Vereség Soroksáron 2019 február 04Beszámoló 1041

Együttesünk vasárnap Soroksáron folytatta bajnoki szereplését.

Szerencsére a hó elolvadt, így az évszakhoz képest remek pálya fogadta a csapatokat.

Sajnos mi a felkészülés során nem tudtunk füves pályán edzeni és játszani sem, így számítottunk rá, hogy az első 15-20 perc az akklimatizációval fog telni. Sajnos azonban ez idő alatt kaptunk egy gólt. A bekapott gól után még az első félidőben Murai révén számos ziccerünk volt az egyenlítéshez, sajnos Márk vagy egy picit tévesztett, vagy Kovács kezébe fejelte a labdát, így egygólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben is mentünk becsülettel előre. Az 57. percben előbb Varga lövését blokkolták a hazaiak a tizenhatoson belül, majd nem sokkal később egy szöglet után Görgényi fejesét hárította bravúrral Kovács. Aztán a 75. perc után számunkra kedvezőtlenül alakultak az események. Előbb Orosz duplázta meg a hazaiak előnyét, majd a 78. percben Gyürki megkapta második sárga lapját, amiért a játékvezető kiállította, így az utolsó bő tíz percet emberhátrányba voltunk kénytelenek lejátszani. A 79. percben Orosz még meglőtte maga második, míg csapata harmadik gólját, beállítva ezzel a végeredményt.

Folytatás jövő héten hazai pályán a Gyirmót FC Győr együttes ellen.

Hajrá Vác!

Soroksár SC – Vác FC 3-0 (1-0)

Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Bornemissza Norbert, Garai Péter)

Soroksár: Kovács Dániel – Molnár R., Dvorschák, Szpirulisz, Valencsik – Huszák (Derekas, 21.), Gyömbér – Kovács Dávid (Lakatos I., 66.), Tamási Zs. (Lőrinczy, 73.), Kundrák - OroszVezetőedző: Lipcsei Péter

Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Görgényi, Szabó N., Földi M. – Durso (Pintér B., 85.), Gyürki – Kákonyi (Sóron, 58.), Zsolnai, Varga Sz. – Murai (Csillag, 59.). Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerző: Huszák 15., Orosz 75., Orosz 79.

Kiállítva: Gyürki (második sárga lap után) a 78. percben


Mestermérleg (forrás:nso.hu):

Lipcsei Péter: – A felkészülési időszakban sokáig akadozott a játék, de a Dunaszerdahely és a Mezőkövesd elleni edzőmérkőzéseken már láttam biztató jeleket, amelyekre a Vác ellen építhettünk. Megérdemelten nyertünk, és örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót.

Horváth Károly: – Úgy tűnt, mintha felkészülési meccsre érkeztünk volna. A Soroksár sokkal dinamikusabban és gólveszélyesebben futballozott.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK