Elfogadták a stadion módosított terveit 2017 augusztus 29Általános 6095

Hat forduló elteltével összesen 6 pontot szerzett csapatunk egy győzelemmel és három döntetlennel. A mutatott játékunk alapján legalább egy tucat ponttal kellene rendelkezzünk, de még akadozik a gólszerzésünk. A Vác FC ügyvezető igazgatóját, Orbán Leventét kérdeztük az idei szezon eddigi eredményeiről, illetve a stadionnal kapcsolatos fejleményekről.

A felkészülési időszakban öt mérkőzést játszott a Vác FC, azt követően már hat bajnokit. Mennyire elégedett a vezetőség az eddig látott teljesítménnyel?

Csapatunk összetétele ugyan kis mértékben változott a nyár elején, viszont a felelős klubvezetés fényében, a folyamatos fejlődés és sikeresség érdekében gondoskodtunk arról, hogy a Nagy Tibi edzői kéréseinek eleget téve mielőbb megszerezzük a kért játékosokat. A felkészülés alatt nagyon kemény munka folyt és úgy gondoljuk kellőképpen megalapozott a jó szereplés. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a bajnoki év keményebb lesz, mint a tavalyi, de akkor is az idény végén benne tudunk és kell legyünk a top 10-ben. Ugyan még csak hat pontunk van, de hiszünk abban, hogy ezzel a kerettel többre vagyunk hivatottak, mint a jelenlegi 14. hely. Csak megjegyzésként: tavaly ilyenkor 9 pontunk volt három győzelemmel és három vereséggel, az viszont a 8. helyet jelentette. Hogy jobbak voltunk akkor? Talán igen, mert hét gólt lőttünk és hatot kaptunk. Most ugyanannyit kaptunk, de sajnos csak hármat lőttünk. Gól nélkül meg nem lehet meccset nyerni. De hiszem, hogy át fogunk lendülni ezen az időszakon és bízom benne, hogy az MTK elleni mérkőzésen tanúsított fegyelmezetlenségből és annak büntetéseiből mindenki tanult. Külön kiemelném, hogy örülünk annak, hogy a III. Kerület TVE pályán játszott hazai mérkőzések hangulata egyre jobb! Több mint kétszáz váci szurkoló látogat ki a mérkőzésekre, mert remek a létesítmény, biztonságos a környezet, jó a kiszolgálás, Vácról meg nagyon könnyen megközelíthető. Bízom benne, hogy a jobb eredményekkel egyre több Vác FC drukker lesz kíváncsi a mérkőzéseinkre, hisz a foci értük van. A futball pedig Vác és a Dunakanyar régió egyik legsikeresebb sportága!

A Vác FC facebook oldalán jelent meg a rövid hír, miszerint az MLSZ jóváhagyta a stadion terveket. Mit kell tudjunk erről részletesebben?

Úgy a közösségi oldalainkon, mint a weblapunkon, a lehető leggyorsabban megosztjuk a klubbal kapcsolatos információkat. A Magyar Labdarúgó Szövetség Infrastruktúra Igazgatóságának augusztus 14-i levele értelmében a tervezőink által bemutatott módosított terveket az Igazgatóság elfogadta. Tudni kell azt, hogy az elmúlt három hónapban több egyeztetés történt a Szövetség szakembereivel, akik minden apró részletre odafigyelve, alaposan megvizsgálták a terveinket. Észrevételeiket és javaslataikat úgy biztonsági, mint kialakítási szempontból maximális jóindulattal és támogató szándékkal osztották meg, amit ezúton is köszönök nekik. Tény, a Stadion utca 2. alatti ingatlan nem egy jó terület több okból kifolyólag is: szinte minden oldalról lezárt, csak egy nagy bejárattal rendelkezik és talajmechanika szempontjából nagyon kifogásolt az építkezés. Ezért merült fel a különböző Hatóságok javaslata, hogy ez maradjon meg csak egy edző létesítménynek, a stadion pedig épüljön meg a város egy másik részén. Ha a Rendőrség vagy a Katasztrófavédelem szempontjából nézzük, ez teljesen normális elvárás lenne, hisz mindennél fontosabb a hazai és vendég szurkolók biztonsága és kiszolgálása egy adott mérkőzést illetően. Viszont nincs nagyon lehetőségünk, amiből választhatnánk. Illetve, egy zöldmezős beruházás minimum duplájára emelné a költségeket, amire jelenleg – tudtommal – egyik félnek sincs forrása.

Mi lesz a következő lépés?

Örömmel mondhatom, hogy minden a tervek szerint halad és időben is ugyanúgy haladunk, mint korábban meghatároztuk. Tudom, hogy sokan úgy gondolják a szurkolók részéről, hogy semmi nem történik, mert nincsenek munkálatok a stadionban, de bizony nagyon sok munka volt a háttérben, hogy ma már arról beszélhetünk: elkezdjük a bontást! Az alábbi képen jól látható, hogy mit tudunk elvégezni azt követően, hogy beérkeznek a bontási munkálatokra vonatkozó árajánlatok és meghatározható a pontos őszi kezdési nap. Ezt addig viszont nem kérhettük be senkitől, míg a Vác Járási Hivatal Építéshatóság Osztályának válasza nem érkezett meg ezügyben. Azt pedig augusztus 25-én küldték meg tervezőink számára.

A bontási munkálatok befejezésével szükség lesz a centerpálya elmozdítására (a 2-es út és a tó felé – szerk.megj.), a pálya fűtésrendszer és a további dréncsövezés kialakítására, majd ezután tudjuk csak a pálya gyepszőnyegét feljavítani. Ennek tavasszal meg kell történnie, ha nemcsak nekünk, hanem mindenkinek fontos a következő szezon kezdeti hazatérés! Mint mondta Marshall úr is a váci Pro Urbe díj átvételekor: „ha a klub valóban el akarja érni céljait, szükségünk van mindannyiotok támogatására: Vác város kitartó és elszánt munkájára, a helyi közösség valamint a gazdasági vállalkozások és vállalkozók részéről történő meghatározó támogatásra. Elvégre, ha összességében nézzük, a klub nem az enyém, egyedül. A Vác FC a közösségé!

Mikorra tervezhető az új klubház és a fedett lelátó megépítése?

 A módosított terveket és hatósági beleegyezéseket most betöltjük az ÉTDR rendszerbe és várjuk, hogy mielőbb megkaphassuk az építési engedélyt. Természetesen a tervezőink folyamatosan dolgoznak az építési terveken illetve a megfelelő szakemberekkel és intézményekkel egyeztetnek a kivitelezési igények felől. Gondolok itt például arra, hogy az ELMŰnek biztos lesz beleszólása az új energiahálózat kiépítésébe, hisz a jelenlegi már elavult, illetve a pályavilágítás későbbi korzserűsítése miatt nem mindegy, hogy már az építkezések elkezdésénél milyen kábeleket fektetünk le a csatornákba. Az pedig egyaránt meghatározza például a beléptető kapuk működtetését, de ugyanúgy a biztonságos beléptetést is az online jegyek által.

Amint megvan az építési engedély, kiírhatjuk a közbeszerzést, és annak lefolytatása után a nyertes vállalkozás kihirdetését követően pontos információnk lesz arról, hogy mikor kezdődik az építkezés. Jelenlegi információim szerint ez 2018. második negyedévére várható és minden bizonnyal egy-másfél évet fog igénybevenni a stadion felújítás első ütemének befejezése. De, amint a képek mutatják: ezt szeretnénk viszontlátni a Stadion utca 2-ben. A későbbi fázisok szerinti kialakításról nem fogunk lemondani, de azt még sok jó foci eredmény, kemény munka és az Önkormányzattal való további egyeztetés kell megelőzze.

Végezetül: egy nagy mérkőzés következik szombaton, amikor a Győri ETO csapatát fogadjuk. Hogy készül a klub a meccsre?

Tudjuk, hogy az ETO győzelmi kényszerben van, de mi is hasonlóan. Ezért a csapatunk gőzerővel dolgozik, hogy a szurkolóink számára igazi fociélménnyel tudjunk szolgálni. Bízom benne, hogy végre el tudjuk mondani: a foci ünnep! De hogy miként vélekednek a szurkolóink a Vác FC-ről, úgy a klubról, mint annak vezetéséről és a játékosokról, szeretnénk egy közvélemény kutatást végezni. Ezt közvetlenül a szombati mérkőzés előtt szeretnénk megtenni a szurkolói beléptetést követően. Csinos lányok fognak kérdezni és a kérdőív kitöltéséért arra a napra vonatkozó ajándékkupont átadni. Jövő héten pedig online is szeretnénk ugyanezt elvégezni ugyancsak ajándék ellenébe.

Én úgy érzem, hogy mindenképp megéri kijönni szombaton a III. Kerület TVE pályára, mert ugyan a játék eredménye akadozott az utóbbi időben, de át fogjuk lépni a gátjainkat és elérjük a céljainkat. Hiszek a csapatban, hiszek magunkban!

Hajrá Vác! Győzni kell!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK