Tulajdonosi tájákoztatás 2018 május 11Általános 3353

Tisztelt Szurkolók!Az elmúlt hetekben a Vác FC közösségi oldalán illetve a részemre küldött privát üzenetek késztettek arra, hogy megszólaljak játékosunk, Nagy Richárd ügyében, annak ellenére, hogy az ilyen jellegű döntéseket a Klub belügyének tekintem.

Nagy Richárd nem szerepeltetésével kapcsolatos döntest, én, mint a Klub többségi tulajdonosa hoztam meg, egyetlen munkatársam sem befolyásolt ezen döntésem meghozatalában.

A tavalyi szezonban – edzőnk, Nagy Tibor javaslatára és egyetértésével – Zsolnai Richárd sem játszhatott addig az időpontig, amíg nem született egyezség a következő évadra szóló szerződéshosszabbításáról. Így az idei szezonban, Nagy Richárd esetében is, a tavalyi gyakorlatot követve született meg döntésem.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Nagy Richárd – a Vác FC lehetőségeihez mérten – egy igazán előnyös szerződéshosszabbítást utasított vissza, amely döntését a Klub tiszteletben tartotta, annak ellenére, hogy a Vác FC volt, aki elsőként biztosított lehetőséget arra, hogy NBII-es labdarúgóvá váljon és hitt abban, hogy a következő bajnokságban is sikeresen tudunk együtt dolgozni, ezzel elősegítve a játékos fejlődését is.

Tovabbá, anélkül, hogy szakmai kérdésekben állást foglalnék, úgy gondolom, az, hogy a csapat a tavaszi szezonban gyengébben szerepel, az nem kizárólag Nagy Richárd kiválásának köszönhető, hiszen soha sem egyetlen játékoson múlik a csapat gyengébb, vagy jobb szereplése sem, hiszen a tavalyi bajnokságban, amikor csapatunk a szenzációs 6. helyen fejezte be a bajnokságot, Nagy Richárd a 38 bajnoki mérkőzés során 12 alkalommal lépett pályára kezdőként, 25 alkalommal csereként, csupán 951 percet töltve a pályán, azaz kevesebb, mint a mérkőzések idejének egyharmadán.

A nyári illetve a téli átigazolási szezonban, ahogy korábban is, edzőnk, Nagy Tibor iránymutatásai alapján köszöntünk el játékosainktól és az új játékosok igazolása is mindig – anyagi lehetőségeink figyelembevételével – edzőnk javaslatára és egyetértésével történt minden posztra.

Öromteli, hogy szurkolóink ilyen aggódással és szeretettel kísérik figyelemmel egy játékosunk pályafutását, de még örömtelibb lenne, ha MINDEN játékosunk hasonló figyelemben részesülne, hiszen, nem emlékszem, hogy tavaly Zsolnai Richárd - aki közel hat éve a Vác FC meghatározó játékosa - ügyében is hasonló aggódó és a döntésemet számonkérő üzenetek születtek volna.

A Klub és személy szerint én is a Nagy Richárd ügyet lezártnak tekintem, a továbbiakban ezzel kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni!

Megköszönve Richárdnak a klubért tett eddigi erőfeszítései,t további sikeres és sérülésmentes pályafutást kívánok!

Megértésüket megköszönve és további biztatásukban bízva, maradok tisztelettel,

John P. Marshall

 

Hajrá Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK