A szurkolók Mertse Ábelt választották az NB III Közép-csoport legjobb játékosának! 2022 január 06Általános 510

Az NB3 Foci Facebook-csoportban a szavazók Mertse Ábelt választották meg az NB III Közép-csoport legjobb játékosának. Ez alkalommal az nb3foci.hu oldal interjút készített csapatunk támadójával, aki összesen 13 gólt szerzett az őszi szezonban (12-t az NB III-ban, egyet az MK-ban).

– Még 22 éves sem vagy – ez a siker mit jelent eddigi pályafutásodban?
A közönségdíjak is nagyon fontosak, hiszen a foci a nézőkért van és ez egy visszajelzés számomra, hogy tetszik nekik, amit hétről hétre látnak tőlem.
– Már nagyon korán, mindössze 16 évesen bemutatkoztál az NB III-ban a DVTK II csapatában. Az ezt megelőző bajnoki évben a Putnok, majd nyártól a Vác FC következett. Eddigi edzőid közül kinek köszönhetsz a legtöbbet?
Minden edzőm hozzátette a saját részét a pályafutásomhoz. Volt, akivel jobban megtaláltuk a közös hangot, volt, akivel kevésbé. Mégis szeretnék kiemelni két személyt: az egyik Sütő Szilárd, aki Diósgyőrben bizalmat szavazott nekem 16 évesen a felnőtt bajnokságban. A másik személy pedig Csank János, aki egy nehéz időszak után adta meg nekem a lehetőséget. A mostani jó formámhoz nagyban hozzájárul, hogy élvezhetem a Mester feltétlen bizalmát!
– Remek őszi szezont produkáltál, miközben a Vác a kiesőhelyek környékén telel. Összességében miként értékeled az eddigi 20 fordulót?
A tabella sosem hazudik. Ettől függetlenül a keretünk erősebb a jelenleg elfoglalt pozíciónknál,  de sajnos az őszi szezon folyamán sok pontot buktunk el szerencsétlen körülmények között, illetve durva egyéni hibák miatt. Ha ezeken tudunk változtatni tavasszal, akkor nem lesznek kiesési gondjaink! A saját teljesítményemmel sem vagyok maradéktalanul elégedett, 4–5 gól benne maradt a lábamban.
– 12 gólt szereztél az ősszel a bajnokságban, amellyel a 2. helyen állsz a Közép-csoport góllövőlistáján. Melyik találatodra vagy a legbüszkébb?
Mindegyik gólom ugyanolyan fontos és a lényeg, hogy segítsék a csapatot az eredményességben.
– Melyik poszton szeretsz a leginkább játszani?
Középcsatárként.
– Játékosként elsősorban melyek az erényeid?
Fejelés, sebesség, lövőerő.
– A pletykák szerint több csapat is szeretne téged leigazolni, köztük magasabb osztályban játszók is. Meg tudod ezt erősíteni?
Nem foglalkozom a pletykákkal. Nyáron nehéz időszakban kaptam lehetőséget a Váctól, szeretném ezt nekik meghálálni, persze, ha magasabb osztályból jönne konkrét ajánlat, ami a váci klubnak is megfelelő, akkor szívesen kipróbálnám magam feljebb.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK