Vác FC - Békéscsaba 1912 Előre FC III. kerületi TVE Sporttelep

2017
okt
15
15:00

Merkantil Bank Liga NB II. Bajnoki mérkőzés 13. forduló

 
 
2
Vác FC
1
Békéscsaba 1912 Előre FC
Bajnoki mérkőzés
2017.10.15. 15:00
III. kerületi TVE Sporttelep

Hévízi út, 500 néző. Játékvezető: Szilasi Szabolcs (Kepe Arnold, Mohos Milán)

Vác FC: Halasi - Görgényi, Szabó N., Króner, Hegedűs Cs. - Tóth G., Durso, Gulyás M., Zsolnai - Nagy R. - Balajti. Cserejátékosok: Abu (k), Nagy S., Kákonyi, Havasi, Rása, Búrány, Major. Vezetőedző: Horváth Károly  

Békéscsaba: Ribánszki - Pilán, Szélpál N., Kiss L., Nagy S. - Szatmári I., Nagy I., Viczián  - Birtalan B., Gránicz, Szalai D. Cserejátékosok: Máthé (k), Eszlátyi, Ilyés, Urbin, Tóth D., Király P., Babinyecz. Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Balajti (20.), Króner (26.), ill. Birtalan (37.)

Csere: Durso helyett Major (54.), Nagy R. helyett Kákonyi (71.), Balajti helyett Búrány (85.), ill. Szalai D. helyett Urbin (38.), Kiss L. helyett Király P. (54.), Nagy I. helyett Eszlátyi (64.)

Sárga lap: Zsolnai (45.), Durso (52.), ill. Viczián (87.)

Piros lap: -

Percről-percre:

Köszöntünk mindenkit! A Merkantil Bank NB II 2017-2018-as idényének 13. fordulójában remek futballidőben a III. Kerületi TVE pályáján csapatunk a Békéscsaba együttesét fogadja. A mérkőzés érdekessége, hogy klubunk a nyáron egy évre kölcsönadta a Békéscsabának Dlusztus Andrást, aki azonban - a megállapodás értelmében - ezen a mérkőzésen nem léphet pályára a liláknál. A kezdés előtt gyásszünettel emlékeztünk az Aranycsapat kiválóságára, a Csepel egykori játékosára, Tóth II Józsefre, aki október 9-én, méltósággal viselt betegség után hunyt el.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés, a Békéscsaba kezdte a játékot.

2.perc: Balajti lódulhatott volna meg egy kiváló indítással, de a játékvezető lesen találta őt, ezért szabadrúgást ítélt kifelé.

4. perc: itt az első lövés, Durso lőtt a 16-os jobb sarkáról fölé-mellé.

12. perc: agresszíven letámadnak a csabaiak, a mieink kontrákkal próbálkoznak, de igazi gólhelyzet még nem alakult ki a kapuk előtt.

14. perc: Nagy Richárd futott el gyönyörűen Nagy Sándor mellett úgy, hogy a labdával megindulhatott, de jobboldali beadását középen Kiss lefülelte, így odalett a helyzet.

20. perc: megvan a vezetés!!! Nagy Richárd löbbölte középre a labdát, Balajti pedig középen 12 méterről, kapásból, gyönyörű mozdulattal a bal alsó sarokba lőtt! 1-0

26. perc: már kettővel vezetünk! Gulyás baloldali szögletét középen, 6 méterről Króner fejelte a dermedt kapus mellett a jobb alsó sarokba! 2-0

28. perc: Szalai baloldali beadását középen Viczián fejelte kapura, Halasi óriási bravúrral védett, de ha nem tette volna, akkor sincs érvényes gól, mivel Viczián lesen állt.

37. perc: egy átlövéssel szépít a Békéscsaba, Birtalan 22 méteres, lapos lövése utat talált Halasi kapujának bal alsó sarkába. 2-1

38. perc: cserélnek a vendégek, Szalai Dániel helyett Urbin Péter érkezik.

40. perc: Nagy Richárd 18 méteres lövése szállt fölé.

42. perc: gyönyörű váci akció futott a 16-os előtt, amelynek végén Nagy Richárd löbbölte át a labdát a balösszekötő helyén érkező Zsolnaihoz, aki kapásból lőtt, de a lövés nem sokkal a bal sarok mellett ment el!

44. perc: van izgalom továbbra is, most Birtalan ívelt a baloldalról a kapu elé, próbálkozása pedig olyan jól sikerült, hogy Halasinak bravúrt kellett bemutatnia ahhoz, hogy kiüsse a "hulló falevélként" leeső labdát!

45. perc: itt az első sárga, Zsolnai Richárd sárgult be.

És ezzel vége is az első félidőnek, 2-1-re vezetünk a szünetben a Békéscsaba ellen a magas színvonalú mérkőzésen!

46. perc: elkezdődött a második játékrész, csere nincs, a mieink indították útjára a labdát.

50. perc: Tóth Gergely passzolt Balajtihoz, aki a 16-os előtt kicsit kevergetett, majd kapura lőtt, lövése a védő lábáról fölé pattant.

52. perc: Durso kapott sárgát Gránicz felrúgásáért.

54. perc: Kiss László helyére az egykori váci középpályás, Király Patrik érkezik a csabaiaknál. Eközben mi is cserélünk, Durso helyett Major Máté folytatja.

Az elmúlt percekben mezőnyjáték zajlott a pályán, mindkét csapat továbbra is harcosan küzd, de egyre több a hiba a játékban.

64. perc: és itt a harmadik békéscsabai csere is, Nagy István helyett Eszlátyi István a pályán.

66. perc: egy baloldali beadás után Viczián fejelt középen kapura, Halasi fölétenyerelte a labdát.

68. perc. Gránicz Patrik maradt lent a földön Hegedűs Csaba szabálytalansága miatt, ápolni kell őt.

71. perc: cserél a Vác ismét, Nagy Richárd helyett Kákonyi Dániel folytatja.

73. perc: Balajti lódult meg egy indítással a bal oldalon, a csabai védő hátulról szorongatta, de a 16-oson belülre érve támadónk kapura lőtt, azonban gyenge lövését hárította Ribánszki.

74. perc: egy kavarodás után Eszlátyi lőtt nem sokkal kapu fölé.

77. perc: most Ribánszkit kellett ápolni, de a csabai kapus tudja folytatni a játékot.

81. perc: egy újabb baloldali beadást Urbin fejelt kapura, de Halasi ismét a helyén volt és fogta a labdát.

85. perc: ismét cserélt a Vác, Balajti Ádám helyett Búrány Zoltán érkezett.

87. perc: Viczián Ádám sárgult be a csabaiaknál.

90. perc: a sokadik csabai beívelés okozott zavart középen, de védelmünk ismét tisztázni tudott.

Három perc a hosszabbítás.

92. perc: Ribánszki kapus is előrejön az utolsó előtti csabai szögletnél...de Halasi ismét kiütötte a labdát!

Vége a mérkőzésnek, 2-1-re nyert a Vác a Békéscsaba ellen! Rendkívül harcos mérkőzést láthattunk, a szünet után a szép játék héttérbe szorult, és a csabaiak a hajrában elkeseredetten rohamoztak az egyenlítésért, de kivédekeztünk minden szituációt és győztünk!!!

 
Hozzászólások

  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK