyezkedő Gergely Péter fejelte a felső lécre. A 83. percben ismét Gergely volt a főszereplő. A félpályánál nagyszerűen szerzett labdát, majd a felezővonalat átlépve észlelte, hogy a vendégek kapusa messze kint tartózkodik a kapujától, megpróbálta átlőni felette a labdát, ami sikerült is, de kissé a kapu fölé is célzott, így ebből sem született gól. A döntetlen teljesen megérdemelt a jó játékosokból álló FC Dabas ellen, de a többi csapat eredményei miatt a következő fordulóban, vasárnap ki-ki meccset játszunk majd a Dunaújváros otthonában. Jelenleg a 15., még bentmaradást érő helyen állunk 44 ponttal.

Csank János: – Nagyon jól felkészített ellenféllel találkoztunk. A védelmünk kezd összeállni, ez látszik az utóbbi meccsek eredményein, most már a támadóknak kellene megmutatniuk magukat. Dunaújvárosban rendkívül fontos mérkőzés következik, a két csapat azonosan áll, igazi ki-ki meccset vívunk velük. Szeretnénk a két utolsó fordulóban legalább négy pontot szerezni (vagy többet), amihez fegyelmezett játékkal Újvárosban kezdhetünk hozzá.

(F. Gy.) (Fotó: fcdabas.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK