Sajtó

A Vác FC akkreditációs rendje

A Vác FC által rendezett labdarúgó-mérkőzésekre az akkreditációs határidő: a találkozó napját megelőző munkanap, 14 óra.

Akkreditációs igényét az alábbi e-mail címre küldheti el számunkra: sajto@vacfc.com

Kérjük a sajtó munkatársait, hogy az akkreditációs e-mail-ben a következő adatokat legyenek szívesek megküldeni:

név

születési hely

születési idő

sajtóorgánum

fotós vagy sajtós

rendszám

mellékelt sajtóigazolvány száma

A mérkőzés napján a helyszínen be kell mutatni a sajtóigazolványt, kérjük ne hagyja otthon!

A határidő után érkezett akkreditációkat semmilyen körülmények között, egy médium képviselőitől sem áll módunkban elfogadni! 

 

A Vác FC által rendezett mérkőzésre belépő újságíró és/vagy fotós elfogadja és betartja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL), adott esetben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) rá vonatkozó pályarendszabályait, amely a következő: 

 

1. Nem lép a játéktérre a mérkőzés előtt, alatt és után. 
2. Nem lép a csapatok öltözőjébe semmilyen esetben sem. 
3. Csak a számára kijelölt helyen tartózkodik, végzi munkáját és közlekedik, mielőtt elhagyja a stadiont. A fotósok csak az alapvonal és a tizenhatos vonala között tartózkodhatnak folyamatosan, a kapu mögött és a két tizenhatos közötti területen nem tartózkodhatnak, azt csak közlekedésre használhatják. Kivéve a mérkőzés előtti felvonulást és csapatképet, amikor a felezővonalnál fotózhatnak a médiumok munkatársai. 
4. Nem készít semmilyen személyes anyagot (fotó, mozgókép, videó, MMS) nagyközönség/vagy bármely internetes vagy mobilcég számára a mérkőzés előtt, alatt és után, csak az őt akkreditáló médium számára. 
5. A fotósok a megkülönböztető mellényt a mérkőzés egész ideje alatt rendeltetésszerűen, azaz a felső ruházat fölött használják. 
6. Figyelembe veszi a Vác FC érdekeit, és nem takarja el, illetve teljes mértékben láthatóan hagyja a mérkőzésre kihelyezett reklámtáblákat. 
7. A biztonsági szolgálat kéréseit elfogadja, utasításait betartja: mozgásával, viselkedésével, viseletével nem akadályozza, nehezíti a megkülönböztető jelzést viselő személyzet, továbbá a rendőrség munkáját.

Egyéb betartandó kötelezettségek, információk

1. A sportpálya területén belül számára fenntartott tartózkodási helyeket csak az esemény napján, legkorábban a kezdési időpontot megelőzően egy órával foglalhatja el. Ha ettől eltér, tudomásul veszi és elfogadja a biztonsági szolgálat intézkedéseit. 
2. Elfogadja a Vác FC-nek a sportpályára és az akkreditációs rendre vonatkozó szabályait. 
3. Az akkreditáció csak az akkreditált személyre vonatkozik, más személy nem használhatja. 
4. A belépéskor kapott karszalagot viseli, a kapott belépőkártyát magánál tartja, a biztonsági szolgálat kérésére ellenőrzésre felmutatja. 
5. A karszalag, belépőkártya másik mérkőzésre nem használható fel. 
6. A sajtóakkreditáció külön engedély nélkül nem érvényes a klubvezetés, a játékosok és a VIP-vendégek által használt területre.
7.  Abban az esetben, ha interjút szeretne valamely média készíteni a Vác FC vezetőedzőjével, vagy játékosával a mérkőzés után, akkor azt jelezzék a részünkre az akkreditációs e-mail címen.

Szankciók

Amennyiben az akkreditált média munkatársai a szabályokat megsértik, a Vác FC fenntartja a jogot arra, hogy az újságírót, a fotóst vagy a televízió munkatársát – érvényes akkreditációja ellenére – ne engedje be, vagy kivezesse a stadion területéről. A rendellenességet követően a pályarendszabály, valamint egyéb biztonsági szabályok megsértésének súlyától függő eljárást folytat le a Klub, súlyosabb esetben a hatóság. A Klub eljárásának keretén belül korlátozásra, súlyosabb esetben visszavonásra kerül az akkreditáció.

Amennyiben egy fotós a sportrendezvény ideje alatt megszegi az MLSZ-pályarendszabályait, illetve a hatályos magyar törvényeket – különös tekintettel a „huligántörvény” néven 2011. évi CIV. törvényre – a Vác FC visszavonhatja akkreditációját és polgári peres úton kártérítést követelhet a fotóstól, valamint az általa képviselt médiumtól.

A sajtó munkatársainak jó munkát kívánunk a Vác FC hazai mérkőzésein!

  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK