Az őszi szezon legfontosabb meccse jön vasárnap – kötelező a győzelem! 2021 november 27Általános 551

Elérkeztünk az őszi szezon utolsó fordulójához az NB III Közép-csoportjában. A Vác FC a 19. játéknapon az 1 ponttal és két helyezéssel mögötte álló Gerjeni SK együttesét fogadja vasárnap 13 órától a váci stadionban.

A mieink az ESMTK elleni 1–1-s döntetlennek köszönhetően az előző forduló után elkerültek a kieső helyről, ez a döntetlen azonban csak akkor ér bármit is, ha vasárnap hazai pályán legyőzzük az újonc Gerjen együttesét, amely az előző 13 mérkőzéséből tizenkettőt elveszített! Jelenleg két helyezés és egy pont a különbség a két csapat között a mi javunkra (nekünk 14, a tolnaiaknak 13 pontjuk van), így abszolút nem túlzás kijelenteni, hogy kötelező a győzelem; Csank János szakmai igazgató is arról beszélt honlapunknak, hogy ez lesz az őszi szezon legfontosabb mérkőzése!

Igazi „hatpontos” mérkőzést játszunk vasárnap – kezdte Csank János. – Másik csapatom, a Tarpa – ahol szaktanácsadó vagyok – szintén „hatpontos” meccset vívott ezen a hétvégén, és ők sikerrel jártak, szombaton láttam, ahogy 4–1-re győztek a Kemecse ellen. Remélem, a Váccal is sikerem lesz vasárnap. Intő jel, hogy a Gerjen a bajnokságban eggyel többször nyert, mint mi (tehát ők négyszer), így nyilvánvaló, hogy totál „éles” meccs vár ránk. A legfontosabb találkozó lesz ez tehát az őszi szezonban és remélem, a játékosok átérzik ennek fontosságát! Sorecz Szabolcs és Csaba Dániel hiányoznak továbbra is sérülés miatt, míg a kiállítása után egy meccsre eltiltott Halasi Péter nem védhet, helyette Molnár László kap lehetőséget a kapuban – neki a Budakalászban megye I-es rutinja van már, remélem, nem okoz gondot neki egy osztállyal feljebb is helyt állni. Persze, itthon játszunk, így remélem, hogy nem lesz sok dolga… Elmondható az utóbbi hetek alapján, hogy fejlődik a csapat, ha a vasárnapi meccset le tudjuk hozni győzelemmel, akkor elfogadhatóan végződik az ősz. Persze ez a futball, a sportok „királya”, ahol tudjuk, hogy nem annyira könnyen érvényesül a papírforma, mint mondjuk a kézilabdában. A kézilabdát nagyon szeretem, vannak kézilabdás haverjaim és havernőim is, de mindenki tudja, hogy a futball az más…”

A vasárnap 13:00-kor kezdődő mérkőzést Valu Tibor vezeti majd, míg segítői Sztányi Tibor és Szilágyi Zsolt lesznek.

A találkozóra a hatályos járványügyi szabályok értelmében továbbra is személyi igazolvánnyal és védettségi igazolvánnyal léphetnek be tisztelt szurkolóink! A jegyárak pedig változatlanok.

Legyünk minél többen és szurkoljuk ki a nagyon fontos győzelmet! Hajrá, Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK