Ismét a szimpatikus vesztes szerepében 2016 október 18Esemény 1393

A 13. forduló játéknapján a feljutásra pályázó Békéscsabán –TV-s mérkőzésen-  lépett pályára csapatunk.

A fájó Sopron elleni kudarc, és a két hetes szünet után a Viharsarokban próbáltunk javítani eddigi mérlegünkön. Jól is kezdtük a mérkőzést. A hosszú utazás ellenére, frissen, agilisan futballoztunk, a párharcokat rendre megnyertük, többet birtokoltuk a labdát, irányítottuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, amelyek azonban sajnos ismét kimaradtak. Így hiába volt a mezőnyfölény és a labdabirtoklási fölény, ismét nulla-nullás eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok. Ahogy Bozsik Péter az M4 Sport szakkommentátora is megjegyezte a szünetben az első félidőről: „Láttunk negyvenötperc játékot a Váctól.” majd hozzátette még: „Az történt az első negyvenötpercben nagyjából, amit a Vác akart. Rendkívül kultúráltan és nagyon megkomponáltan futballoznak. Én azt mondom, hogy jó nézni.” Sajnos azonban el kell ismernünk, hogy ahogy Bozsik Péter is fogalmazott a támadásainknak nem volt meg az éle, „a kapu elé sokkal többször és sokkal dinamikusabban kellene beérkezni.” Ez sajnos már fordulók óta problémát okoz.

A második félidőre aztán egy intenzívebb, támadóbb Békéscsaba jött ki a pályára. A labdabirtoklási arány is kiegyenlítettebbé vált, ugyanakkor komolyabban egyik kapu sem forgott veszélyben. Sőt a 62. percben Gulyás távoli lövése már Ribánszkin is túljutott, azonban a kapufáról kifelé vágódott. Aztán a 74. percben sajnos ismét jött a feketeleves. Egy gyorsan elvégzett bedobásnál Nagyra senki sem figyelt, aki a labdaátvétellel egyben kicselezte Tóth Ferencet, és a kivetődő Halasi mellett a hosszú felsőbe tekerte a labdát. A bekapott gól után hiába mentünk előre, egyenlítenünk már nem sikerült, így ismét kikaptunk egy-nulla arányban.

Javítási lehetőség szombaton, „hazai” pályán a SZEOL ellen.

Hajrá Vác!

Békéscsaba 1912 Előre FC –Vác FC 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 882 néző. Vezette: Veizer Roland (Horváth Róbert, Vígh-Tarsonyi Gergő)


Békéscsaba: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Fehér Zs., Fábio – Pilán, Viczián, Nagy I. (Spitzmüller, 91.), Gránicz (Ihrig-Farkas, 76.) – Szalai D., Urbin (Tóth D., 64.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak


Vác: Halasi – Hegedüs Cs., Dlusztus, Tóth F., Gulyás M. – Tóth G., Tóth B. – Kákonyi (Balajti Á., 74.), Niedermüller (Földi, 67.), Mátyás. – Majoros (Rusvay, 58.). Vezetőedző: Nagy Tibor


Gólszerző: Nagy I. 74’


Mestermérleg (forrás: nso.hu)


Zoran Szpisljak: – Szervezett váci csapatot sikerült legyőznünk türelmes játékkal, kapkodás mentesen. A lényeg a három ponton van, amelyet három sérült, illetve eltiltott játékost nélkülözve szereztünk meg. Innen kell tovább építkeznünk.


Nagy Tibor: – Jól játszottunk, sokat támadtunk, de egy fegyelmezetlenség miatt gólt kaptunk és a szokásos nulla-eggyel zártuk a mérkőzést. A szerencse sem volt velünk, a kapu előtt tehetetlenek vagyunk. Pedig az edzéseken sokat gyakoroltuk a kapu előtti helyzeteket, a meccseken mégis kihagyjuk a legjobb lehetőségeket is. 

Varga Péter

Fotó: 1912elore.hu

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK