Az egyéni hibák megpecsételték sorsunkat 2022 március 21Általános 501

Az NB III Közép-csoportjának 26. fordulójában a Vác FC 3–0-ra kikapott az MTK II vendégeként a BVSC stadionjában.

NB III, Közép csoport, 26. forduló

MTK Budapest II–Vác FC 3–0 (1–0)
BVSC stadion, 100
néző. Vezette: Takács Ákos (Benkő, Molnár L.)
MTK II: Varasdi (Velicskó, 81.) – Varju (Merényi, a szünetben), Fekete (Csernák, 81.), Baki, Herrera – Rimóczi – Miknyóczki, Palincsár (Fördős, a szünetben), Kovács M., Osei – Balogh M. (Gyuris, 65.). Edző: Kanta József
Vác: Nacsa – Zámbó, Kasza, Lukács K., Földi M. (Balázs S., 63.) – Nagy Z. (Balga, 79.), Tölgyes (Purzsa, 79.), Szunyog – Mertse, Tóth M., Tóth D. (Torda, 79.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Kovács Máté (17., 78. – az elsőt 11-esből), Balogh M. (55.)

Ismerős helyszínen, a BVSC stadionjában léptünk pályára vasárnap délután az MTK II vendégeként (a mieink majd’ egy évig ott játszották hazai mérkőzéseiket).
Nem kezdődött jól a találkozó, a 17. percben Miknyóczki tolta befelé jobbról a labdát, de a szerelni igyekvő Lukács Kelemen a büntetőterületen belül buktatta. A megítélt tizenegyest Kovács Máté lőtte a jobb alsó sarokba (1–0). Az első félidő hátralévő részében főként a mezőnyjáték dominált, a játékrész végén Nagy Zoltán előtt adódott kisebb lehetőség, de lövését blokkolták.
A szünet után gyorsan elkezdtek szaporodni a gondjaink. Az 55. percben az MTK első csapatából visszajátszó Herrera végzett el szabadrúgást a bal oldalról, Nacsa elszámította a labdát, rossz kijövetelét követően pedig középen Balogh Máté az üres kapuba továbbított (2–0). A 67. percben Lukács veszítette el a labdát a 16-os előtt, Miknyóczki nagy lendülettel betört a tizenhatoson belülre, ahol – a játékvezető szerint – buktatták. Az újabb büntetőt Herrera végezte el, de szerencsénkre a bal kapufa mellé lőtt. Öt perccel később Gyuris lőtt éles szögből kapura, a labda a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe, de a 78. percben megkaptuk a kegyelemdöfést: Osei szerzett labdát Lukácstól a tizenhatoson belül – védőnk rálépett a labdára –, a játékszer Kovács elé került, aki kicselezte Nacsát és az üres kapuba gurított (3–0). Az egyetlen igazi gólhelyzetünket a 89. percben alakítottuk ki, ekkor Tóth Milán forgolódott a 16-oson belül, majd a lendülettel érkező Torda elé passzolt, aki futtából kapura lőtt, de Velicskó kapus nagy bravúrral védett.
Az első félidő kiegyenlített játéka után a második játékrész sajnos nem rólunk szólt, így – még ha a második tizenegyes erősen véleményes is volt – jogos az MTK győzelme. Így továbbra is a 16. helyen állunk 24 megszerzett ponttal. Folytatás és javítási lehetőség vasárnap a Rákosmente ellen 16 órától hazai pályán.

Csank János: – Az első félidőben nem játszottunk rosszul, de Lukács egyéni hibája miatt hátrányba kerültünk. A szünet után a második gól döntőnek bizonyult, a harmadik találat pedig szimbolizálta, hogy milyen napot fogtunk ki. Könnyű gólokat kaptunk, saját magunkat vertük meg, az MTK-nak igazából nagy helyzete nem is volt. Ettől függetlenül nem csüggedünk és remélem, hogy gyorsan talpra állunk!

(Fotó: mtkbudapest.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK