Vác FC - Dorogi FC III. kerületi TVE Sporttelep

2018
jún
03
17:00

Merkantil Bank Liga NB II. Bajnoki mérkőzés 38. forduló

 
 
1
Vác FC
0
Dorogi FC
Bajnoki mérkőzés
2018.06.03. 17:00
III. kerületi TVE Sporttelep

Hévízi út, 400 néző. Játékvezető: Gyarmati II Tibor (Bertalan Dávid, Kovács Gábor)

Vác FC: Abu  – Búrány, Szabó N., Tóth F., Görgényi – Zsolnai R., Gulyás M., Durso, Szekszárdi, Varga Sz.  – Balajti.

Cserejátékosok: Halasi (k), Kiliti, Gábriel, Borvető, Lassú, Major.


Edző: Nagy Tibor

Dorog: Vajda D. – Grabant P., Csató M., Lénárt, Fürjes – Nagyházi – Faragó T., Mészáros Á., Kitl M., Szedlár – Városi.

Cserejátékosok: Zima (k), Szellák, Sitku, Vígh Á., Göblyös, Ungvári, Simon A.


Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Balajti (13. – 11-esből)

Csere
: Durso helyett Borvető (a szünetben), Görgényi helyett Major (82.), Varga Sz. helyett Gábriel (89.), ill. Városi helyett Sitku (63.), Fürjes helyett Göblyös (72.), Grabant P. helyett Vígh Á. (80.)

Sárga lap: Szekszárdi (44). Görgényi (52.), ill. Mészáros Á. (50.), Nagyházi (52.)

Piros lap: –


Köszöntjük kedves szurkolóinkat a mai, Vác-Dorog NB II-es bajnoki mérkőzésen, amely az utolsó, tehát 38. fordulóban kerül megrendezésre!

A mérkőzés előtt gyászszünetre került sor a tragikus hirtelenséggel elhunyt Tóth Ferencné – mindenki Erzsikéje  és Kovács Ferenc emlékére. Tóth Ferencné csapatunk szertárosa volt évtizekeden át, mindkettejük halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar labdarúgás közösségét.

1. perc: a Vác kezdte a játékot.

2. perc: máris itt az első lehetőség, Durso 13 méteres lövése továbbpattant egy védőről, Balajti a kapuba kotorhatta volna, de a játékvezető már lest jelzett.

7. perc: Szedlár lopta a távolságot, majd 25 méterről lőtt, egy védőről pedig szögletre pattant a labda.

Hosszú idő után az óbudai stadionban is kórusban zúg a "Hajrá, Vác" és a "Dunakanyar, gyerünk", ugyanis a Dunakanyar Ultrái képviselteti magát a szezonzárón! Említsük meg, hogy Dorogról is szép számban érkeztek szurkolók, így igazi futballhangulat van az arénában!

12. perc: Gulyás Máté szabadrúgása szállt be középre, amikor középen Zsolnait buktatták, 11-es! A büntetőt Balajti Ádám a jobb alsó sarokba gurította! 1–0

A vezető gólunk óta mezőnyjáték folyik a pályán, nagyobb lehetőség nélkül.

25. perc: egy baloldalról érkező beadás továbbpattant Tóth Ferencről Grabant Péterig, a dorogi hátvéd lőtt, de Abu elvetődve könnyedén védett.


Próbálkoznak a dorogiak, egyelőre igazi átütőerő nélkül.

37. perc: Durso adott be balról Balajtinak, aki egy az egyben állt védőjével szemben, de sajnos nem tudott lefordulni Csatóról, aki szerelte.

41. perc: kavarodás alakult ki a váci kapu előtt, végül Szedlár talált a hálóba, de előtte már Abut támadták, így természetesen nem érvényes a gól.

44. perc: Szekszárdi rángatta meg a felezővonalnál Szedlárt, aki a földre került, és ápolásra szorul. Szekszárdi sárgát kapott a mozdulatért. 

Vége az első félidőnek, 1-0-ra vezetünk.

46. perc: elkezdődött a második félidő. A szünetben egy csere volt a mieinknél, Durso helyett Borvető érkezett a pályára.

esárgult egy kakaskodást követően.

53. perc: Zsolnai lőtt kapura keményen, éles szögből, bal oldalről, Vajdáról kipattant a labda, a védők pedig szögletre mentettek.

58. perc: Szabó Norman húzta meg Városi mezét a 16-oson belül, így a Dorog büntetőhöz jutott. Fürjes bal alsó sarokba tartó 11-esét azonban Abu gyors vetődését, bravúrral megfogta!

63. perc: cserél a Dorog, Városi Viktor helyett az NB II legidősebb játékosa, Sitku Illés érkezik.

69. perc: Borvető adott be laposan jobbról, Balajti átvette a labdát, tolt egyet rajta, majd éles szögből lőtt, de Vajda szögletre ütötte a labdát.

70. perc: Gulyás jobboldali szöglete átszállt a védők felett, a hosszú oldalon érkezett Balajti és sarokkal lőtt nem sokkal a jobb sarok mellé!!

72. perc: újabb dorogi csere, Fürjes helyett Göblyös érkezik.

80. perc: és itt a harmadik dorogi csere is, Grabant Péter helyett Vígh Ádám a pályán.

82. perc: Görgényi hagyja el a pályát a Vácban, helyette Major Máté jön.

83. perc: Szedlár távoli lapos szabadrúgása lett Abu zsákmánya.

85. perc: nagy dorogi helyzet maradt ki, Faragó jobboldali beadására a csereként beállt Vígh Ádám érkezett a hosszú saroknál, de szerencsénkre melléfejelt!

89. perc: Varga Szabolcs helyett Gábriel Adrián érkezik nálunk, aki a Vác VLSE U19-es csapatának oszlopos tagja.

Három perc a hosszabbítás.

91. perc: egy labdavesztés után Major szabálytalankodott Faragóval szemben, így veszélyes szögből lőhet szabadrúgást a Dorog. A beívelt labdát Abu kiütötte!

93. perc: az utolsó lehetőség Zsolnai előtt adódott, aki 13 méterről tekert jócskán kapu mellé.

Vége a mérkőzésnek, megérdemelten, 1–0-ra legyőztük a Dorogot, így a 10. helyen végzünk a bajnokságban. Köszönjük az egész szezonban a figyelmüket!

 
Hozzászólások

  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK