Minimum a döntetlent megérdemeltük volna 2018 április 13Beszámoló 856

A szerdai játéknapon a 23. fordulóból elhalasztott MTK Budapest elleni mérkőzés pótlására került sor Óbudán.

Rosszul indult a mérkőzés, hiszen már az 5. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Szerencsére nem ijedtünk meg, próbáltunk kezdeményezőleg fellépni, melynek eredményeképpen a 28. percben sikerült kiegyenlítenünk. Hegedűs Csaba jobboldali beadására Gulyás Máté érkezett mintaszerűen középen, és 10 méterről, zavartalanul fejelt a bal sarokba! Ugyan a középkezdésből majdnem rögtön gólt kaptunk, a vezetést mégis mi szereztük meg. A 38. percben Szabó Norman indította Tóth Gergelyt, aki teljesen üresen vihette az MTK kapusára a labdát és higgadtan a bal alsóba gurított!

A második játékrész aztán ismét rosszul indult, hiszen a félidő 5. percében már ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Katona Máté kanyarított be jobbról, középen Vass Patrik érkezett és futtából, 15 méterről a jobb sarokba lőtt. Az egyenlítés után mindkét csapat maradt támadásban, mindkét együttes próbálta megszerezni a győzelmet. Sajnos ebből ezen a mérkőzésen mi jöttünk ki rosszul. A 89. percben Gera ugratta ki a bal oldalon Vass Patrikot, de Tóth Ferenc akasztotta a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Lencse a jobb sarokba gurította. Ugyan a hosszabbítás perceiben még volt esélyünk az egyenlítésre. A 92. percben Zsolnai cselezett befelé a jobb oldalról, védője elcsúszott, így tiszta lövőhelyzetbe került, de lövése a bal kapufáról Szentpéterire pattant, akiről szölgletre csorgott a labda! A szöglet után Görgényi fejelt mellé.

Sajnos 3-2-re kikaptunk, pedig jól futballoztunk, a hajrában kapott gólnak "köszönhetően" abszolút szerencsétlen vereséget szenvedtünk, minimum a döntetlent megérdemeltük volna!

Hajrá Vác!

Online közvetítés

Vác FC – MTK Budapest 2-3 (2-1)

Budapest, III. kerületi TVE Sporttelep, 450 néző, Játékvezető: Szilasi Szabolcs (Kepe Arnold, Aradi József)

Vác FC: Halasi - Hegedűs Cs., Tóth F., Szabó N., Görgényi - D'urso, Gulyás M. - Borvető, Tóth G., Zsolnai - Balajti.

Cserejátékosok: Abu (k), Búrány, Szekszárdi, Kiliti, Major.

Edző: Nagy Tibor
 
MTK: Szentpéteri - Katona M., Gengeliczki, Balogh B., Bori - Vass P., Kanta J., Borbély, Takács R. - Hrepka, Lencse. 

Cserejátékosok: Fadgyas (k), Talabér, Schafer, Gera D., Bayer, Szuhodovszki.

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Kanta J. (0–1) az 5., Gulyás M. (1–1) a 28., Tóth G. (2–1) a 37., Vass P.  (2–2) az 50., Lencse (2–3) a 89. percben.

Csere: Borvető helyett Major (56.), ill. Hrepka helyett Gera D., Takács R. helyett Schafer (mindkettő 61.), Kanta J. helyett Talabér (78.)

Sárga lap: Görgényi (76.), Gulyás (82.), Hegedűs Cs. (92.), ill. Borbély (77.)

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Nagy Tibor: – Hiába futballozunk jól, az eredményen ez nem mutatkozik meg. Az utóbbi hetekben a védelemben nagy egyéni hibákat vétünk, és ez bizony pontokba kerül.

Feczkó Tamás: – Ez a győzelem többet ér három pontnál, különösen úgy, hogy az utolsó tíz percben Talabér Attila sérülése miatt tíz emberrel játszottunk. Drága árat fizettünk a sikerért.

Fotógaléria

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK