Az utolsó csata során elkerülnénk az izgalmakat – elemzés 2021 május 28Általános 907

A Szegedi VSE elleni győzelem esetén biztosan bent maradunk, döntetlen esetén azonban nemcsak a csoportunkban két rivális csapat eredményét kell figyelnünk, hanem a Keleti csoportban a Putnokét és a Tállyáét is.

Nem írjuk le örömmel, ettől még tény: az utolsó forduló előtt a 44 ponttal a 15. pozícióban álló Vác FC-nek még izgulnia kell az NB III Közép-csoportjában a bennmaradásért.

A képlet egyszerű: ha legyőzzük a bajnokság utolsó fordulójában, vasárnap 18:00 órától a már kiesett Szegedi VSE-t, 47 pontunk lesz és biztosan bent maradunk az NB III-ban! Azonban, ha csak döntetlent érnénk el – ne adj’ Isten kikapnánk –, akkor figyelnünk kell a rivális Hódmezővásárhely és a Szekszárd eredményét is.

A vásárhelyiek jelenleg a 16. helyen állnak 43 ponttal (de 13 sikerük van), míg a szekszárdiak 44 ponttal a 14. pozícióban állomásoznak (minket tehát csak azért előznek meg, mert az azonos pontszám mellett 12 győzelmük van, míg a mieinknek csak 11). Tehát, ha csak döntetlent érnénk el a Szegedi VSE ellen, akkor abban az esetben végeznénk legalább a 15. helyen, ha:

– a Hódmezővásárhely otthon döntetlent játszik, vagy kikap a Dunaújvárostól, illetve
– a Hódmezővásárhely nyer, vagy döntetlent játszik, de eközben a Szekszárd vereséget szenved otthon az FC Dabastól.

Ha ne adj’ Isten kikapnánk a szegediektől, akkor csak abban az esetben nem csúszunk vissza a biztos kiesést jelentő 16. helyre, ha a Hódmezővásárhely kikap a Dunaújvárostól. Garancia azonban még ekkor sincs a bennmaradásunkra…

Ugyanis tovább csavarja a történetet az, hogy – ha esetleg nem tudnánk nyerni – nem csak a mi csoportunkban rivális Hódmezővásárhely és Szekszárd eredményét kell figyelnünk, hanem a Keleti csoportban lejátszott meccsek eredményeit is!

Hogy hogyan lehetséges ez? A Versenykiírás szerint a 16–20. helyezettek mellett a három NB III-as csoport legrosszabb 15. helyezettje is kiesik, amely jelenleg a Keleti csoportban szereplő Putnok 42 ponttal. (A Nyugati csoportban 15. helyezett Pápának 45 pontja van, míg a mieinknek ugye 44.) Ha a putnokiak győznek Tiszakécskén, akkor 45 pontjuk lesz, és ha egyúttal ezzel a Cegléden pályára lépő – jelenleg szintén 42 ponttal 14. helyezett – Tállya is diadalmaskodik, akkor mindkét együttesnek 45 pontja lesz. Ha a Vác esetleg csak döntetlent játszana a Szegedi VSE-vel (miközben a Hódmezővásárhely nem előz meg minket), akkor szintén 45 pontja lesz, de kevesebb győzelme miatt a 15. helyezettek közül rögtön a legrosszabb mérleggel rendelkező csapat lenne, ugyanis a Putnoknak a Tiszakécske elleni sikere esetén 45 pontja és 12 győzelme lenne, míg – ahogy említettük – a Nyugati csoportban a Pápának már most van 45 pontja és 12 sikere. (Természetesen a pápaiak sincsenek biztonságban a csoportjukban, őket a Gárdony, illetve a BKV Előre is megelőzheti még, de ezek az mérkőzések nem relevánsak számításunk szempontjából.)

A bennmaradás legegyszerűbb módja tehát az, ha legyőzzük a Szegedi VSE-t, hiszen ez esetben nem kell számolgatnunk. Döntetlen esetén nemcsak a mi csoportunkban két rivális csapat eredményét kell figyelnünk, hanem a Keleti csoportban a Putnokét és a Tállyáét is.

Az bizton kijelenthetjük, hogy nehéz szezonon leszünk túl hamarosan és ez nemcsak a pandémiás helyzet nehézsége miatt van így. Most azonban óriási szüksége van a váci csapatnak a buzdításra, így kérnénk tisztelettel drukkereinket, hogy minél nagyobb számban látogassanak ki a Szegedi VSE elleni találkozóra a váci stadionba, és hajszolják bele a fiúkat a létfontosságú három pont megszerzésébe! Most nem a kritika ideje van, hanem az összefogásé és a szurkolásé!

Hajrá, fiúk! Hajrá, Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK