A kezdőcsapat tagjaként élt a lehetőséggel Torda Patrik 2022 április 21Általános 535

Egyre több lehetőséget kap a Vác FC-ben Torda Patrik. 24 éves középpályásunk az előző négy bajnokin folyamatosan a kezdőcsapatban kapott helyet, összességében pedig a 2021/22-es szezonban 21 NB III-as bajnokin játszott és 2 gólt szerzett, míg a Magyar Kupában két meccsen játszott.

Egyre több lehetőséget kap a Vác FC-ben Torda Patrik. 24 éves középpályásunk az előző négy bajnokin folyamatosan a kezdőcsapatban kapott helyet, összességében pedig a 2021/22-es szezonban 21 NB III-as bajnokin játszott és 2 gólt szerzett, míg a Magyar Kupában két meccsen játszott. Patrik egyébként váci nevelésű játékos, hosszú évekig szerepelt a Vác VLSE utánpótlás-csapataiban, majd az FC Hatvan színeiben lett felnőtt játékos és ott mutatkozott be az NB III-ban. 2020 elején aztán visszatért Vácra, így már bő két éve csapatunkat erősíti.

– Az utóbbi négy bajnokin zsinórban a kezdőcsapat tagja voltál. Hogy érezted magad a kezdőben a pályán, illetve hogy ment a játék?
Igen, szerencsére az utóbbi négy meccsen sikerült bekerülnöm a kezdőbe. Mivel az utóbbi időben kevesebbet játszottam, ezért nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam és jól is érzem magam a pályán. Összességében úgy gondolom, hogy élni tudtam a lehetőséggel és külön öröm, hogy ez csapatszinten is sikerekkel társult!
– Az őszi, ESMTK elleni bajnoki után tavasszal az éllovas Kozármisleny ellen szereztél gólt – fel tudnád ez utóbbit idézni?
Igen, a Misleny ellen is sikerült gólt szereznem.Csapattársam, Milu lövésénél a kapus védeni tudott, majd a kipattanó labdát „NZ” a földön fekve ki tudta nekem kotorni, amit viszonylag kiszorított helyzetből a rövidbe be tudtam rúgni.
– Minek köszönhető, hogy a csapat a nehéz ősz után így összeállt és már öt meccse veretlen?
Sokat beszélgettünk a srácokkal, hogy közeleg a bajnokság vége és nem túl pompás a helyzetünk. Tudtuk, ahhoz, hogy ez változzon, el kell kezdenünk zsinórban pontot vagy pontokat szerezni. Úgy gondolom, amikor megérezte mindenki egy kicsit a kiesés szelét, próbáltunk rátenni egy lapáttal, ami utána végre szerencsével, illetve eredménnyel is párosult. Mindig is éreztük, hogy sokkal több van bennünk, mint amit a tabella mutat, így próbáltunk ezzel a tudattal pályára lépni minden egyes mérkőzésen.
– Mit vársz a hátralévő meccsektől, mire lehetünk képesek a hajrában?
Nyilván evés közben jön meg az étvágy. Szeretnénk minél több pontot szerezni a hátralévő mérkőzéseken, amire szerintem „simán” képesek is vagyunk, hiszen a csapat jó formában van. Semmiképpen nem akarunk hátrafelé nézelődni, megpróbáljuk kihozni a maximumot a szezon hátralévő részéből és minél jobb helyen zárni a bajnokságot!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK