Futballinduló Pest megyéből, nemcsak Pest megyének! 2016 október 21Beszámoló 1504

Október 19-én szerdán Dabason, az FC Dabas nem oly régen átadott, modern utánpótlás centrum konferenciatermében tartották a „Piros-fehér-zöld – futballinduló Pest megyéből” című Edda szám ünnepélyes sajtónyilvános bemutatóját.

A projektet közel 40 megyei önkormányzat (köztük Vác Város Önkormányzata) és futballklub (köztük a Vác FC és a Vác VLSE), Pest Megye Kormányhivatala, Pest Megye Önkormányzata, a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap és megannyi cég támogatta, így létjogosultsága egyértelműen bizonyosságot nyert.

Az esemény megnyitójaként a közel 150 megjelent vendég – akiknek soraiban többek között polgármesterek, egyesületi vezetők, illetve a sajtó képviselői ültek – Pintér Tibor színművész, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója előadásában hallgathatta meg a Himnusz sorait, majd a rendezvénynek Pest megye és az ország szívében tökéletes otthont biztosító Dabas város polgármestere, Kőszegi Zoltán köszöntötte a megjelenteket. A polgármester úr ünnepi beszéde után a futballindulót méltatta Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei társadalmi elnöke, Benkő Tamás az MLSZ Pest megyei Igazgatója egyben ötletgazda, illetve Nyilasi Tibor 70-szeres magyar válogatott labdarúgó, Edda rajongó.

Az ünnepélyes gondolatok után a színpadra felsorakozó gyerekhad előtt – akik a támogató egyesületek és a válogatott hivatalos szerelésében pompáztak – Pataky Attila és Gömöry Zsolt megosztottak néhány kulisszatitkot futballhoz való kötődésükről és a zene megvalósulásáról, majd előadták a mindenki által már nagy izgalommal várt indulót.

Az ünnepség állófogadással zárult, melynek keretében a - dal bemutatását követően - Pánczél Károly országgyűlési képviselő, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága elnöke mondott pohárköszöntőt. Az állófogadás után Kőszegi Zoltán az FC Dabas SE elnöke az érdeklődőket körbe vezette a sportcentrumba, (az öltözőktől a mosodán és szertáron át a wellness részlegig) majd távozáskor minden jelenlévő ajándékcsomagot kapott, mely többek között tartalmazta az újonnan megjelent CD-albumot, rajta a „Piros-fehér-zöld” futballindulóval, melynek remélhetőleg holmi megyehatár nem szabhat gátat, országszerte megismerik, s minden futballpályán felcsendül majd!

 

Megrendelés és további érdekességek, információk a futballindulóról

990,- Ft-os áron (postai úton való igény esetén + postaköltség) kapható október 25-től a budapesti és Pest megyei RELAY- és INMEDIO-üzletekben, valamint november közepétől az AUCHAN- és a TESCO-áruházakban is. A CD megrendelhető a futballindulo@gmail.com ímél-címen. Kövesse a dalt annak Facebook-oldalán is: https://www.facebook.com/futballindulo!

A dal meghallgatható: https://youtu.be/czvH8YLmXd0

A sajtótájékoztatóról és a dalról további részletek: https://goo.gl/FLCkSy

Fotóalbum a sajtótájékoztatóról: https://goo.gl/OJ3XSL (Képek forrása: facebook.com/pmlsz – Siposfotó)

Fotó: Siposfotó (PMLSZ), Orbán Levente

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK