Közel voltunk a bravúrhoz 2019 február 11Beszámoló 850

Vasárnap az idei év első bajnoki mérkőzését játszotta együttesünk Vácon, vendégünk ezúttal a listavezető Gyirmót volt.

A mérkőzés kezdetekor az évszakhoz képest –bár kissé mély- összességében jó állapotú játéktér, illetve kellemes időjárás fogadta a csapatokat.

Már a mérkőzés elejétől fogva kezdeményezően lépett fel csapatunk. Sokat birtokoltuk a labdát, sokat passzolva és futva igyekeztük megbontani a gyirmóti védekezést, illetve kevés területet adva az ellentámadásoknak. Ugyan a 20. percben Szarka révén a vendégeknek is akadt gólszerzési lehetőségük, ugyanakkor a félidőben nekünk volt több helyzetünk, melyből egyet a 35. percben értéksítettünk is. Sóron jobb oldalról belőtt labdájára Csillag Dárius érkezett a túloldalon és az ötösről a hálóba lőtt. (Megjegyzendő, hogy a gól előtti ragyogó akció tulajdonképpen Halasitól indult!) Ezzel csapatunk előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második félidő az első játékrészhez képest kiegyenlítetteb játékot hozott, és ugyan egyszer Szabónak a gólvonalról is tisztáznia kellett, a focit továbbra is mi játszottuk, összességében ebben a játékrészben is mi alakítottunk ki több helyzetet. Sajnos azonban ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A 85. percben egyenlített a Gyirmót. Szarka sarkalta a labdát a kitörő Sandal elé, aki egy igazítás után ballal, balról a bal alsó sarokba lőtt, a labda a kapufa tövéről pattant a hálóba.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így ugyan egy pontot szereztünk a listavezető ellen, de mindhármat sajnos nem sikerült itthon tartanunk. Ahogy az egyik közösségi felületen egy hozzászóló írta: „Az egyik csapat játszotta a futballt, a másik meg elvitt egy pontot… Gratula a játszó CSAPATNAK!!!”

Köszönjük, és reméljük legközelebb a győzelem is összejön.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Gyirmót FC Győr 1-1 (1-0)

Vác, 250 néző. Játékvezető: Kovács Gábor Péter (Máyer Gábor, Márkus Péter).

Vác FC: Halasi - Búrány., Görgényi, Szabó N. Hegedűs Cs. - Varga Sz., D'urso, Tóth G. - Zsolnai R., Sóron - Csillag.

Cserejátékosok: Abu (k), Kákonyi, Murai, Pintér B., Lami, Mátyás Zs., Wieland.
Vezetőedző: Horváth Károly
 
Gyirmót: Rusák - Varga P., Lipták, Szilvási, Széles - Herjeczki, Lázár, Strestik, Koltai, Heffler N., - Szarka.

Cserejátékosok: Pálfi (k), Présinger, Sandal, Horváth R., Krebsz, Kamarás, Villám.
Vezetőedző: Szepessy László.


Gólszerző: Csillag (35. perc), illetve Sandal (85. perc).

Csere: Sóron helyett Murai (79. perc), Csillag helyett Kákonyi (83. perc), illetve Koltai helyett Présinger (57. perc), Herjeczki helyett Kamarás (63 perc), Széles helyett Sandal (83. perc).

Sárga lap: Csillag (44. perc), Murai (81. perc), illetve Lipták (32. perc), Széles (41. perc), Heffler N. (53. perc), Strestik (68. perc).

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Horváth Károly: – Az utolsó öt percet nem sikerült kivédekeznünk, sőt ha a helyzeteinkből csak még egyet kihasználunk, győzünk és igazi meglepetést okoztunk volna.

Szepessy László: – Ezúttal sok negatívummal kellett megküzdenünk, az egyik ilyen a pálya talaja volt. Második félidei teljesítményünkkel rászolgáltunk a győzelemre, ám hogy ez miért nem sikerült, mindenki gondolkodjon el rajta.

Fotógaléria

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK