Vác FC - Békéscsaba 1912 Előre FC Városi Stadion

2018
nov
04
13:30

Merkantil Bank Liga NB II. Bajnoki mérkőzés 15. forduló

 
 
1
Vác FC
1
Békéscsaba 1912 Előre FC
Bajnoki mérkőzés
2018.11.04. 13:30
Városi Stadion

Vác, Városi Stadion, 110néző. Játékvezető: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Punyi Gyula)

Vác FC: Halasi - Hegedűs Cs., Dlusztus, Szabó N., Földi M. - Görgényi, Tóth G. -  Csillag, Zsolnai R., Varga Sz. - Murai.


Cserejátékosok: Abu (k), Mátyás, Durso, Borvető, Pintér B., Búrány, Szekszárdi

Vezetőedző: Zoran Szpisljak
 
Békéscsaba: Ribánszki - Nagy S., Viczián, Zahorán - Szélpál N., Hursán, Lustyik, Szatmári I. - Gránicz, Urbin, Szalai D. 

Cserejátékosok: Uram (k), Dávid Z., Mezei, Máris, Szinanovics.

Vezetőedző: Boér Gábor


Gólszerző: Zsolnai R. a 86., ill. Szélpál a 91. percben


Csere: Görgényi helyett Mátyás (54.), Csillag helyett Borvető (63.), Varga Sz. helyett Szekszárdi (89.), ill.Gránicz helyett Mezei (4.), Urbin helyett Máris (54.), Mezei helyett Szinanovics (77.)

 

Sárga lap: Zsolnai R. (46.), Dlusztus (89.), ill. Szalai D. (22.)

Piros lap: Szalai D. (49.)


Köszöntjük kedves szurkolóinkat a mai, Vác-Békéscsaba NB II-es bajnoki mérkőzésen! Nagy nap a mai klubunk életében, hiszen 2016. május 29. után végre ismét valóban hazai pályán játszhatunk, közel két és fél év után láthatják Vácott a szurkolók a Vác FC-t! Emellett a Békéscsaba elleni találkozó pikantériája, hogy csapatunk trénere, Zoran Szpisljak korábban dolgozott a lila-fehéreknél, sőt, feljuttatta az együttest az első osztályba. Remek futballidő van, kezdődjék a találkozó!

Percről-percre:

1. perc: a Vác kezdte a játékot.

4. perc: máris itt az első csere, a megsérült Gránicz Patrik helyett Mezei Szabolcs folytatja a vendégeknél.

7. perc: villámgyors váci akció futott a pályán, a bal szélen Varga robogott el, majd laposan beadott, a középen berobbanó Murai pedig kapura lőtt, de Ribánszki óriási vetődéssel, ujjheggyel hárított! Micsoda lehetőség volt!

11. perc: itt az első csabai lövés, Hursán 22 méteres próbálkozása ment el a jobb sarok mellett.

13.  perc: Hursán baloldali beadása lepattant Hegedűsről, a csabaiak kezezést reklamáltak és büntetőt akartak, de a játékvezető szögletet ítélt.

16. perc: Csillag ugratta ki remek labdával Zsolnait, aki ziccerbe került, de lövés helyett el akarta tolni a labdát Ribánszki mellett, aki belenyúlt a labdába, így Zsolnai nem tudott kapura lőni!

18. perc: Varga ugratta ki remek labdával Zsolnait, aki tolt egyet a labdán, majd a balösszekötő helyéről, 15 méterről kapura lőtt, az erős lövés centikkel ment el Ribánszki kapuja felett! 

22. perc: Szalai Dániel kapott sárgát a lila-fehéreknél.

27. perc: Varga baloldali beadását az egyedül hagyott Murai előrevetődve fejelte centikkel a bal sarok mellé! Ez már a negyedik nagy gólszerzési lehetőségünk volt!

Az utóbbi percekben a mezőnyben folyik a játék, a vendégek egyelőre "megúszták" a kritikus időszakot.

36. perc: Varga cselezte ki gyönyörűen a jobboldalon Vicziánt, betört a 16-oson belülre, alálöbbölt a labdának, majd a középen érkező Csillag kapura fejelt, de Ribánszki ezt is védte, majd Tóth kipattanóját is hárította a csabai portás!

40. perc: Zsolnai baloldali szögletét a rövid saroknál érkező Görgényi magasra felugorva fejelte fölé!

44. perc: gyors csabai kontra végén Szatmári tette vissza a labdát Urbinnak, aki estében kapura lőtt, a bal sarokba tartó lövést Halasi nagy bravúrral kitenyerelte!

Vége az első félidőnek. A helyzetek alapján 5-1 lehetne az állás, talán a szünet után sikerül betalálnunk...

46. perc: elkezdődött a második játékrész, csere egyik oldalon sem volt, de az első eseményként Zsolnai Richárd sárgát kapott.

49. perc: Szalai Dániel kapott sárga lapot műesésért, és mivel ez már a második volt neki, a kiállítás sorsára jutott! Tíz emberrel folytatja a Békéscsaba!

54. perc: Zsolnai baloldali szögletét Görgényi fejelte a rövid sarok fölé!

54. perc: És cserél mindkét csapat, a Vácban Görgényi Dávid jön le, helyette Mátyás Zsolt folytatja, míg a vendégeknél Urbin Péter fejezte be a meccset, helyette Máris Dominik jött. 

56. perc: Viczián veszélyes jobboldali beadását fogta Halasi.

60. perc: Lustyik Levente tolt középen egyet a labdán, majd lőtt, Halasi előrevetődve fogta a lövést.

63. perc: ismét cserél Zoran Szpisljak, Csillag Dárius helyett Borvető Áron érkezik.

65. perc: Máris Dominik csapott le egy elveszettnek tűnő labdára, rögtön kapura lőtt, de Földi blokkolta a lövést! 

Sajnos úgy tűnik, mintha a kiállítás minket zavart volna meg, a Békéscsaba átvette a kezdeményezést...

70. perc: Nagy Sándor lépett be a 16-osunkon belülre egy szép csellel, laposan beadott, középen pedig Mezei lőtt, de Szabó blokkolta a lövést!

71. perc: Hegedűs lágyan beívelt labdáját Borvető a védője szorításában nem sokkal fejelte a kapu mellé.

72. perc: ismét veszély a váci kapu előtt, Szatmári baloldali beadását Hursán fejelte kapura, de Halasi védett.

77. perc: érdekes csere a csabaiaknál, lejött a pályáról a 4. percben csereként beállt Mezei Szabolcs, helyette pedig Szinanovics Szinan folytatja.

81. perc: csabai kontra végén Szinanovics passzolt az érkező Szatmárihoz, aki nagy helyzetben, gyengén Halasi kezébe lőtt!

85. perc: Borvető passzolt Mátyás Zsolthoz, aki a 16-oson belül elesett a csabai védő mellett, a játékvezető 11-est ítélt! A büntetőt Zsolnai Richárd a bal alsó sarokba gurította! 1-0

89. perc: Dlusztus kapott sárga lapot, majd cserélünk is, Varga Szabolcs helyett Szekszárdi Tamás jött a hajrára.

91. perc: Szélpál kapott egy indítást, majd belépett a 16-oson belülre és kíméletlenül a jobb alsó sarokba lőtt. 1-1

4 perc a hosszabbítás.

Vége a mérkőzésnek, megnyert meccset engedtünk ki a kezünkból, fájó két pontot veszítettünk a hosszabbításban elkövetett figyelmetlenség miatt. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

 
Hozzászólások

  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK