Nem ért pontot küzdelmünk, a védelmi hibák megbosszulták magukat 2021 november 08Általános 579

Az NB III Közép-csoportjának 16. fordulójában a Vác FC 3–2-re kikapott a Honvéd II otthonában, Kispesten.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 16. FORDULÓ

Budapest Honvéd FC II–Vác FC 3–2 (1–1)
Honvéd-MFA Utánpótlásközpont, 100
néző. Vezette: Héra Cs. (Nagy V., Tóth Cs.)
Honvéd II: Dúzs – Sani, Szabó T., Kamber, Bardea, Feledy (Benczenleitner, 63.) – Keresztes (Rácz B., 76.), Nyitrai – Gale (Kerezsi, a szünetben), Szűcs T. (Nagy S., a szünetben) – Németh B. (Kárász, 84.). Edző: Simon Miklós
Vác: Halasi – Stefán, Kasza, Fazakas (Vén B., 84.), Földi M. – Lukács K., Zámbó (Balázs S., 89.) – Mertse, Nagy Z. (Torda, 89.), Sorecz (Balga, a szünetben) – Tóth M. Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Bardea (11.,78.), Kerezsi (60). ill. Tóth M. (26.), Stefán (84.)

Ismét nem kezdődött jól számunkra a találkozó, a 11. percben Gale a hosszúra ívelte labdát, amit Lukács rosszul középre fejelt, majd Halasi Bardea elé paskolta a labdát, aki közelről a hosszú sarokba lőtt (1–0). A 16. percben Mertse Ábel került helyzetbe, a jobbösszekötő helyéről lövésre szánta el magát, de mellélőtt. A 26. percben Lukács passzolt Tóth Milánhoz, aki egy cselt követően 24 méterről lőtt, a labda pedig a jobb sarokban landolt (1–1)! A szünetig ezután inkább a hazaiak veszélyeztettek, de Halasi remekül védett egy Németh Barnabás-lövést, míg Gale lesről lőtt a hálóba.

A fordulás után felpörögtek az események: az 54. percben Tóth Milán passzolt Balgához, aki 17 méterről lőtt, nem sokkal a bal alsó mellé. Három perc múlva Stefán jobboldali beadását Mertse lőtte nem sokkal mellé, azonban újabb három perc elteltével Bardea ugratta ki Némethet a szélen, aki az alapvonalról Kerezsihez tálalt, a cserejátékos pedig közelről lőtt Halasi kapujába (2–1). Mindent megtettünk az egyenlítésért, a 68. percben Zámbó lövése pattant a blokkról szögletre, két perccel később pedig Tóth Milán előreívelt labdáját Mertse fejelte a jobboldali kapufára, majd a kipattanót csúnyán fölé vágta! A 78. percben azonban Bardea érkezett egy oldalról belőtt szabadrúgásra, s erőből a hálóba fejelt (3–1). Kétgólos hátrányban sem adtuk fel, a 80. percben Balga lőtt a jobb kapufára, majd a 83. percben Tóth Milán 17 méteres lövése a blokkról pattant szögletre. Nagy Zoltán baloldali szögletét aztán a rövidnél remekül érkező Stefán csúsztatta a hálóba (3–2). A hátralévő időben hiába nyomtunk, nem sikerült az egyenlítés, így sajnos szoros vereség lett a vége. Folytatás vasárnap 13 órától Vácott az FTC II ellen.

Simon Miklós: – Tanulnunk kell, hogy az ehhez hasonló mérkőzéseket hogyan kell lezárni és nem olyan nehézzé tenni, mint ahogy azt ma tettük. Jó néhány olyan gyerekes hibát vétettünk, amiből ellenfelünket nemcsak, hogy meccsben tartottuk, hanem fel is hoztuk, emiatt a végéig szoros, ki-ki mérkőzést játszottunk. Csank Jánost nagyon tisztelem, örülök, hogy ellene „meccselhettem” és jó egészséget kívánok neki!
Csank János: – A szokásos váci „forgatókönyvet” hoztuk, hiszen megint egyéni hibák után kaptunk gólokat, amelyek figyelmetlenségből adódtak. Ettől függetlenül ki-ki meccset játszottunk, helyzeteink, kapufáink voltak. Két hazai találatot megelőzően sem éreztem, hogy szabálytalanságot követtünk volna el, sajnos ezeket követően kaptunk két gólt.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK