A szív és az akarat diadala! 2022 március 28Általános 680

Az NB III Közép-csoportjának 27. fordulójában a Vác FC Tóth MIlán 33. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a Rákosmente FC együttesét.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 27. FORDULÓ

VÁC FC–RÁKOSMENTE FC 1–0 (1–0)
Vác, 150 néző. Vezette: Fehérvári P. (Topálszki Sz., Harsányi M.)
VÁC: Nacsa – Purzsa, Zámbó, Kasza (Torda, a szünetben), Földi M. (Fazakas, a szünetben) – Nagy Z., Tölgyes (Héjjas, 87.), Zámbó – Mertse, Tóth M. (Stefán, 72.), Tóth D. (Sorecz, a szünetben). Szakmai igazgató: Csank János
RÁKOSMENTE: Nyirati – Ország, Darabont, Mascsák (Fellegi, 60.), Tarjáni – Győrfi (Lovász, 51.), Vattai, Kovács Á. (Tóth I., 83.), Nyilas B. – Ott, Lettner. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Tóth M. (33.)
Kiállítva: Fazakas (71. – a második sárga lap után)

A Vác FC a bajnokság 27. fordulójában fontos mérkőzésen a Vácott jól ismert, Zoran Szpisljak által irányított Rákosmente FC együttesét fogadta remek futballidőben.  
A találkozó első fele nem rólunk szólt, hanem a vendégekről és a játékvezetőről: a Rákosmente több veszélyes támadást vezetett, de ezeknél legalább három esetben lesállás miatt meg kellett volna állítania az akciót a játékvezetőnek, de ezt nem tette meg. A 7. percben egy szöglet után Darabonthoz került a labda, de lövése a blokkról lepattant, négy perccel később pedig Lettner labdájával Ott lépett ki a bal oldalon, és az ötösről a jobb kapufára lőtt úgy, hogy Nacsa lábbal még beleért a labdába! A 23. perc hozta el az újabb vendéghelyzetet, egy baloldali bedobás után továbbcsúsztatták középen a labdát, a hosszú érkező Ott pedig félfordulatból épphogy kapu fölé lőtt. A 33. percben végre eljutottunk a vendégek kapujáig és ez meg is hozta az eredményét: Szunyog távoli lövését oldalra ütötte a kapus, a labdát Purzsa szedte össze, a kapujából kijövő kapus mellett balról visszapasszolt középre, a hosszún érkezett Tóth Milán és három méterről a hálóba passzolt (1–0)! A félidő lefújása előtt pedig egy sérülést is el kellett szenvednünk, Lettner fejelte le a váci 16-oson belül Kasza Balázst, akit azonnal ápolni kellett, majd a váci kórházba szállították, ahol kiderült, hogy orrtörést szenvedett. A súlyos szabálytalanság miatt Lettner csak sárga lapot kapott.
A szünetben három cserét eszközölt Csank János szakmai igazgató, amely meghozta hatását, játékunk feljavult (Az egyik cserejátékos Fazakas Géza volt, aki ezen a mérkőzésen tért tehát vissza hosszabb kényszerpihenője után). Az 55. percben így is a Rákosmente jutott el a kapunkig, egy gyors kontra után Ott került ziccerbe, de 10 méterről mellé lőtt. Három perccel később Szunyog távoli lövését fogta a kapus, majd újabb három perc elteltével Tóth Milán indította remekül a balján induló Soreczet, aki azonban ziccerben rosszul passzolt középre, így a vendégek védője kirúgta a labdát! A 66. percben Mertse távoli bombáját ütötte ki Nyirati. A 71. percben nehéz helyzetbe kerültünk, mivel Fazakas Géza
elütötte meginduló ellenfelét, amely miatt megkapta második sárgáját, így a pirosat is – igaz, az első sárga lapja nem volt indokolt. A hajrában így ismét védekezni kényszerültünk, de az ellentámadásaink hordoztak veszélyt magukban: a 78. percben Torda Patrik remekül ugratta ki Nagy Zoltánt, aki nagy helyzetben a kapusba lőtt, majd a kipattanót Torda szedte össze, de lövését a gólvonal előtt tisztázta Vattai. Végül az utolsó perceket levédekeztük, így 1–0-s, értékes sikert arattuk.
Csapatunk ezzel 27 ponttal rendelkezik, így megerősítette a 16. helyét a bajnokságban és az Iváncsától súlyos vereséget szenvedő Dabas-Gyón előtt 5 pontos előnyre tett szert. Folytatás vasárnap 16:00-tól a Szekszárdi UFC vendégeként.

Csank János: – A szív és az akarat diadala volt ez. A tét bénította a fiúkat, nyomás alatt voltunk, az ellenfélnek több gólhelyzete IS Volt. A szünetben bele kellett nyúlni a csapatba és a szerencse is kellett ahhoz, hogy kihúzzuk a végéig kapott gól nélkül.
Zoran Szpisljak: – Mi irányítottuk a mérkőzést, nyomás alatt tartottuk a Vácot, és sok helyzetet alakítottunk ki, de ezeket mind kihagytuk. Gól nélkül azonban nem lehet meccset megnyerni, így gratulálok a Vácnak! Jó érzés volt visszatérni korábbi klubomhoz.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK