Apa-fia párharc most nem lesz – beharangozó az FTC II elleni bajnokira 2020 október 03Általános 1121

Az NB III Közép-csoportjának 12. fordulójában vasárnap 15 órától a Vác FC a Ferencváros II-vel játszik Budapesten, a BVSC zuglói stadionjában.

A mieink az előző hétvégén szabadnaposak voltak, mivel a Kozármisleny elleni találkozót a baranyaiaknál tapasztalt járványhelyzet miatt elhalasztották. Így most két hét szünet után lépünk pályára.

A Vác FC az eddigi 10 bajnokin 11 pontot szerzett, ezzel a 16. helyet foglalja el a táblázaton. A nyáron több év szünet után újjáalakult FTC II remekül rajtolt az NB III-ban, a zöld-fehérek 11 bajnokijukon 24 pontot gyűjtöttek, ezzel a bajnokság 3. helyén állnak. Bizonyosan nem lesz tehát könnyű dolgunk a Máté Csaba által irányított, soraiban többek között Leandro de Almeidát is szerepeltető „kis Fradi” ellen.

Burzi Attila, csapatunk vezetőedzője ennek ellenére bizakodva várja az összecsapást:

Roppant nehéz mérkőzésre készülünk, de bízunk a jó eredmény elérésében – ecsetelte honlapunknak a tréner. – Ha jó felfogásban játszunk, bármi lehet a találkozón, de az eddigieknél jobban kell koncentrálnunk. Tudjuk, milyen rendszerben játszik a Ferencváros második csapata és várhatóan nem állnak be védekezni – talán ez jobban fog feküdni nekünk. Mivel a nagycsapatuk is vasárnap játszik NB I-es bajnokit, reméljük, hogy nem lesz visszajátszójuk. Sajnos nekünk vannak hiányzóink, többen sérüléssel bajlódnak, ezért a kezdőcsapatot is csak a meccs előtt jelölöm ki.”

Érdekesség, hogy csapatunk vezetőedzőjének fia, a 18 esztendős Burzi Alex a Ferencváros U19-es együttese mellett korábban a holnapi ellenfelet, a Fradi II-t is erősítette, a Kecskemét elleni 1–0-ra megnyert augusztusi meccsen léphetett pályára. Az apa-fia párharc azonban most elmarad, mivel a fiatal, tehetséges játékos a közelmúltban keresztszalag-szakadást szenvedett, így hosszú pihenőre kényszerül.

Fontos változás, hogy – a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének döntése értelmében – mostantól ismét ötöt lehet cserélni egy mérkőzésen. A szövetség az UEFA hasonló döntését követően határozott így, és az öt csere lehetővé tételével emelkedik a mérkőzésre nevezhető labdarúgók száma is, az eddigi 18-ról 23-ra.

A vasárnapi mérkőzést Zimmermann Márió vezeti majd, míg segítői Dr. Ambrus Dániel János és Varga I Zoltán lesznek.

A meccs helyszínének, a BVSC sporttelepének pontos címe: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.

A váci szurkolók továbbra is a Szőnyi út felöl tudják megközelíteni a stadiont, míg a vendégdrukkerek a Teleki Blanka utca felöl tudnak majd belépni.

A mérkőzésre a 14 év alatti diákoknak, illetve a 65 év feletti nyugdíjasoknak ingyenes a belépés! Várjuk kedves szurkolóinkat a találkozóra Budapesten!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK